Мъж господство: каква е причината?

Много често мъжете и жените твърдят. И ако една жена не иска да признае правдата на мъжа, тя се превръща в насилствен конфликт. Защо човекът винаги е прав? Това, което го кара толкова уверено да разпознава грешните му мнения за верни?

Първият, Желанието на човека постоянно да защитава позицията му се дължи на желанието му да стои твърдо на краката си. Когато представителите на по-силния пол са сигурни в нещо и други потвърждават това (особено една жена), те се чувстват уверени, можем да кажем "спокойно".

Вторият, Постоянни традиции и възпитание, когато от ранните години има ясно разделение на отговорностите между момичетата и момчетата. Момичетата непрекъснато разказват, че трябва да са женствени, гъвкави и меки; и момчетата се научават да са смели, целенасочени и да вземат свои собствени решения.

Третият, Човек се бори за правото да защити своята гледна точка от праисторически времена, когато се опитва да докаже на жената своята правда да изглежда като водач в очите й.

Но времето се променя, а с това правата на мъжете и жените отиват на ново ниво. И въпреки че законите за равенство на половете са залегнали в законодателството, много хора продължават да затвърждават водещите си позиции не само в обществото, но и в отношенията. И при никакви обстоятелства не искам да призная правилността на жените. Тези мъже съставят вицове за една глупава съпруга или една тъпа тъща.

Мъжното господство може да се прояви в семейството, на работното място и в обществения живот. Всяко семейство е индивидуално и човек може да разбере от дълго време защо човек винаги е отговорен. Статистиката показва, че много жени предпочитат да бъдат на "втория план". Една жена просто не иска да защитава правата си и извлича трудно семейно бреме върху раменете й. За много двойки това е нормално и те не искат да променят нищо в отношенията.

По-трудно е за жените, които се сблъскват с ежедневната мъжка непроницаемост на работното място. Тук всяка дама трябва да се научи как да се държи правилно, така че човек да не чувства слабостта, оставката и страха си. Затова се препоръчва да запомните няколко прости съвета.

  • Правилно е да избирате дрехи, така че да подчертава сериозността и професионализма. За тези класически костюми с умерено количество дискретни аксесоари са идеални.
  • Отговорът на въпросите на мъжете изисква твърд изразен глас. Тогава мъжът ще почувства, че жената не се страхува от него.
  • Не се притеснявайте да посочите грешките на мъжете.
  • Изключително познавате бизнеса си, за да покажете, че една жена може да работи не по-лошо от мъжете.

Една жена не трябва да се страхува от човек и от естественото му господство. На първо място, тя трябва да е сигурна, че защитава нейната гледна точка. Не е нужно да правиш това спокойно. За да може човек да чуе и да може да приеме гледната точка на жената, се препоръчва да се използва едно доказано психологическо устройство. Преди да изразите недоволството си на човека или да посочите, че греши, похвалете го. И след това подчертава грешките си. Например: "Ти наистина си добър специалист, но в тази ситуация е правилно да го направиш ..." За да перифразираме тази техника по правилния начин, тя може да се използва и в личните отношения.

Всеки решава за себе си: винаги без съмнение се съгласява с човек или изостава от правата си. Но не забравяйте едно мъдро изявление: "Ние се отнасяме към начина, по който самите ние го позволяваме".

Share:
Comments