Рициново масло ще помогне за изглаждане на бръчките

В по-ранни времена самата дума "рициново масло" причинява няколко комични асоциации, защото това е добре известно слабително. Сега обаче многобройните полезни качества на рициново масло са широко използвани в козметичната индустрия, за която ще говорим.

касторовое масло от морщин на лице, фото

Полезни свойства на старото, вид "рициново масло"

Рициното масло е отлично питателна и омекотяваща за суха и чувствителна кожа, която помага за борба с малки бръчки. Само месец от редовното му приложение е достатъчно, за да покаже ефективното си въздействие върху кожата: става по-гладко и гладко, оставя сухо.

Действието на рициново масло е толкова деликатно, че се използва дори за грижа за клепачите, където кожата е най-тънка и склонна към ранна поява на бръчки. В този случай, още един, така да се каже, страничен ефект ще се наблюдава: рициново масло стимулира растежа на миглите.

Влиянието на рициново масло върху кожата е разнообразно: не само подхранва и омекотява, но също така разрушава кисти, брадавици, белези, пукнатини и други дефекти по кожата.

Растително масло също се използва успешно за грижа за косата и скалпа. Сега обаче искаме да ви предложим няколко рецепти, как да използвате рициново масло от бръчки.

Касторовое масло от морщин

  • Бръчки под очите. Над огъня или във вряща вода загрявате чашата, извадете я от огъня и изсипете малко рициново масло, за да го загреете малко. Отопляемото масло трябва да бъде много внимателно омазнена кожа около очите и меки движения на подложките на пръстите, за да го масажира в кожата. Основното нещо е да не се прегрява маслото и да не се изгаря чувствителната кожа около очите. Ако провеждате тази процедура два или три пъти месечно, можете да се отървете от малки плитки бръчки и да предотвратите появата на нови.
  • Бръчки по лицето. Загрейте малко рициново масло, както е посочено в предходната рецепта, и го нанесете върху лицето си, следвайки линиите за масаж, леко, докато масажирате в кожата. Оставете за 2 часа, след което извадете излишното масло с памучен тампон. За по-добър ефект върху рициново масло, което в този случай ще служи като основа, можете да добавите няколко капки от едно или повече етерични масла. По принцип можете да обогатите собствения си крем с етерични масла (не повече от 1-2 капки) непосредствено преди употреба.

Рициново масло може да доведе до запушване на порите, така че при редовната му употреба е необходимо да се обелва на всеки 10 дни. Въпреки това, поради това не се отказвайте от използването на рициново масло, защото резултатът от действието му ще бъде очевидно, или по-скоро - на лицето: гладка, мека кожа, свеж тен.

Share:
Comments