Феята костюм за момиче със собствените си ръце: варианти на

В навечерието на празника децата се готвят да носят интелигентни костюми. Заедно с родителите се избира темата за облеклото: герой от приказка, анимационен филм, герой от реалния живот или детски филм.

Костюмите на принцесите и феите са популярни на всяко празненство в детска градина или училище.

Днешният майсторски клас е посветен на приказен костюм за момиче със собствените си ръце. Представените модели и схеми са избрани за простота и лекота в производството вкъщи.

Поли за приказен костюм за себе си

Полата за костюм се различава от поклон и лекота. Следователно материалите, използвани в работата, трябва да бъдат меки, въздушни и безтегловни. Препоръчва се използването на органза, тюл, сатен, тънка дантела върху решетката.

Материали и инструменти: тъкан от няколко комбинирани цвята (органза, тюл), еластична лента с ширина 5 см, каучукова нишка, ножици, шивач.

Стъпка 1

Върху тъканта се изрязват ленти с дължина 20 см и ширина 5 см. Краищата на лентите се заточват по желание, както е на снимката. Те могат да бъдат обикновени триъгълни върхове или скосени на една страна, или като флагове, с две точки.

За да се получи многослойна риза, ивиците трябва да бъдат с различни дължини: редица от двадесет сантиметра, редица от тридесет сантиметра и т.н.

Стъпка 2

Нарежете правилната дължина на дъвката на базата на талията. Спомняме си, че еластичната лента на колана трябва да е леко опъната. Тогава краищата са пришити заедно. Полученият колан е фиксиран на гърба на всеки стол.

Стъпка 3

Нарязаните ленти от плат се обличат върху еластичната лента и се притискат плътно едно към друго.

хттп://пустунчик.уа/уплоадс/цреатион/9д42е2ф4бб6625е88408аде3ф073е2ф.йпг

Стъпка 4

В този последен етап текстилните ленти на колана са закрепени заедно с тънка гумена нишка, както в предишната снимка.

От този забележителен материал можете да направите, но не и да шиете дълъг пола. Техниката на сглобяване е подобна на предишната. Ленти от тъкан могат да бъдат вързани на колана с прост възел. Тази опция е още по-опростена. За да се даде максимален блясък на приказния костюм за момичето, повече от няколко текстилни ленти се използват със собствените си ръце.

Феята Уинкс костюм за момиче със собствените си ръце

Костюмът се състои от няколко елемента: долна пола, горна пола и венчелистчета. Венчелистчетата са изработени от сатенена тъкан с нетъкано руно. На гърба на роклята е закопчана цип. На колана няма еластична лента.

Материали и инструменти: тъкани сатен, тюл, руно, таен цип 30-50 см, шивач метър, влак, молив, тебешир, шевна машина, желязо, конец в тон, игла, шивашки игли, ножици.

Стъпка 1

Атласът се заглажда и се поставя на работния плот. Начертават се креда върху венците. Венчелистчетата за полата трябва да са по-големи по размер и ширина, тъй като дъното на листата има възли върху колана. Същата сатенена тъкан се използва отпред и отзад.

Определенията се правят по модела. По-късно те се обръщат навътре от двете страни, а отвътре са залепени нетъкани.

Стъпка 2

Правоъгълна лента от плат за колана се изрязва от сатен. По модела се правят квоти и нетъканите платове се залепват във вътрешността. Върховете на колана трябва да са в средата на гърба, където ще се шият таен цип.

Стъпка 3

На този етап венците са прикрепени към колана. Препоръчва се първо да експериментирате с местоположението на венчелистчетата, да ги нарязвате с игли, да опитате и след това да пишете.

Първо, венците се пришиват един към друг на гърдите. След това те са пришити до кръста.

Стъпка 4

Долната пола е изрязана от тъканта. Можете да го приготвите под формата на полу-слънце. Ръбовете се обработват, страничните шевове се остъргват.

Стъпка 5

На горната част на долната пола е направена горната пола на приказния костюм за момичето със собствените й ръце. Използва се тюл. Долният ръб може да бъде нарязан и да направите остри листенца, както в предишната снимка. В колана, полата е широка и ще пипер.

Стъпка 6

Горната пола е зашита на долната пола. На върха са направени монтажни възли. След това венците се пришиват на дъното на костюма. В основата на венчелистчетата се прави монтажът. Полата се свързва с колана.

Стъпка 7

На гърба е поставен таен цип и е надписан. Ако желаете, тайният цип може да бъде поставен отстрани.

Крила за приказен костюм със собствените си ръце за момиче

Крилата за феи са изработени от фина тел и всяка еластична прозрачна и лека тъкан. Продуктът е украсен с боя върху плат, пайети, мъниста и мъниста.

Работата започва с симулация на телени мрежи. Острите ръбове са скрити под изолационната лента.

Платът е опънат на рамката и шиен. На този етап жицата може да се наведе и да получи желаната форма на крилата.

Крилата на феята са украсени с боя, мъниста и блестящи.

Ако желаете, крилата могат да бъдат направени само от жица и без използването на плат. Достатъчно е да изберете правилната форма и посока. Трудно е да се обръща такъв дизайн ръчно - клещите се използват, за да им помогнат.

Магическа пръчка в приказен костюм за момиче със собствените си ръце

Магическите пръчки могат да бъдат напълно различни. Те са обединени от присъствието на самата пръчка - основата за задържане в ръката на детето и наличието на украшение на върха на тази пръчка.

Вариант 1

На тънка пръчка се зашива зъбно колело от филц. За тази цел от тъканта се изрязва форма от две части. Двете части се пришиват на една от ръбовете на шевната машина. Паралелно с хода на работата, звездата е пълна със синтетичен пълнител. Накрая, пръчката е залепена в централната форма и продуктът е зашит по ръба до края.

Вариант 2

На върха на пръчката стиска роза с лъкове. Rosochka е изработена от сатенена панделка. Приказната приказка фея за момиче е украсена с ръце с лента от фолио. Звездичките на фолиото се поставят върху лепилото.

Вариант 3

За магическа пръчка с кристали са полезни: лепило, пръчка, памучна вата, хартия или филц, ножици и кристали. Звездичката се изрязва от хартия или филц. Един от тях е без върха, както е на снимката.

Предната страна на пръчката е украсена с кристали. Те са останали. След това на пръчката е залепена памучна вата. И накрая на мястото му е поставена звездичка. Ако желаете, дупка в звездичката остава за бележка с магически думи, като в карикатура.

Share:
Comments