Значението на майкъл

име Михаил има еврейски произход и се превежда като "подобно на Бога" или "равно на Бога". Тя се характеризира с огромен енергиен потенциал, така че се вярва, че човекът, който го носи, има особена сила.

Майкъл - черти на характера

Майкъл - любезен и чувствителен човек, трудолюбив и гъвкав. Той може бързо да се асимилира в непозната обстановка. Той обича да се намесва в делата на други хора, да посочи недостатъците на други хора и да дава съвети, но той реагира болезнено на критиките в адреса си. Когато Майкъл се ядосва, е трудно да го успокои, особено ако е сигурен в правилността му. Въпреки това, хората, чувстващи неговата доброта и щедрост, са привлечени към него и той никога не избутва никого, тъй като не е толерантен към самотата.

Майкъл е в състояние да рискува, обаче, импулсивните решения са много редки. Чрез поставянето на цел, той в много отношения може да се отрече за постигането му. По принцип собственикът на това име има логическо мислене и добре развита интуиция, която му позволява да работи успешно на мениджърски позиции както в научната, така и в производствената област. От Михайлов са отлични лекари, учители, адвокати, военни; те също така могат да постигнат голям успех в търговията.

Избирайки за себе си спътник на живота, Майкъл търси любезна и гъвкава жена, защото за него голямо значение има независимост. То се отнася до онези мъже, които виждат в жена слабо същество, което се нуждае от мъжка защита. В същото време, на жена си прави високи изисквания, може да бъде много ревнив и едва ли може да се справи с това чувство. И все пак Майкъл, като правило, е добър съпруг и баща, много обича децата, а къщата му обикновено има домашни любимци, които той много обича.

Майкъл - съвместимост с имената

Михаил може да бъде щастлив в брак, ако съпругата му се казва Александра, Алина, Варвара, Елизавета, Ванда, Вера, Елена, Диана, Елена, Дина, Ева, Клара, Лидия, Марта, Марина, Нина, Рима, Тамара, Ела и Елвира. Омъжена за Глафира, Елизавета, Инга, Кира, Оксана, Олга, София, Яна, едва ли ще успее да изгради щастливо семейство.

Майкъл - известни хора, които носеха това име

В християнския свят това име е свързано главно с архангел Михаил, както и с много църковни и исторически личности. За евреите също се смята за важно, тъй като книгата на Енох показва, че архангел Михаил е патрон на израелския народ.

име Михаил носили и носят многие известные и талантливые люди, оставившие ярчайший след во многих сферах: Кутузов, Лермонтов, Бакунин, Ломоносов, Державин, Барышников, Глинка, Булгаков, Фрунзе, Зощенко, Врубель, Салтыков-Щедрин, Щепкин, Тухачевский, Исаковский, Шолохов, Светлов, Пришвин, Мишин, Яншин, Матусовский, Жаров, Пуговкин, Румянцев (известный как клоун Карандаш), Ромм, Ульянов, Боярский, Глузский, Горбачев, Танич, Евдокимов, Таль, Жванецкий, Задорнов, Козаков, Кокшенов, Кононов.

Михаил - интересни факти за името

- Зодиак на име Майкъл - Везни - Планета-патрон - Сатурн - Цвят-талисман - Син, червен цвят на вълната на морето - Тотем животни - Тигър, мечка - зелен яспис.

Коментари

Виктория 04/15/2016 Mihaili велики хора по отношение на работа. Често само те и целият проект се провеждат. Да работят добре много отговорно, да в други неща - те всички са толкова годни. В личните отношения с Михаил е трудно, всичко заради ревност, понякога неразумно. Ярослав 15.04.2016 О, от Майкъл няма да чакате импулсивно решение. Отначало той ще мисли всичко отново и отново, а след това ... Но ако все пак реши - точката. Не можеш да го измъкнеш от пътя! Това важи за всичко, за работа и лични отношения. Върнете го, ако той прекъсне връзката - почти невъзможно. Юлия 04/15/2016 Колко точно е забелязал - Майкъл просто обича да казва на другите как да и не трябва да прави. Те се смятат за по-умни, по-компетентни. Но се опитайте да кажете нещо като Миша - обидно дълбоко и силно. Ще мълчи, но все още не се поддава на вашето убеждение. Нина 04/15/2016 Съвършено подходящо описание на Михайлови! Като цяло, много спокойно външно, понякога дори послушни. Но след като веднъж видях Майкъл в гняв! Повярвайте ми, по-добре да не ви го донесете! Страшно е! И, между другото, много дълго време. Елмира 15.04.2016 До такава степен цялата точка, че просто нямам никакви думи! Като цяло, както ми писа Миша! И за сметка на връзката с жена, както и за усърдие и рискове. И за ревност - така че тук и не добавете нищо! Михаилис често не могат да се справят със себе си, ако ревнуват, въпреки че не са бързи от природата.
Share:
Comments