Какво да направите, ако бебето се задави: всяка майка трябва

Малките бебета са щастие за всяка майка.

Можете да ги гледате безкрайно, като огън и вода.

Те ни дават усмивки, чувство на нежност и нужда, предизвикват в нас вълнение от любов, макар че майчинството не се безпокои.

Особено обезпокоителни за всички майки са тези моменти, когато бебетата изведнъж задушат нещо.

За да предотвратите тъжния изход в такива ситуации, трябва да знаете точно какво да направите, ако детето затъмни.

Когато едно дете може да задуши

Случаите, когато едно дете може да задуши, безброй. Първо, при хранене. Ако майката кърми, натискът на млякото може да бъде много силен или детето много активно смуче.

За да стимулира новороденото да се задуши, структурата на женската гърда, неправилното привързание към нея, може. Тези ситуации са възможни при хранене от бутилка. Прекалено големи количества от сместа идват, когато се отреже голяма дупка в зърното на бутилката.

Хранене на детето в хоризонтално положение. Правилната позиция е наполовина наклонена на гърба с повдигната глава.

Бебето може просто да излезе от дъха, устата бързо се напълни със слюнка. Това се дължи на факта, че бебетата все още не могат да контролират и комбинират процеса на преглъщане с процеса на дишане. Освен това, необичайната храна за новородени, независимо дали пюре, каша или смес, дава на децата нови и необичайни усещания.

Обикновено случаят е, когато децата взимат в устата си чужди предмети, които са на тяхно разположение. Ето защо трябва стриктно да следвате, че в близост до детето не са били малки части от играчки, дрънкалки, капаци и т.н.

Какво да правим, новороденото се задави на повръщане

Най-честият знак, който детето е задушило, е кашлица. Ако бебето е активно кашлица, след задушаване, така че дихателните пътища са свободни и те не са застрашени. В този случай помощта на майка не се изисква. Най-важното е, не позволявайте течност, храна или чужд обект блокиране на дихателните пътища и да причинят задавяне, задушаване. Много по-опасно е, когато едно дете се задуши в нещо и не може да се отърве от него сам. Това изисква спешни и неотложни грижи, може да надуеш функции, като например: син цвят на кожата на детето, с широко отворени очи страх в тях, повишено слюноотделяне, отворена уста, бебето не може да кашля и плачат постоянно катерене дръжки за врата.

Един от най-тъжните и често срещани случаи, когато новородените се задушават, когато се поглъщат. Това е причината за много смъртни случаи сред бебетата и вината за цялата безотговорност и съпричастност на майките. За да предотвратите това, трябва да следвате просто правило. След като детето е ял, трябва да го държите във вертикално положение, "колона", така че той да се потупа.

Какво да направите, ако бебето е задушено, всяка майка трябва да знае как да се размножава. Не го разтърсете твърде много!

Вземете краката на новороденото и вдигнете главата си. Леко леко по гърба, но само внимателно, че да не нарани детето, от силните удари може да пострада вътрешните органи на бебето.

Памукът може да се направи и бебето да го сложи в скута си. Главата трябва да е под нивото на гръдния кош. Pat трябва да бъде строго между остриетата.

Не удряйте гърба на бебето, което е в изправено положение. При удряне, главата и гърбът на бебето трябва да се наклонят леко напред.

Не забравяйте да следвате общото състояние на бебето, дишането и съзнанието му.

Ако новороденото се задуши и след това заспива - страшно ли е?

За много майки, когато бебето се задуши или задуши, те са много стресиращи, много повече, отколкото за бебето.

Най-ефективната превантивна мярка в допълнение към стандарта "държи колона" е стриктното наблюдение, че детето през първите месеци от живота си е заспало на цев. И е важно да се редуват тези бъчви.

След като бебето е изядено, не го поставяйте по никакъв начин на гърба му.

Ако бебето се задуши със смес или кърма, прочисти гърлото си и заспа, после се успокои, той е наред. Ако детето е задушено от чужд предмет, тогава е необходимо да предприемете мерки за отстраняването му и само когато сте абсолютно сигурни, че дишането на детето ви не е застрашено, можете да го заспите.

Ако обектът все още остава в дихателните пътища, но бебето диша, изчакайте доктора на "първа помощ", сложете бебето на цевта и издърпайте краката до корема. Не го позволявайте да се преобърне в сън, така че обектът да не се движи по-далеч.

Какво да направите, ако детето задушава твърда храна или чужд обект

Кърмата, сместа, слюнката не е единственото нещо, което детето може да задуши. Много често това са чуждестранни предмети, като малки части от дрънкалки, капачки от бутилки с лекарства, памучна вата, с една дума, всичко, което може да достигне нашето бебе. В допълнение, някои майки вече активно се хранят от четири до пет месеца, твърди парчета храна също могат да влязат в дихателните пътища. Като превенция - внимание, внимание и още веднъж внимание! Какво трябва да направя, ако бебето се задушава с нещо непознато?

Вземете бебето в ръцете му и го обърнете на гърба. Дръжте бебето с една ръка, така че дланта да почива на нивото на вентрикула на новороденото. Обърнете се наклонете напред, с безплатната си ръка, леко размажете трохичката между лопатките. Чуждестранният обект, поради това, ще се движи напред и ще остави дихателния тракт.

Вторият начин е да вземете бебето от кръста отзад, да поставите дланите на нивото на пъпа, да натиснете корема, докато детето кашля нещо или парче, което той задушава.

Можете да сложите детето на свободна ръка, така че дланта ви да поддържа гърдите му и ритмично да удря между раменете.

Друг начин: поставете детето на гърба, два пръста, показалеца и средата, леко натиснете под гръдната кост.

Можете да редувате последните начини: пет удара - пет клещи под гръдната кост.

Поради повръщане дихателните пътища рефлексивно свиват и чужди предмети излизат от нея. С пръсти или лъжица, натискайте корена на езика, това ще помогне на дихателните пътища да започнат да се свиват, следователно, всички излишъци ще бъдат изтласкани.

Не забравяйте, че ако детето е престанало да диша, е необходимо незабавно, без да губите време, да извърши изкуствено дишане. Уверете се, че гърдите на бебето се повдигат "при вдишване".

Ако ситуацията изчезне от ръцете и нищо не помогне, обадете се за "линейка" и преди докторите да пристигнат, продължете да опитвате всички методи на свой ред.

Най-важното е, стойте спокойни, не се паникьосвайте, можете да го изплашите още повече. Бъдете събрани, колко бързо започвате да действате, животът и здравето на вашето дете зависи. Ако положението не е от категорията на относително безопасно "задушено", необходимо е да се обадите на лекар, който да прегледа детето, тъй като има възможност за скрити наранявания, както физически, така и психически.

Share:
Comments