Сутрешно загряване: съвет от професионален треньор.

За да запазите себе си и тялото си във форма, не е задължително да правите големи жертви. Спортните зали и курсът за джогинг са много полезни, но не играят решаваща роля. В съзнанието на повечето хора те са станали почти единственият начин да се грижат за здравето си, което в никакъв случай не е така. Всичко е много по-лесно - просто помнете съветското време. Това, разбира се, е за утрешното затопляне. В старите времена й беше обърнато голямо внимание и затова нацията беше силна и здрава. В тази статия ще обсъдим подробно този метод на грижа за тялото.

Защо се нуждаете от сутрешното загряване?

За да отговорим на този въпрос, достатъчно е да дадем един прост пример. Да допуснем колата. Седнете зад волана, не се опитвате веднага да развиете скорост от 200 км / ч, нали? И вие правите това не само от съображения за сигурност, но и не нарушавате правилата. Неотопляемият двигател просто не може да се справи с такива внезапни натоварвания и ще се провали.

Всъщност телата ни също са оригинални машини. Само вместо метални части използват биологичен материал. По същество почти същите. За да направите състезание за спринт, какво правят първоначално хората? Точно така - те се затоплят добре. Тази практика не само подобрява резултатите си. Основната му цел е предотвратяването на различни наранявания. Студените стави и връзки са много по-склонни към увреждане, навяхвания и изкълчвания.

Сутрешното загряване има почти същото значение, но в малко по-различна форма. Вие също затопляте цялото си тяло, като му помагате да се подготвите за стреса, който той ще преживее през деня. Но отвъд това, утринното затопляне помага да "събудите" тялото си.

Професионалистите на утринното затопляне

Първо, ако го сравним със същия ход, той е по-малко енергоемък. Не е нужно да се превъзмогвате, опитвайки се да ръководите допълнителни двойки кръгове, независимо от продължителната диспнея. С подгряване всичко е много по-лесно - просто набор от упражнения, които можете да изпълните дори и у дома. Но на улицата не само ще бъде интересно, но и по-здравословно - да диша сутринта чист въздух, който все още не е усвоил изпускателната система от милиони коли - повярвай ми, струва ми се.

Провеждането на утринното затопляне ви за кратко време неколкократно ускорява кръвообращението на тялото, което се забавя през нощта. По този начин най-накрая се събуждате и се зареждате с жизненост и енергия, които можете да носите със себе си през целия ден.

Редовното изпълнение на утринното затопляне подобрява качеството и дълголетието. Съвременният живот се дължи на факта, че прекарвате много време в седнало или легнало положение. Тази ситуация е необичайна за нашето тяло, създадено за редовно ходене и бягане. Това води до факта, че костната и хрущялната тъкан е деформирана и нейното хранене се влошава. Да, за съжаление дори нашите кости се нуждаят от някаква храна и ако пренебрегнете тази нужда, рискувате да придобиете много неприятни болести. Особено това се отнася за тези, които работят на компютър - тялото е в едно положение от много дълго време и това не може да има негативен ефект върху вашето здраве. Ето защо в съвременния свят се развиват много такива заболявания, които не са запознати с нашите предци. Неприятният, но очевиден пример е остеохондрозата.

Зареждането на всяка сутрин не само ще направи тялото ви по-блестящо, но и мозъка ви. Първо, правенето на физически упражнения прави сърцето да изпомпва повече кръв през тялото. Колкото по-бързо кръвта преминава през мозъка, толкова повече ще получава хранителни вещества и съответно е по-добре да работи.

В допълнение, простите упражнения за 15-20 минути ще накарат вашето тяло да произведе голям брой ендорфини - хормони на радост. Така че сутрешното подгряване ще ви даде доза добро настроение, което понякога е толкова необходимо в началото на работния ден!

Дори такава елементарна професия, подобно на зареждането, може да укрепи вашия дух и воля. Ежедневното обучение в същото време ще ви обучи в дисциплината и ще ви бъде много по-лесно да се предпазите от изкушения в други области.

