Ярките ползи от дини кори, както те са прави? тъй като

Добре известни зрънце от семейството на тиква, пъпеш култура, пъпеши със сочни, ароматни плът. И користите на диня често не обръщат внимание, просто го изхвърлят. Ето защо е полезно да знаете за това какво са добри и под каква форма могат да украсят лятото (както и зимното и извън сезона) меню.

Какво мога да ви разкажа за характеристиките на дините и техните ползи

Годни за консумация се считат за диня торта изцяло, с изключение на тънка зелена кожа, създавайки класически райета цвят на плода. Вкусът на кората е освежаващ, особен, неутрален - приятен, но повечето хора ще го предпочитат към течаща розова диня плът. Така че те оценяват кората главно за полезни свойства, а не за ароматизиране.

Въпреки, че след известно третиране, дините са много апетитни и можете да приготвите от тях захаросани плодове, конфитюри и кисели снаксове в кутии по начина на обикновените краставици и можете да приготвите конфитюри и пулп, за да смесите конфитюр и кисели краставички.

В народната медицина кората се използва и под формата на бульони и инфузии, те се сушат (след това се смилат на прах и се консумират вътре, например с мед) и изцеждат сока (но охлаждат жаждата им като пресни от пулпа, те няма да работят - това е просто естествено лекарство) ,

Също полезни са кората от обикновени (розово-червени) и жълти водни пъпеши.

Енергийната стойност на динята е ниска - 25-35 ккал на 100 грама каша и недалеч от това ниво има и коричка, но само докато тя е свежа - същото ямко от нея съдържа около 235 ккал на 100 грама.

Що се отнася до състава и ползите от костите и пулпата на динята, те са в много отношения идентични и първите съдържат още повече хлорофил, фибри и аминокиселини, от които най-важната е заместващата аминокиселина цитрулин, която въпреки че не участва в синтеза на протеини за растежа на мускулната тъкан , но:

• насърчава отстраняването на амоняка от организма, особено много, причинено от интензивно физическо натоварване, което по-специално предотвратява усещането за умора и мускулна болка след тези натоварвания;

• действа като вазодилататор (чрез повишаване нивото на азотен оксид), който подобрява кръвния поток и доставянето на кислород в тъканите, нормализира високото кръвно налягане.

Зачервената плът на каротеноидния пигмент на ликопен в кората съдържа, разбира се, по-малко, но все още подобрява състоянието на кожата - като участва в обновяването на клетките, производството на колаген и еластин за своята младост, предпазва от слънчева радиация.

В дините са налице витамини - А, С, няколко от група Б и Е, както и минерали - калий, фосфор, цинк, магнезий, калций, натрий, силиций.

Високо съдържание в динята и нейната коричка фолиева киселина (витамин B9), необходима за нормалното кръвообращение на мозъка и силен имунитет.

И също така си струва да се отбележи, че холин (В4) - подобрява действието на фолиевата киселина и се свързва с ликопена като мощен антиоксидант - укрепва имунната система и предпазва тялото от преждевременно стареене и риск от рак.

Какви заболявания ще се възползват от дини кора

Едно от основните свойства на динята е диуретик, има плодове в плодове и се характеризира със следните характеристики:

• За разлика от много диуретици, динята не измива калий от тялото;

• яденето на диня дори в големи количества не дразни уринарния тракт;

• ако камъните и пясъка все още не са се образували в бъбреците и пикочния мехур, но има пясък, динята насърчава отстраняването му;

• отдръпването на излишния флуид е съпроводено с намаляване на възпалителните процеси в урогениталната система, изчезването на такъв неприятен симптом, като често уриниране и намаляване на отока (особено причинени от сърдечни и бъбречни заболявания).

Употребата на дива коричка има добър принос за превенцията на сърдечните заболявания.

Благодарение на комбинацията от груби диетични фибри (влакно) и състава, дините корички лекуват храносмилателния тракт, включително:

• възстановяване на нарушена чревна микрофлора;

• нормализиране на процесите на храносмилане;

• намаляване на болката в стомаха;

• лечение на запек;

• излекуване на леки увреждания на лигавиците.

Заедно с това се извършва комплексно пречистване на тялото от токсини и токсини.

Също така, дините кори са полезни за следното:

• облекчаване на симптомите на ставни заболявания;

• лечение на холестаза (жлъчна стаза) като холеретик;

• възстановяване на пълната функционалност на дихателната система след възпалителни заболявания.

Как иначе е предимството на дините

Въпреки факта, че динята има среден и дори по-висок гликемичен индекс (около 75 единици), съдържа най-малко в захарта първо по-малко захар, отколкото в пулпа, и второ, тя се състои основно от лесно смилаем това голямо количество инсулин) фруктоза.

По този начин беритбата не е противопоказана в умерено количество при захарен диабет и наднормено тегло (затлъстяване).

Друго плюс на диня е, че всичко се отнася изцяло до продукти с умерена алергенност.

Дивите кори (особено под формата на сладкиши) имат положителен ефект върху нервната система - подобряват настроението, помагат от депресия и апатия, повишават концентрацията и съпротивата на тялото на стресови ситуации.

Динята е един от най-полезните плодове за красотата на жените и въпреки че коричките в това отношение не могат да бъдат сравнени с плътта, те по-специално подобряват състоянието на ноктите, като им дават сила и блясък, предпазвайки ги от чупливост и разслояване.

Може ли да има вреди от дини кори

Не всички растения са същите като пъпеши (в допълнение към диня, те включват тиква и пъпеш) могат да натрупват нитрати, тежки метали и други вредни вещества в кожата.

Но да научат всичко за екологичната безопасност на мястото на растящите дини и това, което оплодят, рядко е възможно.

Ето защо, за да се използват дини от косми, без да се наранят, препоръчваме, преди да бъдат изядени или прибрани по какъвто и да е начин, накиснете користите (предварително почистени от зелената кора) в студена вода. В продължение на 2-3 часа в течността преминават вредни вещества и тортата само ще изсъхне и ще използва.

Прекомерното и продължително лечение с кори от диня може да понижи нивото на калий в организма и да предотврати това явление и за да не се откаже от любимата ви диня, препоръчваме да въведете в диетата какъв е калият - например ядки, сушени кайсии, стафиди, спанак , картофи (с кожа).

Не се отвличайте от дъвка от диня по време на последните етапи от бременността - независимо от факта, че вътрешните органи и така изпитват по-силен стрес, благосъстоянието на жената може да бъде неблагоприятно повлияно от нейното изразено диуретично свойство.

Също така, за да се избегне увреждането на дините, те са строго противопоказани, когато:

• склонност към диария и метеоризъм;

• уролитиаза (могат да бъдат провокирани камъни);

• възпалителен и хроничен в стадия на обостряне на заболяването на храносмилателния тракт (но теоретично, лекарят може да отмени забраната с благоприятни показатели за здравето).

Share:
Comments