Вторият баща през очите

Много жени скоро след развода отново търсят партньор в живота. Несъмнено за тях това е новооткритата врата на светло бъдеще и възможността да се намери щастие с ново второ полувреме.

Най-често след развода, децата остават с майка си. За тях отделянето на родителите е истински шок, а появата на непознат чичо в къщата става тест. Особено за тийнейджърите този етап на живот не е достатъчно лесен. В края на краищата едно дете на тази възраст е по-емоционално толерирано от подобни промени в ежедневието на семейството и е трудно той да нарече баща си баща.

На първо място, преди да въведете децата в нов "татко", една жена трябва да ги подготви психологически. Необходимо е да се обясни на детето, че майка му не развива по-нататъшни отношения със собствения си баща и животът заедно не може да продължи. И също така да обсъдим момента, в който децата скоро ще растат и ще започнат да създават собствено семейно огнище, така че майката се нуждае от нов спътник, който да се грижи и да я обича много години. И това не означава, че тя ще обича по-малко децата си, всичко ще остане същото. Човек не бива да насилва детето да бъде наречен на втори път от папата, всичко ще дойде с времето и той ще решава сам за себе си кой е приятел на майка му за него.

Децата трябва да разберат това и да възприемат човек, не като баща, а като човек, който е готов да се грижи за майка си, да я защитава и да я обича. В края на краищата, независимо от това, тя заслужава истинско щастие на жена и силно рамо.

Запознаването с вторият баща трябва да бъде постепенно, детето се нуждае от време, за да свикне с идеята, че майка ми има нов приятел. Разходки три заедно, съвместно извършване на свободни дни, поканата на човека на посещение е ще помогне на детето и мъжа да се запознаят, а също и да намерят своя общ език. В никакъв случай животът на децата не трябва да се променя драстично. Преди да започнете съвместен живот с човек, трябва да кажете на детето за това, защото това е важно събитие. От своя страна човек трябва да се опита да създаде ново семейство, активно да участва в развитието и възпитанието на детето, но в никакъв случай не се опитва да замести биологичния баща. Така детето ще може да се довери на своя втори баща и да го вземе правилно.

Отначало може да има чувство на ревност от мъжа и детето, така че трябва да се обясни, че за всеки от тях в сърцето на една жена винаги ще има място.

Между съпрузите трябва да има разговор за всички нюанси на възпитанието на детето, за неговите навици и предпочитания, за желанията за взаимоотношенията им. Скоро всеки ще може да свикне един с друг, атмосферата в къщата ще стане удобна.

Във всяко семейство връзката на бащата с детето се развива по различни начини. Понякога вторият баща става роден баща, приятел. В крайна сметка, човек, който наистина обича една жена, ще може да обича децата си, както и по различни начини, да се опита да намери общ език с тях. С течение на времето децата разбират това и са в контакт с бащата.

Share:
Comments