Естествено кисело мляко за отслабване

Природното кисело мляко е лек протеинов продукт, който е чудесен за отслабване. Той вкусва по-скоро кисело, което не харесва всеки, така че производителите добавят захар, плодове и вкусови добавки към киселото мляко. След добавянето на захар, киселото мляко вече е безполезно за загуба на тегло - се превръща в обикновен десерт, който на диета не си заслужава. Погледнете внимателно опаковката, когато избирате кисело мляко.

В тази проба, например, има захар

Йогурт

Какво не трябва да бъде в състава на естественото кисело мляко

Думите "естествен" и "без мазнини" въобще не са гаранция за качеството на продукта. Обикновено първото означава само, че продуктът съдържа млечнокисели бактерии. Второто е, че обезмасленото мляко служи като суровина за производство. Въпреки това, нито първата, нито втората не гарантират липсата на ненужни, забавяйки процеса на загуба на тегло компоненти.

В натуралното кисело мляко не трябва да бъде:

• Захар. Захароза в комбинация с млечна лактоза - "атомен коктейл", който повишава нивото на кръвната захар почти по-бързо от класическата чаша сладък чай. В крайна сметка, вие ядете "предполагаемо полезно" кисело мляко и само укрепва апетита ви. Заслужава си да ядете с такъв продукт вечер, а по-близо до нощта ще изпитате истински глад.

• нишесте. Този въглехидрат се добавя към млечните продукти, за да се получи гладка желатинова консистенция. Освен това производителите използват най-евтиното нишесте, което се смила доста бързо и напълно. В действителност продуктите от кисело мляко имат леко струпана структура, но повечето потребители смятат, че това е непривлекателно. В крайна сметка за "красотата на киселото мляко" плащате допълнителни въглехидрати, което отново води до повишаване на апетита.

• гума гуар. Това е изкуствен сгъстител, добавен към киселото мляко не само за "красота", но и за икономия - така че производителят може да разрежда млякото и да разрежда вода, но дъвката "ще изравни" масата на киселото мляко. Тази съставка се счита за безопасна за организма, но "крие" недостатъчно количество протеин.

• консерванти. Тяхното присъствие показва, че в продукта няма "живо същество". По закон съдържанието на буркана не може да се нарече кисело мляко, тъй като не съдържа полезни пребиотични бактерии. Съответно, лесно е да се идентифицира консервираният продукт - той се нарича "кисело мляко", "продукт от кисело мляко" или "млечен десерт".

Как да идентифицираме киселото мляко, полезно за отслабване

Природното кисело мляко е извара. Предпоставка за това е наличието на ферментирали бактерии в продукта. Той не може да има плодове в състава, защото те нарушават процеса на ферментация и не могат да имат дълъг срок на годност.

Всички млечни продукти, които могат да "живеят" повече от 10 дни, трябва да бъдат оставени на рафта, без значение колко привлекателен е техният състав и външен вид. В крайна сметка, ние ядем кисело мляко за протеини и пребиотици, и те просто имат достатъчно ниско качество в дългосрочен игра продукти.

Къде да купя естествено кисело мляко?

Сега може да се намери в почти всички супермаркети, погледнете композицията. Не намирате ли нещо подходящо в супермаркета на мрежата? Потърсете местните мандри сред продуктите. Много производители правят живи кисело мляко, подходящи за диетично хранене. Или отидете на добри скъпи супермаркети, където има щандове на селскостопански продукти или внесени френски и финландски кисело мляко с добро качество.

Е, ако не желаете и двете опции, купувайте нискомаслено мляко, стартер за кисело мляко (продава се в аптеките и в Интернет) и сами си приготвяте киселото мляко, просто като накиснете млякото според инструкциите в киселото мляко или термос. Не позволявайте на производителите на храни да се самозаблуждават и да отслабват правилно.

Прочетете на:

  • Какво да ядем за закуска? Отговорен е от диетолог Коловков
  • По-леки от работа, за да отслабнете
  • Правилната закуска за тези, които губят тегло
Share:
Comments