На продажба имаше наденица, способна да предпазва от рак

Учени от научния град Колцово в района на Новосибирск, основани на специален стартер, съдържащ екосъдържанието "кефиран", са разработили наденица, който може да предотврати появата на ракови тумори. Миналата седмица първата порция биопродукти се появи на рафтовете на магазините.

Понастоящем учените в Новосибирск са успели да създадат около 30 различни вида месни продукти на базата на кофирана. Всички те, според експертите, са способни да предотвратят развитието на онкологични заболявания. Освободеният биокомбас на вкус силно прилича на традиционния "доктор". В Новосибирск бе обявено, че до края на текущата година ще бъде създадена производството на еко-салаш и еко-салата.

Учените, работещи върху производството на този продукт, гарантират, че при производството на колбаса не са използвани никакви растителни добавки. Еколакбас е месна суровина и kefinar е ферментирал млечен продукт, съдържащ специален полизахарид, открит от японски учени през миналия век.

Спектърът на действие на този полизахарид е широк: той е в състояние да понижи нивото на холестерола в кръвта, има противовъзпалително, антиастматично, заздравяващо раната и, най-важното, антитуморен ефект.

Share:
Comments