Дете на 9 години

Девет годишно дете - това е възрастен човек, който може да ви напътства умни приказки, аргументи, за да изразят своите мисли, да слушате внимателно, не забравяйте и обработване на информация. Но в същото време все още е дете с недостатъчно развита психика и за него имате нужда, както се казва, очите и очите. Децата бързо растат физически и психически, протягат се, растат. На възраст от девет много важно за детето се превръща в училище, той наистина иска да е в крак по всички предмети, притеснен за това как да изглежда сред съучениците си. Исканията са се увеличили, променили натоварване, и въпреки факта, че голямата част от деня той прекарва в училище и в свободното време, които играят на улицата, ролка с кънки или хоби е гледане на телевизия - за това е много важно да се говори открито за всички проблеми, радости и скърби. Страхотно е, ако такова място е вашият дом. На тази възраст основната посока на развитие е развитието на умения, за да разговаря - спокойно и убедително, за да разговаряте, да правилно изграждане на диалог, за да се поддържа общ разговор - накратко, да се развиват комуникативни умения. Тези умения трябва да бъдат залагани в по-млада училищна възраст. С младежите учениците трябва непременно да говорят за обкръжаващата ги действителност, да разширят идеите си. Едно деветгодишно дете трябва да може да изрази мнението си за филма, четената книга, действията на хората. Всяка среща трябва да бъде под формата на обсъждане на всеки опит.

Развитие на дете на 9 години (което трябва да бъде в състояние)

По това време, всяка група се формира от лидера може да бъде аутсайдери открояват деца, които са подбудителите на пакости и лудории. И все пак най-важното нещо е да се развият умения за общуване, изразяване на мисловния процес и установяването на контакт. Деца правят всичко бързо - в движение, хранене, четене, говорене. Харесват те, когато обръщат внимание. Те говорят по темата за приятелство, състрадание присъда. Преди да влезе в предпубертетна възраст период, детето вече знае: - голям ориентация време - кажете смешни истории и да има чувство за хумор - да бъде изострено чувство за справедливост - да се използват уменията на отпадъците на самообслужване; - щастливи да чете книги и да се обсъдят четенето - спазват правилата - да пише и неписан, положително отношение към тях; - поддържа ред на бюрото си в портфейла; - съобщава в екипа и в същата възрастова група; - да се грижи за домашни любимци и по-млади братя и сестри - помага на къщата по малки дела. Те се интересуват от всичко - защо светлините, като двигателят работи, как компютъра и телевизора. "Кой знае?" На въпрос на много въпроси и не се успокои, докато не получи задоволителни отговори. Най-често, приятели са подбрани по възраст и пол. Детето е зависим от мнението на другите, постепенно намаляване на влиянието на семейството. Комуникация с майката и бащата не е много различен, но по-близо до 10 години, може да изпитате промени в настроението, изолация. Той скоро ще бъде тийнейджър - и това е много различни въпроси.

Детска храна на 9 години

9-годишно дете рядко се оплаква от липса на апетит, а по-скоро може да яде за двама. Това не е изненадващо - те се нуждаят от много енергия за растежа на тялото, образуването на тъкани. Два или три пъти на ден изисква пълна готвена храна, а останалата част може да се остави да закуски полезните храни, съдържащи сложни въглехидрати - плодове, зеленчуци, захарни изделия. Особено важно е менюто да съдържа достатъчно количество храни, които да се яде без преяждане. Нивото на физическа активност трябва да бъде такова, че храната да се обработва напълно, без да се появява излишно тегло. Комплексите, възникващи в тази възраст, могат да останат за цял живот, дори ако човек, който расте постоянно, се отървава от наднорменото тегло. Много добре, когато семейството традиционно се провежда семейна вечеря - в приятна обстановка с трябвало да съобщава разговор дете ще се научи трапезария etiketu.Zhelatelno че храна, приготвена от натурални продукти без консерванти, подсладители и zagustiteley.Fast храна, кока кола и чипс трябва да падне в детето само, за да вкуси вкуса си, но не и да бъде постоянен продукт. Морс и компот ще утолят жаждата много по-добре и ще дадат повече полезни вещества, отколкото да съхраняват напитки "от бутилки". Накарайте детето да яде култура на правилното хранене - нека избере храни без консерванти и транс-мазнини.

Дневен режим на детето за 9 години

Режимът на деветгодишно дете е подложен на по-голяма степен на училищна работа. С течение на времето, за да дойде на училище, най-добре е да се следват редовни правила - да си легне в същото време, часовник с аларма, за да се изправи, готов за училище, без бързане, не забравяйте да закусите и след учебните часове вземат отдих на открито, игри на открито. След това направете уроците. Преди да си лягате отново да се отпуснете, направете вана или душ. Уверете се, че вашето дете не игнорира дентална почистване на всеки шест месеца, което го управлява, за да рутинните проверки да stomatologu.Nuzhno не само да се обясни значението на миенето на зъбите, но също така и да се говори за опасностите от тютюна върху зъбите и венците. Най-хубавото е, ако децата имат личен пример и думите на родителите им не се различават от случая. Хранителните навици се формират само в семейството. Детето ще яде с удоволствие домашна закуска, ако го дадете с вас. Със съня почти няма проблем - едно нарастващо тяло изисква добра почивка. Не трябва да се допуска през нощта да търси, за да гледате филми на ужасите, седнете пред компютъра и се подготвят в къщи - за известно време, преди да отиде да спи по-добре да остане в тих, мълчалив среда, както и неизплатените уроци е по-добре да напусне рано сутринта.

