Определете бременност или лъжете за тестове

За да разбера предварително дали е възникнало чудо на нов живот, бих искал, вероятно, всяка бъдеща майка. Някой планира бебе всеки път, когато умира, с надеждата за дългоочаквано закъснение. Някой, напротив, иска да чака с добавянето на семейството. И тези, и другите започват да слушат предварително тялото си, някой с радостно очакване и някой - в тревога. Възможно ли е да се определи бременността още от първите дни?

Първите признаци на бременност включват забавяне на менструалния цикъл. Това е страхотно време за закупуване на изричен тест - повечето от тях са предназначени за използване от първите дни на забавяне.

Защо бързите тестове понякога дават фалшиви положителни или фалшиви отрицателни резултати? Реактивът, приложен върху повърхността на хартиената лента, взаимодейства с хормона hCG, който се съдържа в урината на бременната жена. Произвежда се практически от първите дни на торене, въпреки че резултатът може да бъде отрицателен дори при бременност. Най-вероятно това ще бъде свързано с късна овулация - настъпило е торене, но нивото на хормона в кръвта все още не е достатъчно високо и не се разпознава от реактива.

Но фалшив положителен тест понякога се оказва предупредителен сигнал - промяната в хормоналния фон в някои случаи показва тумор. Но в повечето случаи дамите се опитват да пренесат положителния резултат на двете ленти, които са видели, едната от които ще бъде ярка, а втората - бледа, едва забележима. Виновен във външния вид на такива призраци производител на тестове, така че този резултат ще ви каже не за бързането на вашия домашен щъркел, а за любовта на производителя да спаси качеството.

Най-информативен е кръвният тест за хормоналното ниво на hCG. За всяка седмица на бременността има цифрови стойности на нивото на хормоните, благодарение на които можете да научите не само за раждането на нов живот, но и да определите точната възраст на ембриона.

Някои от справедливия пол, чувствителни към тялото си, забелязват промяната в обичайното състояние преди закъснението. Внезапно усещане за слабост или, напротив, рязък спад на енергията показва началото на процеса на промени в хормоналния фон. Малко преди датата на нов цикъл предназначен появи и специално усещане в матката - малка светлина тон и чувство на тежест, причинена от неговия ръст. Много жени приемат бременността поради досадни болки в долната част на гърба - но тези атрибути са присъщи на започване месец, а по време на бременност показват опасността от аборт. Трябва да се внимава и появата на остра остра болка в яйчниците - при извънматочна бременност яйцеклетката е фиксирана не в матката, а в една от тръбите. Развитието на плода може да доведе до разкъсване, което е изключително опасно.

Share:
Comments