Ние се отърваваме от неприятната миризма в обувките

Неприятната миризма в обувките е сериозен проблем, който причинява много неудобства. Основната причина за възникването му е повишено изпотяване на краката. Известно е, че самата пот не мирише, но бактериите, образувани в резултат на сливането на прах и пот, създават органични газове с остър мирис. Как да се справим с тази неприятна ситуация? Има няколко изпитани по време начини да ви помогнем в тази трудна борба.

Как да се отървете от лошия дъх в обувките

1. Избършете вътрешността на обувките си с водороден прекис и след това го оставете да изсъхне напълно. На следващия ден от миризмата няма да има следа.

2. Напълнете обувките си със сода и оставете за един ден. След това се отървете от сода с прахосмукачка. Вместо сода за печене, можете да използвате въглища, които първо трябва да бъдат смачкани.

3. Добър асистент в борбата срещу острата миризма са пелетите за тоалетната на котката. Няколко такива гранули трябва да бъдат увити в тънка тъкан и да се направи чанта, която трябва да бъде поставена в обувките. За един ден можете да извадите чантите.

4. Използването на дезодоранти - най-известният и прост метод за премахване на миризмата на обувки. Необходимо е продуктът да се пръска вътре в обувките и да се остави за няколко минути. Дезодорантът предотвратява появата на бактерии, което води до липса на миризма.

5. Нормална вентилация. Просто оставете обувките си на балкона и го оставете да изстине няколко часа.

Отбележете, че водороден пероксид, сода за хляб и въглища могат да повредят обувките, изработени от скъпи материали, така че за тези обувки трябва да купите средства в специализирани магазини.

Разбира се, има много начини да се отървете от миризмата в обувките, но е много по-лесно да се знае как да се предотврати този проблем.

1. Измийте краката си всеки ден със специален сапун. Използвайте дезодорант, който има антибактериално свойство.

2. Регулирайте често чорапите и чорапогащите.

3. Опитайте се да изберете чорапи и чорапогащи, които са направени от най-малко синтетични тъкани.

4. Не забравяйте да смените и изплакнете стелката.

5. За всеки сезон имате 2 чифта обувки. Изберете обувки, изработени от "дишащ" материал.

Поддържайте обувките чисти не само отвън, но и отвътре. След като измиете обувките си, не забравяйте да го изсушите правилно.

От повишеното изпотяване на краката се помагат за бани на базата на билки, сол, калиев перманганат, оцет и т.н. Такива тарелки ограничават каналите, от които се освобождава пот, като по този начин нормализира потенето.

Познавайки причините за прекомерно изпотяване на краката, лесно можете да се отървете от тях с помощта на дадените по-горе методи. В резултат на това ще се отървете от вашия друг проблем - неприятна миризма в обувките.

Имайте предвид, че ако сте направили всички процедури в рамките на две седмици, но проблемът не е разрешен, тогава това е причината да се консултирате с лекар. Не забравяйте, че обилното потене е последица от много заболявания.

Share:
Comments