Класове с дете на 9 години

Децата на тази възраст са изложени на риск от изпадане в опасни ситуации. То може да бъде произшествие и други наранявания, измами измами. Училището е чудесна превантивна работа в тази посока, но само едно семейство може да се опре на тези умения. Гледайте заедно филми, обсъждайте ситуации, фокусирайте се върху важни въпроси. Според компанията често е важно за по-малките ученици - независимо от вярванията на родителите и учителите, той може да се поддаде на влиянието на приятелите си и да направи неприлично акт. Основният импулс за това е желанието да се докаже неговата "прохлада", зряла възраст и независимост. Следете за компанията, която комуникира детето си, опитайте се да дискретно го предпазите от нежелани ефекти. Говорете, заинтересовани от неговата дейност, да се обсъждат възможните начини на действие. Уверете се, че тя не е била в задимени стаи и не са изложени на пасивно пушене.

Игри и играчки за деца на 9 години

Най-подходящите игри за тази възраст се избират в съответствие с основните цели на развитието. Децата развиват способността си да мислят критично, те се научават да защитават своята гледна точка със силни аргументи. Най-добре е да ги купите игри за развитието на умствена дейност, памет, аналитични способности, разузнаване. Интересни задачи, които развиват способността за решаване на проблеми в няколко действия. Освен това, не игнорирайте игри на открито - футбол за момчета, танци или гимнастика и т.н. Най-добре е детето да се напише в секция или кръг.

Възпитание на деца от 9 години

Обикновено деветгодишните деца са много общителни и не дават много проблеми на родителите си. Макар приятелите и съучениците да са натискали авторитета на семейството, родителите могат да останат много близки и това по много начини помага да се поддържа адекватно самочувствие и самочувствие. Reliance в лицето на родителите и членовете на седем е много важно, именно с цел да се справят със сложни задачи за възрастта му, произтичащи ezhednevno.Eto и негативното влияние на по-възрастните или по-мощни деца взаимоотношения в класната стая. Отделете достатъчно време на детето си, че той не развива комплекс от изоставяне, похвали за успех и отблъсква неуспехите на рафтовете и помага на детето да научи урок. Неизправностите могат да се видят рядко, колкото е възможно, и не се съсредоточават върху тях. Всеки има своите силни и слаби страни и вие знаете най-добре вашите деца. Маркирайте силните страни и винаги сте готови за взаимодействие. конфликтиЖеланието да бъдеш независим и независим се проявява толкова силно, че детето може да покаже упоритост в постигането на своята цел, дори и с цената на конфликта. Сблъсъци с родители възникват, когато възрастните не искат да признаят, че детето е израснало и може самостоятелно да взема решения. Изявената отговорност може да се използва, като се присвоят на пълноправен член на семейството соеви отговорности - например почистване на стаята, леглото. Необходимо условие - самото дете трябва да реши кога да ги приложи - така че той ще поеме отговорността за действията си. Тя помага да се чувствате изисквани, полезни и много позитивни. Усещането за независимост само ще расте.

Полезни съвети за родителите

Малки шеги

За да се осъди дете за дребни шеги нуждаят от възможно най-малко и колкото повече никога не трябва да го правят с децата на други хора или неупълномощени лица. През периода на детските злини преминават всички деца, не подчертавайте това. Най-добре е да обърнете вниманието си към нещо по-полезно и важно. Нека детето да мисли, че неговите шеги са незаинтересовано събитие, за което дори не си струва да говорим, тогава няма да има мотив за тяхното изпълнение. Децата, които действат, когато те са отегчени - те организират игри на открито, например, с търсенето на съкровището в парка или в истински пулове турнир с медали и предметни награди. Ако ще бъдете вашето "дете в борда" за вашето дете, вие винаги ще сте наясно какво се случва с него.Взаимоотношения в класната стаяАко класът създава неприятна ситуация, по-добре е да поговорим за това с учителя по класове. Понякога децата, които не могат да се сприятелит с никого в училище, когато се прехвърлят на ново място, се превръщат в душа на нова компания. Става въпрос за ценности и хобита - може би на предишното място, неговите таланти просто не могат да бъдат оценени. Понякога, когато превеждат в ново училище, децата се учат много по-добре, чувстват повече подкрепа и одобрение. Каквото и да се случи - родителите винаги трябва да са наясно с академичните постижения, отношенията в класа, обективните способности на детето си.

Share:
Comments