Сладкото изостря симптомите на pms

Известно е, че с PMS тя е придружена от сериозна хормонална реорганизация. При жените не само промените в настроението, но и вкусовите предпочитания. По-специално, много са привлечени към сладкото.

Според лекарите употребата на захар води до постепенно стареене на кожата, което води до появата на бръчки и пигментационни петна. Освен това, според лекарите, захарта може да влоши симптомите на PMS. Прекомерната жажда за сладки храни е причинена от повишаване на естрогена и нарушение на инсулиновото равновесие, решаването на този проблем се превръща в порочен кръг.

Според съобщенията ПМС се диагностицира при около ¾ жени, почти половината от тях се оплакват, че новото състояние има отрицателно въздействие върху качеството им на живот. Често ПМС се придружава от увеличаване на теглото, тъй като поради хормоналната трансформация жените започват да консумират все повече калории. Справянето с това, според лекарите, може да бъде чрез използването на храни, богати на желязо и магнезий, като броколи, сусам и какаови зърна.

Share:
Comments