Фитнес след раждане

Млада майка е решена да приведе фигурата си в ред. По време на бременността, контурите на тялото са се променили и с това трябва да направите нещо незабавно. Елате при формуляра, който ще ви помогне да се грижите за здравето след раждането. Прекомерното тегло на тялото на младата майка не се нуждае от нищо, но трябва да започнете постепенно.

kate_middleton_baby

Преди да започнете да тренирате, да получите "добър" от лекаря и да се придържате към следните основни препоръки:

 1. В периода след раждането, избягвайте скокове, упражнения със силно напрежение на коремните мускули и като цяло интензивно обучение като zumba, въпреки че aniron и т.н. Целта ви не е да записвате, а да подобрявате и възстановявате здравето си.
 2. Имайте предвид, че тялото е отслабено след бременност и раждане и кърменето изчерпва хранителните вещества, така че товарът трябва да бъде нежен и не е насочен толкова много към намаляване на теглото, колкото към подобряване на метаболизма, укрепване на коремните мускули и гърба и т.н.
 3. За упражнения, фитбол, разширител, обръч е много добър. Тези прости тренажори могат лесно да бъдат поставени у дома и да се използват успешно.
 4. Ако някои упражнения са твърде трудни, направете го с допълнителна подкрепа.
 5. Направете средно темпо за половин час, като направите 15-20 повторения на всяко упражнение. Моля, обърнете внимание, че прекомерното натоварване може да промени вкуса и състава на кърмата.
 6. Опитайте се да постигнете достатъчно сън и да правите упражнения в удобно време, когато има желание и изблик на енергия. Времето, когато бебето е будно, използвайте за разходки - кислородът е полезен и за двамата ви!
 7. Жените след цезарово сечение се нуждаят от консултация с лекар, те трябва да положат допълнителни грижи, за да избегнат физически проблеми.
 8. Идеален за физическо натоварване след раждането е йога, пилатес, ходене, дихателни техники от йога.

Няколко дни след раждането ще се правят прости дихателни упражнения, упражнения за малки органи (тазобедрени асансьори) и т.н. Всичко това ще помогне да се установи работата на червата, както и да се ускори кръвообращението.

За мнозина страданието води до размера и появата на корема след раждането. Трябва да се вземат спешни мерки, ако размерът на талията Ви надвишава 80 см - излишната мазнина създава пряка заплаха за здравето на сърцето. След това трябва да се свържете с гинеколог-ендокринолог, който ще ви помогне да разберете и елиминирате причината за наднорменото тегло.

Комплексни упражнения за отслабване след раждане

Фитнес комплексът за млади майки може да изглежда така:

 1. Загряване - стъпка на място или аеробни стъпки за 5-7 минути. Можете да добавите клапа с ръцете си.
 2. Клекове. Squats - това е може би една от най-универсалните и полезни упражнения, има добър ефект на изгаряне на мазнините и стяга мускулите. Можете да направите и двете класически седящи прозорци или клякайте близо до стената (втората опция е по-лесна). Направете 3-4 серии от 15-20 повторения.
 3. Диагонални обрати за пресата. Легнете на пода, огънете коленете си и го поставете на пода, сложете ръцете си зад главата си. При издишване, повдигнете тялото и лявата решетка, накарайте тялото да завие наляво, опитайте да докоснете десния лакът на лявото коляно. Върнете се в началната позиция и повторете от другата страна.
 4. Раменния мост. Легнете на гърба си, огънете коленете си и го поставете възможно най-близо до себе си. Гладко отрежете таза от пода и го повдигнете, така че само краката, гърдите и главата да останат на пода. Гладко падайте на пода.
 5. Котката е зла - котката е любезна. Застанете на четири крака, заобикаляйте гърба си на издишване и скрийте вдъхновението.
 6. Обратно натискане от стол или диван. Трицепсите са подсилени.

В края на тренировката, разтегнете правилно. От собствения си опит си спомням, че добри резултати са постигнати чрез ходене, упражнения в пресата, вмъкване на корема и упражнения за разтягане, които се случваха с "ура".

Отделно, искам да говоря за храненето. За диетите не могат да бъдат и речи, защото вие ще страдате от тях преди всичко от себе си - допълнително тегло ще бъде добавено с падащи коси, лоша кожа и "летящи" зъби.

Яжте храна, богата на витамини, минерали, сложни въглехидрати и протеини. Ограничете количеството сол в диетата и забравете за сладкиши, бързо хранене, наденица и майонеза - тези продукти ще навредят само. Тези, които хранят гърдата на бебето, препоръки за хранене, ще дадат на педиатър.

Не се "глупай", за да убедите "експертите", които казват, че трябва да ядете хляб и масло и да пиете чай с кондензирано мляко! От това мляко е малко вероятно да се увеличи, но задника и корема определено ще се увеличи по размер.

Оптималният процент на загуба на тегло е 300-500 грама на седмица, това е здравословен индикатор, който ще ви позволи да се отървете от излишните килограми лесно, без да правите компромиси със здравето, и да консолидирате резултатите. Основното нещо е да наблюдаваме мярката във всичко.

Прочетете на:

 • Как загубих тегло след раждането с 30 кг
 • Как да отслабнете след раждане с 13 кг. Моят опит.
 • Как загубих тегло от 63 до 45 кг
Share:
Comments