Как да вдигнем защитник: подготвихме сина си за празника на

Трябва ли да поздравя детето на 23 февруари? Как можете да му разкажете за този празник в достъпна форма? Какво да дадете на "защитник"? Отговорите на тези и други въпроси, свързани с Деня на защитника на Отечеството, ще намерите в тази статия.

Модерните деца възприемат на 23 февруари като "почивка за мъже" - някакъв вид антипод на 8 март. Истинската цел на празника е общоизвестна, с изключение на децата, които са отглеждани в семействата на военните. Десетилетия мирен живот малко понижиха значението на Деня на защитника на отечеството. Но това не означава, че момчетата не трябва да знаят нищо за произхода си. Това е част от образованието на млад патриот и, не по-малко важно, защитник на всички слаби.

Историята на празника за деца от 2 до 5 години

Това е епохата, в която концепцията за армията и нейната мисия са отсъстващи или много неясни. Ето защо е достатъчно да кажете на сина си, че 23 февруари е празник на всички защитници. Той може да защити момичета от лоши момчета на детската площадка, а възрастни чичовци защитават страната от лоши хора. За да кажат хората "благодаря" на всички добри защитници, те дойдоха с такава почивка. Тази информация е достатъчна за сега.

Какво да кажете на детето на 6-9 години

Дълго време страната ни беше голяма и голяма и беше наречена Съветски съюз. Страната имаше много врагове, но всеки път, когато някой я нападне, обикновените смели мъже хвърлиха всичко и вдигнаха оръжия, за да защитят родината си и семействата си. В благодарност за тази защита хората излязоха на празник на 23 февруари.

Датата не е била назначена случайно: на този ден младата държава на СССР създала своя собствена армия. На този ден можете да поздравите баща си, дядо, учител, съсед, приятели. И не е, че баща ми е мениджър, дядо ми никога не е служил и приятелите ми все още са много млади. Всеки от мъжете, ако е необходимо, трябва да бъде готов да защити своята страна и близките си от неприязън и врагове.

Подаръци за малки защитници

На детето наистина усещаше значението на празника, необходимо е да го подчертаеш с помощта на подарък. И ако съпругът има достатъчно стандартна пяна за бръснене и чорапи (шега!), Тогава над водещия за малко защитник си заслужава да се обмисли. Като цяло, всичко зависи от възрастта на детето.

За деца под 6 години най-добрият подарък ще бъде играчка: резервоар, военна кола, тематична книга с картини;

За дете на възраст 6-7 години можете да избирате стратегии за игри на борда с "военни" пристрастия. Също така набор от инструменти за играчки. В края на краищата, защитникът не е само този, който е във война, а който е господар на всички сделки.

Момче на възраст 8-10 години може да получи играчки в стила на военните (всички видове пистолети и мечове). Можете също така да се обърнете към подаръците на Деня на защитника, свързани с хобита на детето (футболна топка или набор от млади пътеводители (химик, физик, детектив ...).

Дете на 12-годишна възраст може да получи кола или хеликоптер на контролния панел, енциклопедия на военното оборудване (това е практически 100% "хит", като танкове и други военни машини като дори закоравени "ботаници").

Предоставяйки подарък, ще бъде добре да фокусирате вниманието на сина си върху това колко е важно да защитите слабите, не се страхувайте да гледате на опасност в лицето, бъдете смели и уверени.

Share:
Comments