Лабажник - лечебни свойства и приложение в медицината

Лабажник - общо описание

Широко известното лекарствено растение mallin (Filipendula) има второто име - таволга. Това е многогодишна розова трева, принадлежаща на родовото семейство. Любанник достига сравнително голям размер, има мощен коренище и изправен ствол със заострени или с пръсти листа. Цъфтежът е изобилен, настъпва в началото на лятото. Цветът на молина с бял или розов цвят се събира в паникулирани съцветия с двойна перант. Чашата на цветята се състои от пет до шест венчелистчета. Плодовете се появяват през юли-август под формата на полиhedra. Лазаник е хигрофилен, устойчив на студ.

Лабажник - видове и места на растеж

Labaznik принадлежи към изключително широко разпространени растения, които могат да бъдат намерени почти навсякъде в умерената климатична зона на Северното полукълбо. В природата има около 10-13 вида на растението, включително: Meadowsweet uzkolopastnoy (растат в Далечния Изток, Северен Китай, в района на Амур и Приморие), Meadowsweet Камчатка (често в Камчатка, Курилските острови, Япония), Meadowsweet плавателна ципа (намира се в морския район, Камчатка, Курилските острови, на територията Хабаровск и региона Магадан, на юг), Meadowsweet червени (растат в Северна Америка) и много други. В европейската част на Русия, в Кавказ и в Западен Сибир най-разпространеният е черен морков храст. Тя се намира в горите, по бреговете на резервоарите, по реките и потоците и други места с добре навлажнена почва. Особеността на този вид Meadowsweet - височината на 1.5-2.0 метра, както и с разбито pinnately листа, най-добре с гладка повърхност и яркозелен цвят, а долната част на филцов като структура. Цветовете са жълтеникаво-бели и многобройни с остър мирис. Листата по време на смилането също създават характерна миризма.

Лабажник - лечебни свойства

Mycobacterium vesolilny има изключително широка гама от приложения в медицината. Това се дължи на неговия състав, който включва витамин С, танини, фенолни съединения, както и салицилова киселина и нейните производни (салицилов алдехид, метил салицилат и др.). Рискови растения също съдържат фенолни гликозиди (монотропин и спираин), флавоноиди и халкони. Стеблата и листата се състоят от катехини, фенолкарбонови киселини (елагични и кафе), етерични масла и висши мастни киселини (линолова, стеаринова и др.). Благодарение на такъв богат състав молът може да се използва като тонизиращо, възстановително, успокояващо, бактерицидно, диуретично, стимулиращо, хемостатично, лекуващо раните и антихелминтично. Също така има холеретично свойство и е в състояние да подобри способността на черния дроб да се бори с токсичните увреждания на тялото. Освен споменатите по-горе, лекарствата на мондеканта помагат при главоболие, ревматични увреждания на ставите, диабет и също могат да се използват като антивирусен агент.

Лабажник - лекарствени форми

За приготвянето на лекарствени продукти се използват всички части на растението (коренища, стъбла, листа и цветя). Подготовка на лекарства от лекарствения препарат под формата на бульони, тинктури или мехлеми за външна употреба. Бульон блатен използвани за лечение на чревни разстройства, дизентерия, ревматизъм, епилепсия, подагра, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, като противоязвени, успокоително, зарастване на рани и хемостатичен агент, както и за промивка гинекологични заболявания. Бульон, който включва корените и цветовете на Meadowsweet, е добро средство за хипертония, нервни разстройства, лезии на червеи и заболявания на горните дихателни пътища. Тинктура от Meadowsweet на алкохол или мехлем, използвани за лечение на венозни язви и други кожни лезии.

Лабажник - рецепти

За да направите отвара от черница, е необходимо да вземете 1 чаена лъжичка от натрошеното изсушено растение, налейте 2 чаши вряла вода, заври се във водна баня за 30 минути, след това се щам и разредете с вода до първоначалния обем. Вземете - 1 супена лъжица. 3 пъти дневно след хранене. За спринцовка бульонът се приготвя от изчисляването на 20 грама малин за 1 литър вода.

Инфузията на мастика се приготвя, както следва: за 250 ml студена преварена вода вземете 1 ч.л. смачкани корени от балсам, настояват 6-8 часа. Щам, вземете през деня в малки глътки 3-4 пъти.

За да подготвите мехлем, се нуждаете от 20 грама сух прах на прах и 100 грама. вазелин или ланолин. Смажете този състав на лезиите на кожата 3-4 пъти на ден.

Лабазник - противопоказания

Противопоказания за употребата на лекарството е бременност. Вие не трябва да прилагате mabaznik и на хора, страдащи от хроничен запек, склонност към хипотония и слаба коагулация на кръвта. В други случаи е необходимо да се консултирате с лекуващия лекар.

Коментари

Aldine Press 04/26/2016 Да, това е всичко. Тя е толкова проста и не изброява всички полезни ефекти върху тялото на това растение. Labaznik, улавя почти цялото тяло. И за красотата му, така че няма какво да се каже - всичко е ясно. Няколко от тези храсти ще ви дадат чудесен изглед към градината или градината си. Катя 26.04.2016 Когато лекувах черния дроб, ми беше посъветвано да взема лекарство, базирано на това растение. Подобрява ефекта от други лечения, ускорява лечебния процес. Да, и премахва интоксикацията. Като цяло, просто прекрасно растение. Тома 04/26/2016 Няма нищо за мен, колко много полезни вещества се съдържат в това растение! Това е просто склад за витамини и всичко. Не е изненадващо, че фобаникът третира толкова много болести, а укрепването на тялото е съвсем подходящо. Илона 26.04.2016 И не знаех за това невероятно растение! И дори не чу такова име! Четох колко болести могат да бъдат излекувани с помощта на този красив храст! Просто спираща дъха. Може би той расте тук, някъде в гората. Маргарита 04.04.2016 Какво красиво растение! Аз съм просто напълно развълнувана! Живея в Сибир, но никога не съм виждал такъв храст. Ако имаме по рода си, това е доста различно от това! И такава красота, ще седя в градината с удоволствие!
Share:
Comments