Слоеста суса - подхранваща, сочна и невероятно вкусна!

Самса е триъгълник със зашеметяващ пълнеж, който обикновено се подготвя в танго. Но тъй като този обект е далеч от всеки двор и дори град, все повече печене се прави във фурната. В него samsa също е много добър, особено когато се използва невероятно нежна и мека издуха сладкиши. Тук са най-интересните варианти с различни зеленчукови и месни пълнежи.

Laminated samsa - общи принципи на готвене

Puff сладкиши не е много трудно да се подготви, има много домашни рецепти, една от опциите е дадено по-долу. Но това ще отнеме много време. Ето защо много домакини предпочитат да направят samsa от закупения тест. Можете да вземете мая или безквасен продукт по ваше усмотрение. Тестът ще трябва да легне леко и да се разтопи, след това да се пристъпи към образуване на продукти с пълнеж.

Какво се използва за пълнеж:

- месо или домашни птици;

- лук и други зеленчуци;

- Подправки;

- мазнини или мазнини.

Ако използвате закупено тесто, тогава е трудно да го изваете от триъгълници, първо трябва да отрежете чашките, което неизбежно ще доведе до появата на отпадъци. Ето защо можете да правите само конвертори у дома. Те лесно могат да бъдат формовани от шев, нарязан на квадратчета. Що се отнася до размера, тук също няма ясни правила. Самса е малък или голям, ние го правим по свое усмотрение. Но продуктите трябва да бъдат еднакви един с друг, след което печенето ще премине равномерно. Във фурната samsa се приготвя на 200 градуса.

Домашна суса от тесто за сладкиши във фурната

В тази рецепта тестото ще бъде приготвено у дома. Отнема време и малко усилие, но на излизане ще бъде удивително вкусно и пухкава. Пълнежът за него е традиционен от агнешко, лук и мазнини.

Съставките

— 400 г масла;

- 500 грама брашно и малко за изливане;

- 260 g вода;

- 1 ч. Л. оцет;

- сол.

пълнене:

— 400 г лука;

- 500 г агнешко месо;

- 80 грама мазнини;

- 1 ч. Л. черен пипер;

- сол.

Метод за приготвяне

1. Измерете брашното, добавете чаена лъжичка плитка сол и 60 грама омекотено масло, смилайте и постепенно въвеждайте охладената (по-добре лед) вода с оцет. Понякога добавете лимонена киселина или сок. Забършете твърдо и силно тесто. Оставете го в продължение на пет минути, за да залепите малко. Масата ще се изправи, ще бъде по-лесно да се развие. Уверете се, че сте го покрили с пакет или просто го поставете в чанта.

2. Поставяме петрол върху един лист пергамент, покриваме с втория, изваждаме слоя. Но можете просто да го отрежете с нож и остър нож.

3. Разточете тестото, поставете табелите с масло върху централната част, сгънете ръбовете навътре, скрийте пълнежа.

4. Поръсете тестото с брашно и малко навийте заедно с маслото, трябва да получите удължен правоъгълник. Сгънете го три пъти, поставете го в торба и го оставете за половин час в хладилника. След това извадете и сгънете отново. Оставяме малко легнало, след което се стига до формирането на samsa.

5. За мляно месо, нарязани на кубчета, лук, агнешко и мазнини. Ако самите мазнини са мазни, тогава можете да ги изключите. Ако е необходимо, сменете с бекон. Оставете всичко това с подправки, разбърквайте.

6. Извадете тестото до дебелина от три милиметра, нарязайте, оформете пълнежа и извадете суса. Прехвърляме я в тави за печене, печем, докато сме готови на 200 градуса. Често се пече със сусам преди печене. Можете да направите това, трябва да навлажнете повърхността с вода или смажете яйцето, така че семената да са добре залепени.

Laminated samsa от бърз тест

Една от простите рецепти за сладкиши. Тя също е подготвена от дом, а опростена версия на теста. За пълненето ще вземем говеждо месо, но също ще се използва и агнешко и свинско месо. Ако е необходимо, добавете малко мазнини или просто мазнини.

Съставките

- 0,35 л вода;

- 0,5 кг брашно;

- 1 яйце;

- 1 супена лъжица. л. сусам;

- 700 грама месо;

- 200 г масло или маргарин;

- 4 лука;

- Подправки.

Метод за приготвяне

1. Ние сол вода, запълване на брашното, добавете около лъжица от разтопения или омекотен маргарин, за да подобрите пластиката на тестото. Омесваме го и го оставяме да лежи за четвърт час.

2. Можете веднага да направите пълнене, нека месото и лука се накисват и напоени с подправки. Просто изрежете всичко в кубчета, напълнете го със сол, пипер.

3. Разгънете голям слой, смажете омекотения маргарин, направете мазнина, след което завъртете ролката. Покрий, нека легне половин час в студа.

4. Изрежете валцуваната ролка в шайбите. Плочи на прах на прах, извадете. Разпределяме пълнежа, образуваме триъгълници.

5. Прехвърлете самса в листа за печене със шев надолу, нагоре с яйце и поръсете със семена от сусамен сусам.

6. Изпечете суса, докато се приготви. Температурата за такова изпитване е 180-190 градуса. След готвенето, трябва да покриете триъгълниците с кърпа, за да станат по-меки.

