Бесулфатни шампоани без sls, които са безопасни за косата

За да видите кои шампоани са опасни, достатъчно е да отидете до всеки супермаркет, където най-евтините рекламирани марки, принадлежащи на козметични гиганти - Loreal, Dove, Garnier, Nivea, Pure Line и други - са на рафтовете.

Всички тези шампоани, които виждаме всеки ден в реклами с модели и актриси, съдържат един общ компонент - така нареченият SLS - натриев лаурил сулфат.

Можете да видите това, ако завъртите шампоана и прочетете състава на етикета:

Защо SLS в шампоана е вредно

SLS - най-евтиният и лесен за употреба в производствена скала, почистващ агент и пенообразувател. Благодарение на него капката шампоан се превръща в буйна пяна, благодарение на която мазнините и замърсяването се отстраняват толкова добре от косата.  

Тези невероятни свойства на SLS се използват не само в производството на продукти за коса. На основата на SLS също така има течност за машинно промиване, почистващ препарат за стъкло и много други състави за контрол на кал върху неживи предмети.

В човешките шампоани SLS просто се смесва с емолиенти, така че на повърхността ефектът не изглежда агресивен. Има обаче неща, които остават извън екрана.

Постоянното използване на такива шампоани е изпълнено с нарушение на кръвоснабдяването в космените фоликули, което може да застраши загубата и влошаването на общото състояние на косата. Съгласно последните проучвания, LLS-s имат силен канцерогенен потенциал, т.е. Токсичността му може да допринесе за образуването на рак.

Загрижеността за влиянието на SLS върху човешкото здраве наскоро доведе до появата на термина "несулфатни шампоани" и разбира се огромен брой марки козметика, които започнаха да придадат на своите продукти гордо знаме

Без SLS

Ако намерите такава марка, шампоанът е най-вероятно безопасен, но не винаги. Много марки, отказващи сулфати, и поставяне на знак "без сол" продължават да добавят към състава на шампоаните други по-рядко срещани, но не по-малко опасни вещества, като например, диетаноламин, На етикета може да се разпознае с букви

DEA

Също така е токсичен и може да раздразни кожата. Шампоанът, съдържащ DEA, в никакъв случай не може да бъде наречен безопасен, дори да се казва "без слъзи и парабени".

Парабените са консерванти. Те са част от много козметични продукти, кремове, тоники и вредното им въздействие все още не е доказано. Въпреки това, ако намерите шампоан не само без SLS, DEA, но без парабени, е по-добре да го изберете.

Те, кто постоянно покупает бессульфатные шампуни  жалуются, что лишенные агрессивного компонента, они не способны хорошо промыть волосы. Это не совсем верно.  Плохо промывают волосы только полностью натуральные шампнуни.  Но есть много химических шампуней без СЛС и диетаноламинов, которые отлично моют и являются при этом безопасными.

Най-добрите несулфатни шампоани - списък с марки

Много популярен световен шампоан Да на моркови и Да на краставици. Те не са напълно естествени, но не съдържат вредни вещества и са абсолютно безопасни.

Вместо натриев лаурил сулфат в шампоана Да на моркови, се използва натриев кокосулфат. Неговите молекули са по-големи от молекулите на SLS, толкова много, че не са в състояние да проникнат в човешката кожа и да действат като токсини и дразнители.

В Русия, Да, за марка може да се намери в магазините на Rive Gauche, обаче, това ще бъде шампоани на местното бутилиране. Ако производителят на страната е важен за вас, по-добре е да поръчате тези шампоани в интернет. Например, на сайта feelunique.com за 9 паунда на бутилка с безплатна доставка до Русия. Между другото, за разлика от много други шампоани, Да да се произвеждат в големи половин литрови опаковки, които са достатъчни за дълго време.

Много достоен биологичен знак в света е американският Авалон. Шампоаните Avalon се състоят от 70% от естествените компоненти, не съдържат SLS, DEA и са абсолютно безопасни. Те се продават свободно в Русия, както в Интернет, така и в магазините за козметика. Вярно е, че те ни струваха два пъти повече, отколкото в Америка. Много по-евтино, на цена не повече от 400 рубли, за да купите на iherb.com точно тук.

Огромно количество естествени шампоани, както и естествени бои за коса, маски с биотин и повече средства за освобождаване на лицето и тялото на Аубри организми. Компанията използва органични натурални съставки и е високо ценена навсякъде по света сред хората, които следят здравето си.

Евтини бесулфатни шампоани

В нашата страна, добри безопасни шампоани и продукти за тяло - кремове, масла, течни сапуни се произвеждат под марката Organic Shop и Organic Kitchen. Шампоаните от Био магазин могат да бъдат закупени в аптеки, в rivgos, litues или маркови магазини за Био магазини в големи търговски центрове. Тези шампоани не са напълно естествени, но не съдържат нищо, което би могло да навреди на тялото. В сравнение с импортираните аналози, те са доста евтини.

Напълно естествените шампоани се произвеждат например от такива компании като Натурм и Логона. Натурм може да се закупи от аптеките за първа помощ. Logona се продава на сайта iherb.com с директна доставка до Русия.

Изберете шампоан, който е подходящ за вашата коса. Основното нещо е без SLS и DEA.

Share:
Comments