Гулаш от пилешки вентрили: стъпка по стъпка фоторецепта.

Ако искате да разнообразите дневното меню, препоръчваме ви да обърнете внимание на тази рецепта за гюлаш от пилешки вентрикули. По някаква причина често се избягват пилешки вътрешности, въпреки че това не е оправдано. Пилешкото сърце, коланите (вентрикулите) и печката са много вкусни и полезни. Тук основното нещо е да знаете как да ги подготвите. Ако сте опитали преди това пиле току и не ви хареса, предлагаме да опитате отново нашата рецепта и после да направите окончателната присъда.

Нека да поговорим за съставките на соса, в които ще се приготвят вентрикулите. Заквасената сметана избира всяко съдържание на мазнини, най-важното е, че тя трябва да бъде с високо качество, тъй като продуктът от сладко кисело мляко е ограничен и в ястието няма да има апетитни люспи. Няма ли заквасена сметана? Вземете кисело мляко без добавки.

Доматната паста може да бъде заменена с доматен сок или пресни домати. В този случай не добавяйте никакъв бульон или погледнете плътността на соса и го нагласете по свое усмотрение.

съставки:

Пилешки стомах - 400 г;

Бульон или вода - 1-1.5 чаша;

Сметана — 100 г;

Брашно - 1,5 супени лъжици. л.;

Растително масло - 2 супени лъжици. л.;

Доматено пюре - 1,5 супени лъжици. л.;

Лък - 1 бр;

Моркови - 1 брой;

Подправки - на вкус.

рецепта:

За начало трябва да се приготвят пилешки вентрикули. Изплакнете ги под течаща вода, отстранете твърдия филм. Нарежете всеки пъпа на половина. Поставяме страничния продукт в тенджера, напълваме го с гореща вода. Solim и добавете дафина. Довеждаме водата до кипене, изсипваме за 5 минути и изсушаваме водата. Напълнете вентрикулите със студена вода и ги заврийте. Намалете топлината и гответе за 25-30 минути. Изпробвайте вентрикулите за сол. Достатъчно вода, ако водата се счупи.

Когато зърната се заваряват, изсипваме бульона в отделна купа, все още се нуждаем от нея. Междувременно го оставете да се охлади.

Докато кабини за готвене подготвят зеленчуци. Морковите и лука са чисти. Нарежете лука на кубчета или зърна. Моркови решетка на голяма ренде. В тиган, затопляме растителното масло и разстиламе зеленчуците.

Предавайте зеленчуците до мека и добавете към тях доматено пюре.

В охладен бульон ние отглеждаме брашно и заквасена сметана. Трябва да получите сос без бучки.

В тигана добавете пилешкото сърце да се варе и се запържете в продължение на 5 минути.

Регулираме блюдото, което сме подготвили по-рано.

Разбъркваме го, опитайте го за сол, погледнете плътността на соса и го донесете до съвършенство. Загрейте още 5-7 минути на средна температура и изключете газта. Гулашът е готов.

Такова гюлаш може да се използва като поливане на всяка странична чиния или като самостоятелно ястие. Тя ще бъде задоволителна и вкусна.

Сервирания - 3

Време за приготвяне - 50 минути

На 100г:

Протеини - 8.22

Мазнини - 4.73

Въглехидрати - 5.38

Ккал - 97.21

Share:
Comments