Някои полезни съвети за провеждане на утринно затопляне

За да сте сигурни, че таксуването ви е еднакво правилно и полезно, предлагаме Ви няколко съвета, които ще ви помогнат да извлечете максимума от този урок.

1. Сутрешното загряване трябва да се извършва веднага след пробуждането. Това означава, че не губите време за закуска и душ процедури. Първо, ще бъде неудобно да се ангажирате с пълен стомах. Що се отнася до душата - не искаш отново да се измиеш или да сложиш нещо върху потенено тяло?

2. Поставете малка бутилка вода близо до вас. Перфектно поставете обем от 0,5 литра. След като го пиете веднага след пробуждането, ще ускорите метаболизма си и тялото ще може да се събуди по-бързо.

3. Упражненията за зареждане са просто невероятни. Трябва да ги изберете, като се започне от факта, че най-простите упражнения са направени за първи път и докато напредвате все по-сложно и многофункционално.

4. Загряването не трябва да започва с упражнения за разтягане - затова рискувате да дърпате нежеланите връзки.

5. Добър участък от мускулите е много полезен в края на тренировката - така ще подобрите храненето с кръв и хранителни вещества.

Как да прекарате утринната тренировка

Започването на зареждането е най-доброто от обичайните гънки за нас, За това дори не е нужно да излизате от леглото - точно след събуждането, бавно да опънете ръцете си към главата и краката надолу. Тази процедура е не само много полезна, но и изненадващо приятна! Малко вероятно е да има поне един човек в света, който да каже нещо против да пие сутрин. Искам да отбележа, че отпиването не е същото като разтягане. Протягането на мускулите трябва да се извършва за около 25-30 секунди за всяка мускулна група. Освен това трябва да се направи така, че да има лек дискомфорт, но в никакъв случай не е болка.

След такава опция можете да продължите директно към тренировката. Най-добре е да го носите отгоре надолу, без да изпуснете нито едно съединение или мускул.

Започвайки с шията, Има няколко упражнения за нея. Главата се накланя в четири посоки, завъртане на главата по посока на часовниковата стрелка или накланяне по произволен път. Трябва да почувствате как вашите стави и мускули работят по време на тренировката и да не им причинявате дискомфорт.

След това отидете в ръцете. Започваме с раменните стави. Поставете ръцете си на раменете и ги завъртете в това положение. Първо напред, после обратно.

Следващото е с една ръка отгоре, втората с най-долу. На два сметта за всяка ръка, повдигнете ги последователно и се опитайте да ги изтеглите възможно най-много.

Преминаваме до лактите. Разстелете ръцете си в различни посоки, огънете лактите и започнете да ги завъртате. Първи начин, после друг, четири или осем сметки.

китка - Закачете ръцете си в ключалката и в тази позиция, започнете с бързи темпове с ръцете си. Също така, първо в едно, а след това в другата страна.

Преминаваме назад. Ръцете пред гръдния кош се навеждат на лактите, краката на раменете се разделят на ширина. Завъртете тялото първо наляво, после надясно.

Склоновете на корпуса до краката. Поставете краката си колкото е възможно по-широко, а в стартовата позиция ръцете си върху колана си. Lean, докосвайки пръстите на пръстите до лявото стъпало, след това до пространството между двата крака и после надясно. На четвъртия брой, завийте колкото се може повече.

След това - въртене на таза. Поставете ръцете си върху колана си, първо се завъртете към един, а после към другата.

Преминаваме до краката. Най-простото, но доста полезно упражнение - атаки. След тях можете да започнете да правите вози от левия крак надясно.

За добро изучаване на ставите на крака и коленете е достатъчно да ги превърнете интензивно.

За да излезете със собствената си програма за загряване, не е задължително да имате спортно образование. Просто помнете старите уроци по физическо възпитание и се опитайте да направите възможно най-различни упражнения във вашето обучение. Колкото по-добре работите сутрин, толкова по-добре ще се почувствате през деня.

Share:
Comments