Гестоза - причини, симптоми, диагноза, лечение

gestoses - това усложнение на бременността, които са причинени от нарушението на различните функции на жизнените органи, особено кръвния поток и съдовата система.

gestoses - симптомы (признаки)

Първите признаци на gestosis са появата на различни отоци, които се наричат ​​"dropsy pregnant". В началото краката и ръцете започват да се набъбват. По-сериозните симптоми включват: повишено кръвно налягане, както и появата на протеин в урината.

Ако има такива признаци, е необходимо да посетите акушер-гинеколог, тъй като това усложнение може да повлияе неблагоприятно на развитието на детето. Лечението на това заболяване се извършва само в болнични условия, за разлика от белите дробове, които могат да се лекуват у дома.

В зависимост от проявите, гестозата се разделя на еклампсия, оток на бременни жени и прееклампсия. Отокът е разделен на явни и тайни. В ранните стадии на гестазата може да възникне латентен оток, който се свързва с задръжка на течности в тъканите.

Опитите за самолечение на диуретиците няма да намалят обема на отока и да влошат състоянието на плода и бременността. Трябва също така да се помни, че не цялото оток по време на бременност е свързано с това заболяване. И не се страхувайте преди време и е необходимо да се консултирате с Вашия лекар.

Проявлението на прееклампсия може да бъде много различно: от изтеглени до месеци форми с ниски симптоми, до светкавици и катастрофални последици.

gestoses - диагностика

Диагнозата на това заболяване може да се направи въз основа на различни лабораторни и клинични данни. За ранна диагностика на това заболяване е необходима навременна регистрация с консултация с жена и също така е необходимо да посещавате редовни насрочени прегледи с гинеколог и специалисти, с които можете да бъдете изпратени за консултация. Ако лекуващият лекар е открил предполагаемата жестокост, тогава ще ви е необходимо:

• предоставяне на пълна кръвна картина за определяне на броя на тромбоцитите и червените кръвни клетки; • подложи биохимичен анализ на кръвта с определяне на концентрацията на протеин, електролити, креатинин и урея; • преминават проучвания в коагулация и притока на кръв; • подаване на урината за определяне на размера на изолиран протеин; • олово контрол на диурезата; • извършва измерване на кръвно налягане на двете ръце, като е възможно голяма разлика в показанията, което показва дълбочината на продължаващите нарушения; • непрекъснато наблюдение на телесното тегло; • извършване на очното дъно изпит; • се подложи на ултразвук и доплер на плода; • Консултирайте се с лекар , невролог и нефролог.

gestoses - лечение

Съвременната медицина все още не е в състояние напълно да излекува тази болест, но в много случаи е възможно да се контролира това състояние. Правилното и модерно лечение ще помогне да се предотвратят сериозни форми на болестта. Самолечението по никакъв начин не е приемливо, тъй като без професионално и индивидуално лечение са възможни още повече усложнения, които ще доведат до влошаване на плода и бременната жена.

С това заболяване, което е лечимо, лекарите няма да стимулират преждевременно раждане. Тъй като преждевременното доставяне може да бъде извършено само ако лечението е неефективно или ако състоянието на детето и бременната жена се влошат. Лечението на прееклампсия трябва да бъде индивидуално и навременното и правилно започване на лечението може да предотврати развитието на най-сериозните усложнения.

Ако лекарят ви предписва лечение, трябва бързо и дисциплинирано да изпълнявате всичките си назначения, тъй като това може да доведе до възстановяване. НЕ РАБОТИ С САМОСТОЯТЕЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ!

Share:
Comments