Значение имени надежда

Надежда (Стара Надежда) е славянска версия на гръцкото име Елпис. Според легендата момичето с това име имало една и три сестри - мъченици: Пистис (Вяра), Харис или Агапе (Любов) и Елпис (Надежда). Руската "Надежда" идва от глагола "да действа", а гръцкият "Елпис" - от корена на думата, означаващ "воля".

Надежда Андреевна Дурова - уникална писателка за момичета и кавалери, живяла през 18-19 век и издала книги, които по това време имали голям успех.

Надежда - черти на характера

Надявам се в повечето случаи да е единственото дете в семейството. Тя обича шумни игри, е много мобилна и емоционална. Сред връстниците се опитва да заеме водеща позиция.

При възрастен надежда характерът необяснимо съчетава меркантилна, почти мъжка твърдост, студена тайна, целенасоченост и щедрост, повишена емоционалност, постоянна готовност за сълзи и склонност към приключения. Надеждата не може да отрече онези, които наистина обичат. Тя има открит, активен характер и го прави такава убеденост, победа, позитивизъм.

Съдбата на Надеждата рядко е щастлива, докато по време на живота си трябва да запълниш много конуси и натъртвания, но за съжаление това не я учи нищо. Правилно да се разпорежда с тяхната съдба Надеждата не позволява слаба воля. През годините постепенно избледнява, успокоява и придобива стабилност на живота. Материалният просперитет е рядък.

Надеждата е неконтролируема - експлозивен тип темперамент и нестабилна психика я правят човек настроен. Надеждата може да доведе до най-невинната шега. От факта, че характерът й съчетава нелепо, можете често да очаквате непредсказуемо поведение.

Взема всичко от сърце, е щедър и е типичен "борец за истината" и днес тя може да защити яростно една идея, а утре - точно обратното. Това е взискателно и жестоко.

Надеждата изглежда винаги впечатляваща, има изискан вкус и страстна природа. Тя е в състояние да покаже насилствени чувства, лесно се отнесе, изгаря и със същата лекота е разочарована. Може да има много романи.

В любов, Надеждата е безкористна. Омъжена, организирана и запазена, води до измерен начин на живот. Съпругът показва емоционалност, но всички искрени импулси се опитват да не се разлеят. Заема господстващо положение в семейството, заповядва съпруга, но е ненатрапчива и тактична. Къщата има време да направи всичко навреме. Децата имат безусловна власт.

Надеждност - Име Съвместимост

В "Надежда" бракът може да бъде успешен с Константин, Юри, Егор, Виталий и Александър. Неуспешен - с Иван, Федор, Владимир и Анатоли.

Надежда - известни хора, които носят това име

Това име принадлежи на Медведева, Крупская, Бабкина, Алиева, Обухова, Румянцева, Рушева, Лейдигина-Коте, Ламанова, Тефи, Забела, Никулина, Рикалова, Надеждана, Манделстам, Стазова, Брусуова, Дурова и Си-водачите.

Надежда - интересни факти за името

- планета име - Сатурн - зодиак - везни - минерални - корали - цветове - зелено, червено, оранжево, комбинация от оранжево и бяло - животно - таралеж - растения - невен, клен.

Коментари

надежда 07/04/2016 Истината е, че "очите на мокро място". Всичко останало не е за мен изобщо. Надежда 06/07/2016 Почти цялата истината.Da, е много трудно да живееш с такъв характер ... Кристина 04.10.2016 Нито една от тях не е характерна! Толкова много противоречия в характера, вероятно е много трудно да се живее ... Разбира се, рядко се виждате отвън. Но не бих искал да бъда така. Твърде дива природа. И кой може да хареса това ... Александра 04/10/2016 Хареса ми последната фраза - децата имат абсолютна власт - така със сигурност! Съседът ми е Надежда, а децата й са пример за всички. Нади веднага се взира и веднага разбират всичко. Те се държат изключително добре. Снежана 04/10/2016 Надеждата е истинска фигура! Винаги толкова активен, целенасочен. По принцип не знам дали се случва, че Надя няма намерение в момента ... Всяка идея, тя незабавно вдига и продължава да го изпълнява.
Share:
Comments