Самсон от пушено сладкиши в пещ с пиле и лук

Рецепта за самса от закупена или домашна буйна тестени изделия. За пълненето ще се използва птица. Не изхвърляйте кожата и я отрежете. Използваме бедрата, гърдите и всякакви други части, които могат да премахнат камъка.

Съставките

— 600-700 г теста;

- 5 лука;

- 650 г пилешко месо;

- сол и черен пипер;

- 100 г масло;

- сусам по желание.

Метод за приготвяне

1. Нарежете лука на кубчета, добавете сол и каша. Можете веднага да добавите към него и пипер, още по-вкусни.

2. Нарежете пилето, изпратете го на лука, разбъркайте. За сочност ние въвеждаме омекотено масло. Или го заменете със същото количество пресни мазнини. Захвърлихме пълнежа.

3. На изпитването трябва да се даде време за размразяване, след което се разточва, нарязано на квадратчета.

4. Незабавно разпределете целия пълнеж между парчетата, след което samsa ще бъде приблизително с еднакъв размер. Скулптурираме пликовете или даваме продуктите на всяка друга форма.

5. Преди да изпратите във фурната, гресирайте с вода, украсете със сусам. Изпращаме за половин час или малко повече във фурната.

Слоеста суса с картофи

Можете да направите Сасу с мляно месо, но със зеленчуци също се оказва много добре. За пълнене остана сочен, не забравяйте да поставите мазнините, в тази рецепта, масло. В постната версия можете да вземете маргарин или други растителни мазнини.

Съставките

— полкило теста;

- пет картофа;

- две или три крушки (размерът зависи от размера);

- 100 грама масло.

Метод за приготвяне

1. Нарязваме лука, подправяме подправки, разбъркваме. Изчистваме картофите и ги превръщаме в малки кубчета.

2. Ако маслото е меко, просто добавете и разбъркайте със зеленчуците. Ако е груб, тогава трябва да го отрежете на кубчета. Изпращаме до пълната маса.

3. Разгънете закупена или самоизработена тесто за сладкиши. Ние разпространяваме пълненето върху него, го формоваме. Прехвърляме самса в листа за печене, намазана или покрита с пергамент (силиконов килим).

4. Преди да печете, можете да пробиете всяка сумса отгоре, така че да се отвори дупка за избягване на пара. Зеленчуците са сочни, много често подобни samsa се пръскат или се отварят. Печем на 200 градуса.

Самса от пушено сладкиши в пещ с тиква и месо

Той просто посочва месото. Можете да готвите пластова samsa във фурната със свинско, говеждо, агнешко и дори птиче. Във всеки случай се оказва много добре. Тази рецепта ще помогне, ако месото е ниско.

Съставките

- 300 г тиква;

— 200 г лука;

- 300 г месо;

— 100 г сала;

- 1 ч. Л. смес от чушки;

— 500 г теста.

Метод за приготвяне

1. Оставете теста да се разтопи, ако е студ. Междувременно започваме да подготвяме пълненето.

2. Изсипете тиква фино, около едни и същи кубчета лук и нарязани месо. Можете да вземете готово изплетено мляно месо. Добавете мазнината (сменете с мазнина, масло), сол, въведете пипер. Разбъркайте добре.

3. Преобръщайте тестото в квадратчета, разпределете пълненето на тиква.

4. Ние правим samsa, ние изпращаме в печката да се пекат.

Сладка самса с пиле и сурови картофи

Друга подхранваща и доста икономична версия на издуха-самса. За пълнене, превърнато в сочно и отлично изпечено, ще бъде приготвено с малко тайна. Тестото ние вземаме всеки дом или купуваме.

Съставките

- 700 грама тесто за сладкиши;

- 300 г пиле;

— 250 г лука;

— 3 картофелины;

- подправки, сусам по желание;

— 100 г масла.

Метод за приготвяне

1. Нарежете лука в големи кубчета. Разтопете масло, можете да вземете разтопена мазнина. Добавете лука и изпържете малко, но на малък огън, не се налага да изсъхвате. Веднага щом зеленчукът достигне прозрачност, го охлаждаме. Благодарение на този лук пълнежът ще бъде сочен, ще има време да се подготви.

2. Нарежете пилето и рецептата картофи с приблизително едни и същи кубчета, сезон с подготвен лук и подправки, разбъркайте.

3. Размразено или просто варено тесто, нарязано, навито или обратно, първо извадено и след това разделено на парчета. Разпределете пилешкият пълнеж с варен лук. Ние създаваме samsa със същия размер.

4. Поставяме на печене лист, можете да мазнина и поръсете със сусам. Изпращаме го до хлебопроизводството и го довеждаме до фурната, докато не бъде готова.

Layered samsa - полезни съвети и трикове

- За пълнене не се превръща сухо, земята на месо се добавя към пълнежа или нарязани на малки кубчета бекон. Между другото, пушеният продукт също е подходящ, той вкусва добре с парчета бекон.

- Ако внезапно Samsa не е изпечено, не е нужно да го изпращате отново във фурната, особено след охлаждане. Тестото ще бъде безнадеждно разглезено, то просто ще изсъхне. По-добре е да се затопли в микровълнова печка за 3-5 минути, всичко определено ще е готово.

- За да може да се изпере еднакво маслото, трябва да оставите разстоянието между тях върху листата за печене, не се стеснявайте помежду си.

Share:
Comments