Какво мога да кажа за ползите от китайска круша. как може да

Една от най-старите плодни култури, крушата, се отличава не само от високия вкус, но и от изключително полезните качества. Китайската круша е рядка перла сред другите сортове плодове, чието значение за здравословно и диетично хранене е трудно да се надцени.

Какво е специално за китайската круша и нейните ползи

Китайската круша е общоприетото наименование за група сортове, които имат до известна степен сходни характеристики и произхождат от сорта Yamanashi, който не е придобил популярност поради ниските качества на вкуса в резултат на коригираните животновъди.

Други имена на китайската круша са наши, тайвански, японски, азиатски, пясък.

В света повече от сто разновидности китайски круши се отглеждат в света, но в почвено-климатичните условия на Русия само няколко са широко разпространени сред тях:

• hos;

• Олимпийски (Велик корейски);

• Сутрешна сутрин;

• Коса;

• Кристал;

• Далечния изток (хибридна форма на китайски, Ussuri и европейски круши).

Разнообразие от сортове създава разновидности на цвета на кожата (но често е покрита с кафяви петна), размера и формата на плода, преобладаване на сладко-кисел вкус.

Но почти всички от тях имат бяла, много сочна пулпа, гъста и малко хрупкава.

Някои сортове се събират неузрели - те се съхраняват на рафтовете на магазините или в домовете на купувачите. Узрелият круша се съхранява по-дълго и по-добре се съхранява в хладилника, но преди да се сервира, се препоръчва да се затопли плода в продължение на 2-4 часа в стайна температура за пълно разкриване на вкусовите му качества.

Подобно на други круши, китайците се консумират свежи, те могат да конфитюрират и сок, домашно приготвени алкохолни напитки, подготвят десерти и втори курсове с тях, превръщат ги в сушени плодове, от които се получава отличен компот.

Почти без кулинарното лечение намалява ползите от китайската круша, освен под влияние на високите температури, съдържанието на витамини (например аскорбинова киселина) намалява.

В китайските круши има витамини - C, B5, B1, E, A и K, минерални вещества - калций, ванадий, фосфор, магнезий, силиций, рубидий, желязо, флуор, но преди всичко съдържание на калий - нужди в него.

Сухият плод се характеризира с повишено съдържание на желязо.

Крушата укрепва мускулно-скелетната система и въпреки че калцийът е много важен за това, ефективността на китайската круша в този случай е по-определена от бор:

• Минералът е необходим за пълното асимилиране на калций и фосфор;

• С недостиг на бор растежът се забавя и крехкостта на костите се увеличава;

• 1 плод съдържа около 270-380% от дневната му норма.

Поради факта, че китайските круши практически не натрупват хлор и натрий, те са подходящи за диети, които не съдържат сол и са полезни за лечение на бъбречни заболявания. Плюс това, съдържанието на естествен антисептичен арбутин дава плод ефективен при уретрит и цистит.

Енергийната стойност на крушата е около 42 kcal на 100 g, което я прави заедно с други характеристики един от най-добрите плодове за белия дроб, планирани за диета за отслабване.

И тук е важно да си припомним, че сушената круша съдържа до 270 ккал на 100 грама.

Също така ползите от китайската круша са както следва:

• повишена коагулация на течната кръв;

• нормализиране на функцията на жлъчния мехур;

• Подобряване на приспособяването към студените климатични условия;

• понижаване на киселинността на стомашния сок;

• Подобряване на сърдечно-съдовата система (включително намаляване на риска от инсулт и инфаркт).

Как иначе е ползата от китайската круша

Китайската круша има среден гликемичен индекс от 33 единици, а глюкозата и захарозата в нея съдържат повече от два пъти по-малко от фруктозата.

Фруктозата е 1,8 пъти по-сладка от глюкозата и се смила много по-бавно, без да провокира скок на нивата на кръвната захар. Плюс фруктоза и факта, че тя почти няма разрушително въздействие върху зъбния емайл.

