Зостър - лечебни свойства и приложение в медицината

ZHoster - общо описание

Зостър, наричан още зърнастец, е храстово или разклонено дърво, достигащо височина от три метра. В младите растения кората е сребристосиво, а при по-старите растения - кафяво-черно. Израства, върхът на дърветата става трън. Растението може да бъде идентифицирано от яйцевидни листа с вдлъбнати вени и изпъкнали ръбове.

Цветя под формата на чадъри са в аксилите на листата. Растението цъфти със зеленикаво-жълт цвят. Хосетер дава кръгли плодове, наподобяващи грах. Младите плодове са зелени, зрели - черни.

Зостър е богат на полезни вещества. Съдържа много антрагликозиди, оцветители, органични киселини, пектин, горчивина, слуз и захар.

Зостър - видове и места на растеж

Към семейството на повече от 140 растителни вида. Най-често срещаните са: - Alpine Joster е храст в Южна Европа и Северна Африка. Почистващото дъно е дърво, достигащо височина 8 метра. Разпределени в европейската част на Русия, Западен Сибир, Казахстан, Централна Азия, Западна Европа, Близкия изток, Северна Afrike.- zhoster космат храст живееше в Азербайджан. - zhoster dauricus е дърво, растящо в Сибир, Далечния Изток и Източна Азия. - подложният диамант е храст с дебелина 3 метра, който расте в Далечния изток, Източна Азия. - zhoster Longifolia е дърво, растящо в Централна Azii.Rastenie предпочита топлите слънчеви склонове и скали, ксерофилни храсти, храсти и дъб край lesov.Zhoster разпростира върху територията на Украйна, Кавказ, Европа, Алтай и Западен Сибир гора.

Зостър - лечебни свойства

Тъй като зостер съдържа голям брой антрагликозиди, препаратите със съдържание се използват като слабително средство. Ето защо, с помощта на херпес зостер, се лекува хроничен запек. Използва се и за омекотяване на изпражненията с хемороиди или пукнатини в ректума.

Тинктура на плода на херпес зостер е ефективна при лечението на ревматизъм. Отваранията на растенията се използват, за да се направят компреси, необходими за заздравяване на рани и различни кожни заболявания.

Отвара от кората на растението също се използва за лечение на колт, премахване на намалената киселинност и катастрофата на стомаха. Кората на растението е част от колекциите, които имат диафоретичен ефект.

В народната медицина zhoster се използва за лечение на жълтеница, капки, кашлица и гастрит. Той също така премахва червеите и третира хемороидите.

Zhoster - дозировъчни форми

Лечебните свойства имат кората, плодовете и тънките клони на растението.

Плодовете са равномерно откъснати от клоните през септември или октомври, когато те са напълно узрели. След това те се сушат в специални печки и сушилни.

Събраните суровини се използват за приготвяне на отвари, инфузии, чайове, сиропи, компреси.

Струва си да се отбележи, че действието на плода започва само 8 до 10 часа след приемането на лекарството. По този начин той има трайно въздействие.

Жостър - рецепти

За да се приготви отвара от херпес зостер, използван за лечение на запек, е необходимо да се излеят 2 супени лъжици плод на херпес зостер с 800 мл вряща вода. Използвайте няколко пъти на ден за една лъжица.

За да се приготви лаксативен чай вземете 20 грама плодове jostera, 20 грама зърнастец и 30 грама листа сено, 10 грама женско биле. Една супена лъжица от сместа се изсипва в чаша вряща вода. Вземете преди лягане.

За да подготвите отвара за омекотяване на изпражненията при деца, трябва да излеете чаша вряща вода - 10 грама от подовите.

Можете също така да приготвите сироп за деца със слабително действие. За да направите това, 30 грама jostler плодове се смесват със 70 грама захар и се запалват. След като захарта се разтвори, сиропът е готов за употреба.

Жостер - противопоказания

Много е важно да се отбележи, че е строго забранено да се консумират незрели плодове, които са отровни. Също така, наркотици със съдържание на зостер за бременни и кърмещи са забранени.

В резултат на отравяне с растителни лекарства има диария, гадене, повръщане и главоболие.

Share:
Comments