Супа юфка с пиле - най-добрите рецепти. как да готвя супа

Това първо ястие, като супата с пиле, трябва да бъде включено във вашата диета най-малко 1-2 пъти седмично, защото ястието е полезно и лесно смилаемо. Пилешка супа с юфка, една от онези ястия, които не са забранени и дори се препоръчва да се включат в храната на 10-месечно бебе, тъй като не включва алергенни продукти.

Юфка супа с пиле - най-добрите рецепти:

Рецепта 1: Юфка супа с пиле на силен бульон

В състава на това първо ястие, картофите не са включени, той е заменен от не по-малко от подхранващи юфка. Зест супа - много месо и бульон, които трябва да са силни, т.е. наситени.

Необходими съставки:

- изпъстрени - около 1-1,300 кг;

домашно приготвени юфка или макаронени спагети - 150 грама;

- моркови - 2 броя;

- праз - 1 брой;

- корен от магданоз - 1 брой;

- целина - 2 клонки;

- зеленчуци от магданоз и копър - малки връзки;

- дафинов лист - 2 броя;

- вода - 3,5-4 литра;

- пипер (грах), сол.

Метод за приготвяне:

За да готвите силна пилешка супа с юфка, това отнема 2 часа: подготвителният стадий - 20 минути, топлинната обработка - 1 час и 40 минути.

Поетапен план за готвене, месна супа с юфка на силен бульон.

Подготвителен етап:

- Пилето се нарязва на големи порции.

- Моркови, корен от магданоз, целина, праз се нарязват на големи парчета.

- Зелените са ситно нарязани.

- В дълбок тиган се поставят зеленчуци и месо. Съставките се пълнят със студена вода (3,5-4 литра).

Топлинна обработка:

- Контейнерът със съставки се затопля при висока температура. След това пяната се отстранява, огънят се намалява и бульонът се готви най-малко за 1 час и 40 минути. Готовият бульон се филтрира и се освобождава от варени зеленчуци.

- Вкусът на супата се регулира от пипер, дафинов лист и сол. Маслото се поставя в силно кипящ бульон. Веднага след като ядките са готови (10-13 минути), пилешко месо без кости и нарязани билки се връщат на супата.

Варено месо без кости и хрущяли, нарязани на малки парченца. Веднага след загряването на месото може да се сервира супата с юфка. Бон апетит!

Рецепта 2: Супа юфка с пиле "Бабушки рецепта"

Модерни жени по цял ден рисуваха върху протокола: дома, работа, спорт, среща с приятели и да подготвят пълна вечеря и вечеря, понякога не достатъчно време и енергия. Днес рядко се срещате с хазайката, която готви супата с юфка, приготвена от вашите баби. Благодарение на тази рецепта ние ще се опитаме да съживим първото ястие с юфка по рецептата на баба.

Необходими съставки:

- пилешки гърди върху кост - 1 брой;

- моркови - 1 брой;

- копър - малък куп;

- растителни мазнини - 4 супени лъжици;

- вода — 3 литра;

- сол, черен пипер, дафинови листа.

Съставки за юфка:

- брашно - 1 стъкло;

- яйце - 1 брой;

- сол - 0,5 чаена лъжичка.

Метод за приготвяне:

За да направите супа с домашни юфка, това отнема 1 час и 30 минути: готварски юфка - 35 минути, бульон за готвене - 50 минути, приготвяне на превръзка - 5 минути.

Поетапен план за готвене, месна супа с домашни юфка

Подготовка на юфка:

- В стъкло с разнообразно стъкло ядете яйце, 0,5 лъжици сол и няколко лъжици вода. Яйчната смес се смесва и се излива в купа с брашно. Бързо смесеното тесто се превръща в хранителен филм, където се вписва.

- След 30 минути топката на теста е разделена на четири части. Всяка част се търкаля в много тънък слой.

- На горещ тиган (без мазнини) топените се сушат, за 30 секунди от всяка страна.

- Сушени плоски торти, с остър нож, нарязани на тънки сламки.

Приготвяне на бульон:

- Пилешката гърда се излива с 3 литра студена вода и се довежда до кипене при максимална топлина. Когато месото кипи, се отстранява пяната, пожарът се намалява и готвенето на бульон продължава 40 минути. Завършените щамове Yushka, месо - се отстраняват и нарязват на парчета.

Подготовка за подхранване на супата с юфка:

Морковете се търкат на ренде с фина дюза и passeruetsja на малък огън 5 минути. Морковите не е необходимо да се изпържи, трябва да даде цвят на растително масло.

Готварска пилешка супа с юфка - последна фаза:

Бульонът се довежда до кипене, морковите се поставят, супата се заври, след което се добавят юфка и месо. Веднага след като момчето започне да кипи, поставете лавровица и нарязани зеленчуци в саксия. Супата се влива в продължение на 15-20 минути.

Завършеното ястие се сервира в дълбоки, глинени купи. Бон апетит.

Рецепта 3: Непрозрачна юфка супа с пиле

По правило повечето супи имат прозрачна супа, но това ястие е изключение, тъй като консистенцията на супата е много по-дебела и бульонът е непрозрачен. Оригиналният вкус на първото ястие се постига благодарение на пърженото пилешко месо, млякото и брашното.

Необходими съставки:

- пилешки гърди - 500 грама;

- пилешки бульон - 6 чаши;

- картофи - 200 грама;

- лук (голям) - 1 брой;

- моркови (големи) - 1 брой;

- зехтин за пържене на зеленчуци и месо;

- целина - 1 стрък;

- чесън - 2 зъба;

- Оригано сушено - 1/2 чаена лъжичка;

- Мащерка - 1/2 чаена лъжичка;

- брашно - 1/4 чаша;

- мляко - 1 стъкло;

- юфка - 2 чаши;

- сол, черен пипер.

Метод за приготвяне:

За да се приготви една непрозрачна супа с юфка и пиле, това отнема 1 час и 10 минути: подготвителен етап - 15 минути, топлинна обработка - 50 минути.

Поетапен план за готвене, непрозрачна супа с юфка и пиле

Подготвителен етап:

- Лук, картофи, моркови, целина се нарязват на кубчета със среден размер.

- Чесънът е натрошен.

- Пилешка гърда се нарязва на порции.

Топлинна обработка:

- Пилешкото месо се приготвя до приготвяне.

- В тенджера с дебело дъно, моркови, чесън, целина и лук се оставят в зехтин. След 5 минути зеленчуците се поръсват с мащерка, риган, сол и брашно. След още една минута се поставят картофи и бульон. Супата се приготвя при умерена температура, докато картофите не са готови. След 25-30 минути в съда се поставят юфка, мляко и пържено месо. Юфка стана мек - тогава супата е готова. Бон апетит!

Юфка супа с пиле - препоръки от готвачите

Супата юфка са много по-вкусни, ако основната съставка е юфка, варени от вас, а не закупени в супермаркет. Кулинарни експерти са открили тайната на това как да се направят юфка вкусни и по-привлекателни:

- брашният продукт ще бъде по-вкусен, ако водата бъде заменена с мляко;

- ако децата откажат да ядат първото ястие с обикновени юфка, оцветете го в многоцветни цветове. Процесът е прост - в яйцето, преди да се прибави брашно, се добавя сок от моркови или цвекло;

- ножовете могат да бъдат с различен вкус, ако добавят добавки към тестото, например сушени билки, пресни зеленчуци, чесън.

Share:
Comments