Женен 3 години: как да оцелее първата криза линия

Не толкова отдавна сте живели в мир и хармония и се възхищавали един друг. Но времето минава и човекът на вашите мечти се променя отвъд признанието: има "глупави" навици, раздразнение, недоволство от живота и много други претенции. Ако това се случи в живота ви, вероятно ще се сблъскате с тригодишна криза в семейните отношения.

Времевата рамка на тригодишната семейна криза е доста широка: според социолозите от две до пет години. Някои двойки намират сили да преодолеят тази криза, докато други не могат да се справят с проблемите, които са били натрупани, отделени за известно време или са подадени за развод.

Защо има криза в семейните отношения?

Сватбата е тържествен и важен момент. Местните и приятелите ви пожелават щастлив дълъг живот и способност за съвместно преодоляване на трудностите. Можете кима си уморено, мислейки, че връзката ви няма да се отрази на проблема - защото наистина се обичат един друг. Но тук той отива на 2-3 години, а ти осъзнаваш, с ужас, че вместо да ми харесва и разбиране съпруг, всеки ден пред вас се появява раздразнен и уморен човек. Постоянните скандали, недоволството и взаимните упреци ви разсейват един от друг. Ситуацията не се спасява дори от спонтанен секс. Защо се случва това?

  • Съпрузите просто се нахраниха един с друг, Романтиката и ентусиазмът останаха назад, двойката "свали розовите си очила" и се видя един друг в друга светлина: с всички недостатъци, странности и собствено отношение към живота. Когато преминават "хормоните на щастието", забавните и несъществени действия на любимия започват да дразнят и дразнят, а желанието да се "приспособи" към себе си не води до успех.
  • Изчезването на сексуалното желание, С течение на времето сексуалният живот на двойката става по-свеж: за 3 години те изучават подробно своите "навици" в леглото. Липсата на време, умората, липсата на сексуални опити не предизвикват желание да се любиш. Налице е криза на сексуалните отношения, което предизвиква скандали, караници и неудовлетвореност от живота.
  • Появата на дете. Като правило, първородният се появява в двойка след 2-3 години живот заедно. Това щастливо събитие променя семейния живот радикално. Безсънните нощи, постоянните викове на бебето и вечната липса на сън не оставят физическата възможност жената да придаде на съпруга си обич, внимание и нежност, както в "старите дни". Грижата за съпруга й избледнява на заден план. Много мъже не искат да разберат намаляването на вниманието от любимата жена и честите й упреци. Двойката се караше, като се кълнеше от нежелание да се разбере.

Как да преодолеем кризата в отношенията?

Всеки знае, че семейните отношения изискват постоянна работа. Но за мнозина това са празни думи и веднага щом настъпи кризата, партньорите се кандидатират за развод. Според статистиката около 40% от руските бракове се разпадат през третата година от брака им. Мнозина вярват, че самият факт, че живееш с близък "в същата равнина", е страхотен подарък за него (нея) - и не искаш да инвестираш нищо в отношенията. На въпроса "Как да преодолеем тригодишната брачна криза?" Психолозите уверено отговарят: "Трябва да работим за отношенията".

  • Дамата не трябва да се превръща в неприятна съпруга, Не можете постоянно да упреквате съпруга си за неговите недостатъци и странни навици. Психолозите казват: истинската причина за недоволство от човека е в психологическата неудовлетвореност на една жена. Може би имате проблеми в сексуалния живот или материалната сфера. Необходимо е да ги обсъдим на глас със съпруга, а след това сериозният проблем "ще се премести от мястото" и постоянното недоволство ще отиде на страната.
  • Една жена трябва открито да изразява желанията си, Както знаете, мъжът не разбира намеците на жените. Разсъжденията за любовта и за смисъла на живота могат да го накарат да се превърне в сляпа уличка. Кажете му директно, че е трудно за вас и той трябва да ви помогне: всяка вечер извадете боклука, през уикенда подгответе вечеря и други подобни. Такива рационални желания се възприемат по-добре от човека, отколкото абстрактни искания, придружени от недоволство.
  • Връзките изискват актуализации. За всяка връзка е необходима романтика. Това важи за 3, 5, 10, 20 години живот заедно. Сред ежедневните проблеми и житейски проблеми трябва да намерим време за нежност и романтика. Подредете съпруга си на класическа романтична вечеря, а несъстоятелната дама с куп твърдения се превръща в любимата си жена, за която той отдавна мечтае.
  • Детето не е причина за развод. Ако семейната криза се е появила след раждането на дете, трябва да се отнасяте правилно към ситуацията. Не забравяйте, че децата бързо ще растат и ще "отлетят от родителското гнездо". Една жена, която е успяла да запази семейство, ще остане със съпруга си; Ако тя реши да се посвети само на детето - най-вероятно тя ще остане сама. Това зависи от жената, която е животът след раждането на дете - раздразнен и уморен или изпълнен с разбиране и любов. Съпругът трябва да разбере, че съпругът й беше твърде уморен, на работното място и у дома си, защото той се нуждае от време за мълчание и самота. Не пренебрегвайте "баба и дядо услугата": Когато е възможно, оставете децата си с близки роднини да избяга със съпруга си в киното, театъра и кафенето. Детето не е извинение да забравите за себе си и за любимия си.

Тригодишната семейна криза е естествен феномен. Но че той не унищожава семейното огнище, двойката трябва да се научи да възприема приятеля така, както са и да не се страхува да обсъжда проблемите, които възникват.

Текст: Светлана Ахи

Share:
Comments