Комплекс от упражнения за лице в къщи от бръчки. гимнастика

В допълнение към грижата за ежедневието на лицето, е необходимо да се правят упражнения за лицето вкъщи. Благодарение на тази гимнастика можете да получите ефект на facelift. Гимнастика за лицето - това е много удобен и лесен начин за поддържане на младостта и красотата на кожата на лицето.

Маса преди лицето, преди да се правят упражнения за лице вкъщи

Гимнастиката за затягане на контура на лицето и кожата като цяло може да даде най-положителен резултат. Но това ще бъде забележимо в случай, че пред-направете самостоятелно масаж. Когато се извършва, е необходимо да се прибягва до използването на специални масла и кремове. Всяка козметика трябва да бъде избрана само в зависимост от вида на епидермиса. В процеса на самомасаж се извършват няколко вида упражнения:

- лесно затягане;

— растирания;

- потупване на дермата.

Започнете процедурата трябва да бъде с изглаждане на горните клепачи. Движенията трябва да се насочват от вътрешния ъгъл на окото. За този век да прекарате три пъти индекса и пръстените си. След това направете удари по контура на лицето. Започнете движението от средата на брадичката и завършете в близост до лобовете на ушите. Движенията трябва да бъдат леки и леки и да се носят по долната линия на лицето.

Втората линия на самоа масаж минава по горната линия на лицето. Движението започва от средата на челото и завършва в храмовете. След това направете движения от ъглите на устата към лобовете. Завършете процедурата с леки удари на шията.

Ефективни упражнения за facelift

Тонизиращата гимнастика не отнема твърде много време и не изисква никакви усилия. Най-ефективните упражнения са:

1. Циркулярен масаж на очите. Масаж на очите се извършва в горните и долните клепачи, над и под гнездото за око. Преди сесията внимавайте да нанесете овлажняващ крем в областта на очите. Подложки от четири пръста, за да направите лек масаж наведнъж с две очи. На дермида трябва да стиснете малко. Първо изпълнете в една посока, а след това в друга. Повторете това действие до 12 пъти. След същите четири подложки, първо натиснете долния клепач, а после и в горната част. Натиснете за 4 секунди.

2. Чудя се. Издърпайте показалечните пръсти в областта над веждите. След разтягане на кожата с ръцете си. Повторете това упражнение 4-5 пъти. След дланта на ръката си, сложете го на челото. Мускулите на фронталната част започват да контролират мускулите. Необходимо е да повдигнете вежди. Упражнявайте повторете 5-6 пъти.

3. Надуване на бузите. За лифтинг, поемете дълбоко въздух и се опитайте да надуете бузите до границата. След това, бавно през зъбите, издишайте. Упражнявайте повторете 10 пъти. Можете също да извършвате масажиращи движения на езика от вътрешната страна на бузата.

4. Целувки. Такива сесии се провеждат, за да се увеличи еластичността на мускулите, които контролират движенията на устните. Трябва да се усмихвате колкото е възможно повече, след това внимателно и бавно да извадите епруветка от устните. Такива действия трябва да се повтарят до 18 пъти. Има още едно упражнение. Необходимо е да опънете врата възможно най-далеч, за да насочите устните напред. Това напрежение предизвиква съпротива в лабиалните мускули.

5. Издърпайте ушите. Издърпайте лапите на ушите си с пръсти и ги издърпайте за 30 секунди.

Комплекс от универсални упражнения за лицето в дома

Можете да запазите чудесен външен вид не само благодарение на професионалните процедури в салоните, но и с помощта на редовна гимнастика за подмладяване. Най-ефективните са:

1. От бръчки. Необходимо е да седнете и да се отпуснете. Долните клепачи и напълно затворете очите си. Седнете така за една четвърт минута. След като сложите длани на лицето си и го затворите напълно. Завъртете учениците 15 пъти първо в една посока, а след това в другата. Очите трябва да бъдат затворени. Тези действия са насочени към изглаждане на плитките вертикални бръчки.

2. Укрепване на мускулите на шията. Седнете пред огледалото, поддържайте гърба си прав. Главата леко нагоре. Всички мускули на шията трябва да се напрягат. 2 пъти да повтаряте такива звуци: "iai", "eee", "aaa", "ooo", "uuu". Дишайте само с носа си и устата ви трябва да бъде затворена. Повторете упражнението 20 пъти.

