8 трудности при изучаването на първокласник: съвет за

Почти всяко дете през първите няколко години на обучение среща трудности при адаптирането към нов екип. Задачата на родителите е да предоставят всякаква възможна помощ на детето си, да идентифицират причините за неуспехите и да ги отстранят. Ако всичко е направено правилно, детето бързо ще свикне с новите условия. В тази статия ще анализираме основните проблеми и нюанси, които често се проявяват по време на обучението, вероятните причини и начините за решаването им.

разсейване

Всяко дете е малко разпръснато. Но има особено трудни случаи.

Какви са причините за отсъствието? Първо, отсъствието може да доведе до твърде ниски нива на развитие на произвола, умствена стабилност и концентрация на внимание. Второ, преобладаващата мотивация на играта в учебния процес.

Как да се справим с отсъствието? Необходимо е детето да се даде на изобразителното изкуство, за да му даде възможност да участва в игрите за ролеви игри. В допълнение, целият процес на учене е желателно да се направи с помощта на играта. Много е важно да общувате с него по-емоционално (особено когато става дума за преподаване). Ако е необходимо, включете психолог, който може да коригира психиката на детето, да извърши диагноза и да избере най-полезните упражнения.

Neposedlivost'

Много родители се оплакват, че детето е много неспокойно. По принцип няма нищо лошо в това. Основното е, че с умереност.

Какви са причините за безпокойството? Първо, особените особености на психиката на детето играят специална роля. На второ място, нисък произвол.

Как да се справяме с безпокойството? Необходимо е детето да се интересува, да обръща повече внимание на ролевите игри, изобразителното изкуство и т.н.

Неразбиране на материала

Детето не може веднага да вземе материал, който му е даден в училището. Причините могат да бъдат различни - недостатъчна концентрация, прилагане на неформатирани методи на образователна дейност, недостатъчно развитие на интелигентност и възприятие.

Борбата със сложността на възприемането на материала може да бъде чрез игри с история. Основното е да преподавате на детето прехода от една позиция към друга, способността да разгръщате задачи, като играете по правилата.

Неточност в бележника

Често има ситуации, при които детето небрежно записва. Причините могат да бъдат различни - невъзможността да се прилагат техниките на учебна дейност, лошото развитие на подвижността на пръстите, слабото внимание и паметта. Но можете да се борите с него. По-специално, двигателните умения на пръстите могат да се развият с помощта на редица упражнения. Освен това можете да потърсите помощ от специалист, който ще извърши диагностика, ще вземе добри упражнения и ще подготви програма.

Необходимостта от чести повторения

Има ученици, които не разбират веднага задачата и започват да я прилагат едва след допълнително разясняване. Основната причина може да бъде: ниско ниво на внимание и произвол, липса на формиране на предпоставките за обучение и невъзможност за изпълнение на задачи след устно осведомяване. За да се преодолее този проблем, е необходимо да се занимават повече с ролеви игри, за да се научи детето да стане пост на друго лице.

Лоша ориентация в бележника

Не всички деца знаят как да се придвижват в тефтер нормално. Причините са прости - ниска производителност, лошо развитие на мускулите на ръцете, слабо ниво на ориентация в космоса. Решаването на проблема в навременна помощ на психолог, развитието на механиката на пръстите, формирането на доброволно внимание.

Страх да попитам учителя

Много деца в процеса на адаптиране се страхуват да задават въпроси на учителя. Причините могат да бъдат различни - намалено самочувствие, често стрес, семейни проблеми или психологически личности. Как да се борим? Това е много просто. Необходимо е да се работи за увеличаване на самочувствието на бебето. Много зависи от учителя, който не трябва да използва авторитарен стил по време на обучението.

Ученикът е разсеян в уроците (яде, пиеси, разговори)

Такива проблеми често се случват, когато детето е абсолютно неконтролируемо и прекъсва уроците. Причините са различни: недостатъчно възприемане на себе си като ученик, индивидуални черти на личността, мощна игра мотивация в обучението, лоша концентрация и липса на еднаквост в методите на преподаване. Основните методи на борба са помощта на психолог и като се вземат предвид индивидуалните качества на бебето.

Share:
Comments