Дали кожата ви е суха или просто дехидратирана? как да се

Сред съществуващите типове кожа има две, често срещани, но имащи значителни разлики. Тя е суха и дехидратирана кожа. Някои дори приемат тази терминология като описание на същата държава. Но това не е така.

Основната характеристика на сухата кожа е усещането за стягане и абсолютната липса на кожна слюнка.

Този тип кожа е по-честа след 30-35 години, когато започва постепенната загуба на собствената си влага и изтъняване на колаген и еластин влакна.

Сухата кожа е естествен естествен подарък. Ето защо, при комплексна грижа за това състояние се препоръчват питателни кремове, подхранващи маски и задължително специални тоници за суха кожа.

Дехидратираната кожа има същото състояние на стягане, както при сухата кожа, но се влошава от дразнене и повишена чувствителност.

И основната разлика е наличието на периодични salovydeleniya върху кожата, което може да се случи сутрин в nasolabial зона, на челото или на брадичката.

По този начин, в присъствието на суха раздразнена кожа, има мастни области на лицето. Това състояние е резултат от неграмотни грижи за лицето, така че е неестествено и трябва да бъде коригирано.

За възстановяване на нормалното състояние е необходимо да се нормализира водния баланс на кожата, да се възстанови естествената й киселинност и загубената еластичност. Препоръчва се да се изключат алкохолни тоници, които абсорбират козметични маски, травматични измивания и използването на сапун.

Сутрин, измийте само с вода и тоник за суха кожа, всички пенообразуващи козметични пени трябва да се използват само вечер. 2-3 пъти седмично за прилагане на овлажняваща маска, 2-3 пъти месечно - питателна. И също така да вземете за грижи лесно овлажняващ крем с възстановяващи функции.

След възстановителна програма състоянието на кожата трябва да се върне в естественото си състояние.

Share:
Comments