3. Коригирайте тона на веждите. Такива действия ще помогнат за затягане на епидермиса в зоната на челото. Опитайте се да вдигнете веждите си възможно най-високо. Опитвам се да не преместя очите си. В това положение останете най-малко 10 секунди.

4. Да се ​​подобри зрението. Виж по посока на часовниковата стрелка Първо нагоре и надолу, а след това надясно. След като ученикът се оттегли в обратната посока. След упражняване, долните клепачи и се отпуснете за минута. Това упражнение спомага за нормализиране на зрението без хирургическа интервенция. За да бъде резултатът стабилен, сесията трябва да се провежда най-малко три пъти седмично.

5. За подобряване на кръвообращението около очите. Такава сесия е необходима, за да се премахнат чувалите под очите, поради нормализирането на кръвообращението под очите. За да направите това, трябва да затворите очите си здраво, да отброите до 5 и след това да отворите.

Упражнения за брадичката и шията от бръчки

Гимнастиката за лицето трябва да включва упражнения за врата. Това е част от тялото, която определя възрастта на жената, издава красотата и еластичността на кожата. Най-ефективните упражнения:

1. Препоръчва се сесията да започне с подгряване. Поставете лявата длан на дясната буза и дясната длан на втората буза. Започнете леко потупване. Постепенно започвайте да потупвате врата си и обратно към бузите си. Продължителността на тренировката е около една минута.

2. Вдигнете малко брадичката и се опитайте да натиснете челюстта леко напред. Мускулите на шията трябва да бъдат силно напрегнати, след това да се отпуснете. Поддържайте напрежение в продължение на поне 5 секунди. Повторете стъпките 15 пъти. Силата на опън трябва да се увеличава при всяко изпълнение.

3. Вдигнете леко главата и отворете устата. Започнете да притискате мускулите на врата си колкото е възможно по-трудно. Останете в състояние на напрежение в продължение на поне 5-6 секунди. След като се отпуснете. На всяка сесия трябва да се увеличи броят на повторенията. Крайният номер е 15.

4. Извадете езика си. Като използвате пръстите си, докоснете ъглите на устата си. Напрежението на шийката трябва да се увеличи до границата. Останете в това състояние поне 5 секунди, след което се отпуснете. За един ден да се направи упражнението от 5 до 10 пъти.

5. Човек трябва да седна и да обърне главата си наляво. Раменете се опитват да не се движат. Мускулите много да се щам за 5 секунди, а след това да се отпуснете. Всеки ден направете 5 пъти във всяка посока.

Гимнастиката за лицето няма да направи без упражнения за брадичката. Вие трябва да изпълнявате тези упражнения:

1. Спуснете долната устна. Но не трябва да оставяте ъглите на устата ви да паднат. Те трябва да се държат с пръсти. Сега разтегнете мускулите на брадичката и за 5 секунди. Упражнението се повтаря до 15 пъти.

2. Пръстите да се прикрепят към ъглите на устата. Долната устна трябва бавно и леко да се опъне над брадичката. Мускулите също се щамуват за 5 секунди. Действията се повтарят до 10 пъти.

3. Натиснете брадичката с дясната си ръка. Трябва да се опитате да отворите устата си. Натегнете отново мускулите си. Повторете 8-9 пъти.

4. Поставете два показалеца в средата на брадичката. Премествайте пръстите си в ъглите на устата си с кръгови масажни движения.

Какво да не правите, когато правите упражнения за лице у дома

Всяка жена трябва да запомни много важни неща:

- Ранните появявания на бръчките допринасят за прекомерна умора, липса на сън, често стресови ситуации, прекалена работа или прекомерно физическо натоварване;

- появата на ранни бръчки се улеснява от неправилното прилагане на грима, използването на неподходящи козметични средства, които причиняват епидермално десмамация, използването на евтина козметика;

- Необходимо е да се късате колкото е възможно по-малко и да направите неестествен смях.

Всички тези действия имат отрицателно въздействие върху кожата, така че ефектът от упражненията за бръчки ще бъде значително намален. Ако спазвате всички правила, водете здравословен начин на живот, тогава кожата ще бъде красива и годна.

Изпълнението на целия комплекс от упражнения може много бързо да се отърве от плитки бръчки, да затегне епидермиса, да му даде еластичност и блясък. Но такъв резултат ще бъде само при правилното изпълнение на терапевтичната гимнастика за лицето.

Share:
Comments