Крушите, които са термично третирани, както и топли напитки от тях, улесняват състоянието с ангина и ларингит, са ефективни при тежка кашлица със задушаване.

За да се подобри настроението, да се увеличи ефективността и да се увеличи мозъчната активност, да се премахнат симптомите на тежка умора и апатия - достатъчно е да ядете една или две круши и резултатът ще се появи толкова бързо и ярко, колкото би било от млечен шоколад.

Какво е използването на китайски круша за загуба на тегло и красота

Говорейки за важността на крушите за загуба на тегло и преобразуването на фигурата, ниското съдържание на калории и ниското насищане на плодовете с вредни въглехидрати, трябва да се добави водното съдържание в него - до 84%.

Много от диетолозите и фитнес инструкторите казват много за значението на пиенето за отслабване.

И тук можете да консумирате истински витамин "коктейл" (съдържанието на B9 круша надминава черната и червената френско грозде), наситени с етерични масла, таникови съединения, нишесте, органични киселини, фитонциди.

Достатъчен прием на течности е необходим за:

• бърз метаболизъм;

• почистване на тялото от токсини и токсини (което също се влияе от крушови влакна и пектини);

• насищане на тъкани с кислород;

• Растеж на мускулната маса.

Последният е повлиян от фосфора, необходим за синтеза на протеини и нови клетки.

В този случай китайските круши все още имат способността да отстраняват излишната течност.

Здравословният метаболизъм се отразява върху кожата - тя става лъчезарна, чиста, гъвкава и нежна.

Крушата, най-накрая, е добра и трае дълго време, спестявайки я от преяждане и ако китайска круша е избрана за закуска - много е добре да я комбинирате с нискомаслено сирене.

Научно е доказано, че редовното използване на круши насърчава разцепването на мазнините и предотвратява добавянето на допълнителни сантиметри към талията и бедрата.

Има ли вреди в китайските круши?

В китайската круша няма нищо опасно, но, както всеки друг плод или зеленчук, не може да се нарече абсолютно безвреден за хората.

Групата от сортове китайска круша е пълна с едри влакна, за чието асимилиране тялото консумира много енергия, освен това, като третира някои видове китайски круши, може да усети тяхната гранулирана структура - видими склериди, строго казано - мъртви плодови клетки със сложен състав (вар, не усвоен от телесния восък кутим и силициев диоксид).

Така че, за да се избегне вреда от китайската круша, е по-добре да се откаже от нея за сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт (включително гастрит, язва, хемороиди), изискващи хранителни, лесно смилаеми храни.

Определено само вреди на китайската круша с остър и хроничен панкреатит, но можете да пиете компот от нея (без да ядете парченца плодове).

Но и за здравият човек, преди да яде круша, е по-разумно да се почисти от кожата - да се подобри транспортируемостта и да се даде плодова представа, те често се третират с химически препарати и в допълнение към крушата се натрупват вредни елементи от торове и замърсена среда крушите са способни да натрупват олово, талий и стронций).

Особено трудни за храносмилането са неузрели круши, а дори и да ги поставите на конфитюр - ситуацията няма да го поправи, освен това - полезният им състав не е имал време за формиране и няма да има полза от деликатеса. Така че, ако са уловени незрели круши - по-добре е да ги хвърлите без съжаление.

Но в превъзходните китайски круши, има вреда - в плодовете се образуват метилов алкохол, млечна и оцетна киселина, ацеталдехид. Това отново води до нарушение на храносмилателния тракт.

Поради изразения диуретичен ефект не се препоръчва да се яде круша през нощта.

Оптимално използване на круши 30 минути след основното хранене.

В този случай е важно да се помни, че китайската круша се съчетава зле с месо и млечни продукти, добре с кисело мляко и не я пие с вода, ако е жадна - по-добре е да излее чаша зелен чай.

Share:
Comments