Любисток - лечебни свойства и приложение в медицината

Любисток - общото описание

Като лечебно растение девисил споменати в произведенията на древните автори на Плиний и Диоскорид. Под земята се крие силна коричка от кафяво-кафяв цвят, от нея се простира нагоре тръбният ствол, достигащ до 2 метра и разклонен до края. Брилянтните листа имат клиновидни денички, които се различават в зависимост от позицията на стъблото. Долните листа имат много дълги дръжки, а на върха те се намират директно върху стъблото. Жълти цветя се събират в сложен чадър, плодове - жълто-кафяв цвят. Любистокът има особена пикантна миризма.

Lovestock - видове и места на растеж

Любителите на родината са южната част на Европа. През Средновековието се отглежда тук в манастирските градини и постепенно растението се разпростира отвъд границите им. Любасток в наши дни може да се види в Азия, а в Америка на насаждения. Понякога има диви екземпляри, които живеят главно по склоновете на хълмовете и хълмовете, но в сенчеста низина растението се чувства добре.

Любисток - лечебни свойства

Издревле девисил известен в русской медицине: корни растения ценились как средство от водянки. Сегодня в некоторых государствах данное растение включено в медицинские препараты — чаи и отвары.

В нашей стране девисил не применяется в научной медицине, но народные лекари переняли древние традиции и рекомендуют употреблять отвары при заболеваниях внутренних органов, при расстройстве пищеварения, отеках, анорексии, нарушениях менструального цикла, болезнях почек, ревматизме. Немецкие фармацевты указывают как показания для использования - чувство переполнения желудка и отрыжку.

Настои травы используются для компрессов, ванн и обмываний при лечении гнойничковых кожных заболеваний, а также незаживающих язв. Для укрепления волос отвар втирают в кожу головы. Известен девисил как мочегонное, отхаркивающее и антиканцерогенное средство, что применяется для полоскания горла и полости рта.

Любисток - лекарствени форми

Най-често коренът е ловаж и чаена билкова смес, която включва корена. Но често се използва цялата надземна част, включително семена. С леда, той обикновено се бърка в банята с метли, изработени от листа. За да изгонят червеите, децата получават млади стъбла в храната. Градинският ловаж се използва като добавка в кръвта и стомашните чайове, а листата се прилагат за облекчаване на главоболието.

Любисток - рецепти

Сухият чай от сухия корен е предписан за загуба на коса. Тя трябва да се приготви според тази рецепта: две супени лъжици нарязан корен трябва да се задушат с чаша вряла вода в термосфера и да се оставят за пет часа. След това се охлажда, натоварва и се нанася върху скалпа, промива се с гореща вода с яйчен жълтък.

За да се увеличи сексуалната активност, се препоръчва две чаени лъжици коренище да се напълнят с половин литър водка и да се настояват два месеца. По-добре е да използвате нов корен за инфузията и да вземете лекарството след седем вечерта на десертна лъжица.

С подуване, вземи една супена лъжица листа и половин чаша вряща вода и оставете в термос за три часа, след което се охлади. Хората, които страдат от такова заболяване, се препоръчва употребата на лекарството на супена лъжица за половин час преди хранене.

Любовта е противопоказание

Преди цъфтежа lovage коренището става отровно, затова е абсолютно неподходящо за употреба в този период. Препоръчва се копаят корените в края на есенния сезон. Заводът е противопоказан при тежка менструация, кървене от матката, хемороиди и бременност. В допълнение, инфузии и бульони с корена не е желателно да се вари.

Коментари

Светлана 06/22/2016 Колко си спомням, моята баба в Троицата ме поплиташе с любовник рано сутринта по време на вана, за да бъда обичана. Олга 04/04/2016 За целия ни скептицизъм, за сметка на това растение, то е било използвано в древни времена. И ако информацията за това е стигнала до наши дни, това означава, че в нея има поне някаква истина. И още повече, и древната медицина използва това растение. Саша 04.28.2016 Е, какво това растение, което не знаем, не означава, че то не е ефективно при лечението на някои болести. Но не бих го купил дори в аптека. Тъй като корените стават отровни при цъфтежа, няма гаранция, че те не са събрани в този момент. Евгения 28.04.2016 За сексуалната платежоспособност на мъжете, това растение наистина се прилага. И доста успешно. Това означава, че не се изискват други лекарства за лечение. Да, това растение не расте навсякъде, възможно е той да може да се отглежда целенасочено. Лилия 28.04.2016 Странно, что написано - девисил, издревле известен и применяется в русской медицине. Я тоже не слышала о таком растении, и ни где его не встречала. Может, просто не узнаю по картинке, а названия, я могла и не знать...
Share:
Comments