Евтина алтернатива на луксозната козметика

Днес можете да отидете в магазина и да видите много продукти за лице, коса, грижа за тялото, цените, за които са просто извън обсега. Но много хора вярват, че ако продуктът е скъп, това означава, че се осигурява добро качество и ефект. Но какво е тяхното разочарование, когато продуктът не се справи с очакванията, а цената не се изплати дори с една десета.

Всъщност има голям брой продукти, чиято цена е малка и ефектът е по-голям от този на луксозния продукт. Масата на такива средства може да се намери във всяка аптека.

Например, много малко хора знаят, че катраненият сапун помага много с проблемна кожа, както на лицето, така и на тялото. Той намалява възпалението, изсушава кожата и не я дразни. В допълнение към всичко, тя напълно се справя с пърхота. Има и този сапун и недостатък: неприятна миризма, която се разпространява в банята. Но тук можете да намерите изход: по-добре е да не купувате буца сапун, но течен сапун. Миризмата няма да се почувства толкова много.

Ако имате слаба коса, витамините Aevit (витамини А и Е) ще ви помогнат. Достатъчно 10 капсули, за да се изсипе съдържанието в шампоан, може да се смесва и да се използва. След първото измиване на главата ще забележите блясъка на косата, постепенно тяхната структура ще се подобри. В допълнение, тези витамини се борят перфектно с бръчките. Ето защо тези витамини са включени в много кремове против бръчки. Можете също така да пробиете една капсула и да приложите върху проблемни области на кожата за 15-20 минути, а след това просто избършете със салфетка.

Етеричните масла заемат специално място по пътя към красотата. Етеричните масла са огромни и всеки от тях се бори с конкретен проблем. Така например цитрусовото етерично масло (портокал, мандарина, грейпфрут) е чудесно за масаж и борба с целулита. Лимоновото масло е подходящо за Т-зоната на лицето и елиминира мазен блясък (най-важното е, не прекалявайте с употребата му, тъй като той има свойството да освежава кожата). Между другото, лимонното масло може да се използва като белина за зъбите на кожата, както и зъби. Веднъж седмично, когато миете зъбите, добавете 1 капка към четката и това ще ви помогне да избелите зъбите си за няколко нюанса. Но специално внимание трябва да се обърне на етеричното масло от чаено дърво. Той е много ефективен при борбата с акнето и възпалението. Достатъчно е да ги изгорите няколко пъти с възпалената кожа и всичко ще се появи. Да се ​​правят разходи навреме, чрез памучен тампон или малка възглавница с пръст.

Badyaga в прах или крем идеално се бори със следи по лицето след пъпки и акне. И освен това помага при натъртване.

Mumiye перфектно се бори със стрии на тялото си. За да премахнете, разбира се, няма да бъде в състояние, но това, което ще го направи по-малко забележимо, е със сигурност. Малко количество от любимия си крем или смесица от деца с мумии и масажиращи движения се търкат в проблемните области. Можете също така да добавите мумия към вашия шампоан и това напълно ще предотврати загуба на коса.

Като коричка можете да използвате сода за хляб, която се продава в почти всички магазини. Трябва да смесите една чаена лъжичка сода с пяна за измиване и да приложите кръгли движения по лицето и да масажирате за известно време. Просто не прекалявайте. Най-добре е да направите тази процедура, когато няма възпаления по лицето. Soda перфектно подобрява цвета и текстурата на кожата и има антибактериален ефект.

Като цяло, евтини, но полезни инструменти, определени, така че ние съветваме, преди да купуват скъпи средства, търсят заместник на бюджета си.

Share:
Comments