Тинктура от зелени орехи: как да направите и използвате?

Орехът е много ценно и необичайно дърво, предимствата на неговите зрели плодове са известни на почти всички.

Това е най-големият източник на протеини и микроелементи, които имат положителен ефект върху мозъчната активност.

Все пак не всеки знае за полезните свойства на зелените ядки. Но това е истински склад за витамини, микроелементи, етерични масла и много други полезни вещества. Също популярен сред хората е тинктура от зелени орехи.

Тинктура от зелени орехи на водка: състав и полезни свойства

Много полезни вещества съдържат ядки от зряло мляко през периода, когато кората все още е зелена, а преградите вътре са меки и леки. Само в тази възраст в ядките се събира максималното количество витамин С (в рамките на 2600-3000 mg). Ако сравнявате цитрусовите (75 mg), разликата е просто огромна. Тъй като плодът започва да узрява, количеството на витамин С започва да намалява много бързо (почти 50 пъти).

Има още едно уникално вещество, което се съдържа в продукта - Yuglon. Този естествен антибиотик може да има силно бактерицидно, противогъбично и противопаразитно действие. Със сигурност хората, които имат орех на парцела, са забелязали, че насекомите никога не летят близо до него, това е причината.

Хората, които следват баланса на теглото си, те знаят, че ядките съдържат високо калорично съдържание поради високото им съдържание на мазнини (около 70%). Но тези мазнини са полиненаситени, така че те са абсолютно незаменими за човешкото тяло. Те също имат пряка роля във всички метаболитни процеси, оказват влияние върху състоянието на всички органи и имунната система като цяло. Следователно, ако следвате фигурата, не се безпокойте, използването на тинктури ще се използва изключително за добро.

Хората, които имат йоден дефицит, и се препоръчва да се консумират морски дарове (и такива на Земята според оценките на СЗО от около 50%), използването на тинктура също ще бъде много полезно. Факт е, че този продукт е отлична алтернатива на йода, който след известно време ще замести аналога с радиоактивни частици в тялото. Също така той ще коригира щитовидната жлеза и многократно ще намали риска от заболявания, свързани с йоден дефицит.

Всички изброени по-горе вещества - това не е пълен списък на най-ценните съставки на това естествено лекарство. Също така съдържа витамини от витамин А, В, Е, К и РР. Освен това, в тинктурата има редица микроелементи, важни за човешкото тяло (K, Ca, Mg, Fe, Zn), които подобряват ежедневната си работа.

Тинктура от зелени орехи: изберете ядки

Тинктура с наистина добро качество може да се получи само с помощта на отлични суровини. Това означава, че плодът на ядката трябва да бъде в периода на зреене на млякото. По това време плодовете вместо черупките са покрити с мека кора със зелен цвят.

Тези плодове се събират, обикновено от началото на юни до второто десетилетие на юли, след което плодовете ще започнат да се втвърдяват постепенно, съответно, да изгубят някои от съставките, които са необходими, за да направят тинктурата.

За да определите дали е време да събирате зелени плодове, отворете го. Ако в сърцевината й има вискозна субстанция, напомняща на желе, а преградите остават леки и тънки - това означава, че е време да се съберат суровини за тинктура. Разбира се, на такива плодове трябва да липсват различни щети, петна, червеи и т.н.

Колекцията трябва да се извършва в сухо време в защитни ръкавици, тъй като недостатъчно представеният плод виси на дървото доста трудно и ще се наложи известно усилие, за да се разкъсат. В допълнение, при контакт, плодовете лесно потъмняват поради голямото количество йод.

Тъй като зелените плодове не могат да се съхраняват, те трябва да се използват незабавно, в противен случай те ще загубят полезните си свойства.

Тинктура от зелени орехи на водка: лечение

Тази тинктура е отлично средство за лечение на различни заболявания, премахване на вируси в тялото и пречистване на кръвта. Ако зададете цел за постигане на определен резултат, трябва да приложите различни компоненти. Например, с комбинация от ядки и мед може да се появи тинктура, която има повишени антисептични характеристики. Ако комбинирате плодовете с керосин, можете да получите ефективен инструмент за използване на открито.

Като цяло, тинктурата на млечните плодове може:

  • укрепване на имунната система;

  • ускоряване на лечението на рани;

  • да изчиства кръвта от вредни вещества, натрупани през различни периоди;

  • подобряване на паметта;

  • защитава тялото от паразити и всякакви бактерии;

  • предотвратяване на заболяване на щитовидната жлеза

Въпреки това, че тялото имаше възможността да получи максимална полза, трябваше да може не само да подготви правилно тинктурата, но и да я използва правилно.

Тинктура от зелени орехи: приложение

Така че, стигнахме до най-важното: как да готвим и използваме тинктура от зелени орехи.

Рецепта # 1

Първо, подгответе дузина плодове и 0,5 водка. Приготвя се, както следва:

1) Първо трябва да измиете добре зелените гайки;

2) след това ги нарежете в бурканче, нарязвайки на 4 еднакви парчета;

3) след това изсипете нарязания плод с водка и нагоре;

4) плътно покрийте буркана с капак и го поставете в продължение на един месец на тъмно място;

5) Изчакайте течността да потъмнее и да я излее в друг съд. Готово!

Ядките от кутиите, останали след изцеждането, не трябва да бъдат изхвърляни. След това те могат да бъдат приложени отново, за да подготвят нова сервиса. Не забравяйте, че тинктурата трябва да се съхранява на тъмно, хладно място с добре покрит капак.

Рецепта # 2

За да подготвим тази рецепта, се нуждаем от 0,5 водка и ¾ литър от зеленчуков плод. След това се нуждаете от:

1) вземете кожата на млечните ядки и ги смилайте добре;

2) след това го напълнете с 1 литър буркан и го налейте с водка;

3) плътно затворете буркана и го поставете на тъмно място за 30-35 дни;

4) един месец по-късно, вземете буркана, изсипете тинктурата в приготвения контейнер и го опънете. Готово!

Рецепта # 3

Взимаме 12-15 плода от ядки и 0,5 водка. Представена е следната рецепта:

1) За да започнете, трябва да изплакнете добре подготвените плодове и да ги срежете в кръг;

2) заспиваме в приготвен 1-литров буркан и изсипваме водка;

3) след това плътно покрийте буркана и поставете 2-3 седмици за съхранение, температурата не трябва да е по-висока от стайната;

4) след няколко седмици, трябва да получите получената тинктура и да изтече течността от консервата в бутилките;

5) Цялата тинктура е готова за употреба. Съхранява се достатъчно дълго.

Ако сте решили да направите такава тинктура за медицински цели, не забравяйте, че плодът на орехите съдържа растителни протеини, които могат да причинят на някои хора алергична реакция. Ето защо, преди да започнете да го подготвяте, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар за възможни усложнения и нежелани реакции, особено важно е, когато става дума за деца.

Бъдете здрави!

Share:
Comments