Херпес - причини, симптоми, диагноза, лечение

херпес Вирусно заболяване, което се характеризира с vysyvaniem в различни области на кожата, както и върху лигавиците.

Най-често това заболяване засяга: - кожата - очите (изразени под формата на конюнктивит, кератит) - централната нервна система - лигавиците на гениталните органи - лигавиците на лицето - корените на косата.

Като независима болест в медицината се отличават прост херпес и херпес зостер. Херпес симплекс се проявява с група малки везикули, съдържащи прозрачно вещество. По правило този тип херпес засяга главно устните, очите, крилата на носа, лигавиците на устата, гениталните органи. Херпес зостер се провокира от вируса на варицела-зостер и се наблюдава само при възрастни. При деца под 10-годишна възраст тази болест не се появява, но при контакт с пациент с такъв херпес, децата могат да развият варицела.

херпес - причины заболевания

Инфекция с тази инфекция възниква чрез директен контакт с лице, което има открити кожни повърхности, засегнати от херпес. Херпесният вирус бързо се утаява в клетките на кожата и там се размножава много. Ако състоянието на имунната система е лошо, тогава заболяването може да се влоши. Метод за заточване може също да допринесе за следните фактори: - стрес - хипотермия - остри респираторни инфекции; - всяко инфекциозно заболяване, което потискане на имунната система - на прекомерна употреба на алкохол; - различен отравяне организъм.

херпес - симптомы заболевания

херпес довольно легко можно выявить на ранних стадиях, но для этого нужно знать некоторые нюансы протекания данного заболевания. Эта болезнь имеет 4 стадии развития, каждая из которой характеризуется своими симптомами.

Етап 1 - изтръпване. Преди появата на лезиите, болните ще почувстват изтръпване, изтръпване, лека болка, сърбеж в някои места на кожата или езика. От време на време кожата в мястото на потенциален рецидив се изчервява.

Етап 2 - възпаление. Изглежда малък болезнен везикул, който постепенно започва да се увеличава. Съдържанието на балона първоначално е прозрачно, но по-късно става мътна.

Етап 3 - улцерация. Уголеменият пикочен мехур се разкъсва. В същото време от нея изтича прозрачна течност, съдържаща милиарди вирусни тела на болестта. На мястото на разрива се образува язва.

Етап 4 - образуване на струпеи. Над израсналата възпаление се появява кора, увреждането на което е придружено от болка и кървене.

херпес - диагностика заболевания

Изследването на пациент с човешки херпес се извършва чрез комплексен метод, който включва няколко различни насочени изследвания, които позволяват да се определи типологията на вируса с максимална точност. Диагностиката включва следните тестове: - вирусологична техника за откриване на вирус на херпес симплекс - полимеразна верижна реакция (PCR) - откриване на херпесни антигени - регистриране на реакция на имунния отговор към вируса на херпес симплекс - цитоморфологични методи - имуноферментен анализ (ELISA).

херпес - лечение и профилактика

Към днешна дата няма лекарства в медицината, които биха могли напълно да убият херпесния вирус в човешкото тяло. Но съществуват редица специални антивирусни лекарства, които могат ефективно да потиснат размножаването на тези вируси. Всяко повторение на това заболяване, което засяга устните или назалната лигавица, подлежи на локално лечение с мехлеми. Ефективността на лечението на херпес зависи от своевременността на ходенето до лекар, тъй като в ранните етапи на броя на вирусните тела не е толкова голям, че ви позволява бързо да гасят тяхното възпроизводство.

Основният превантивен метод е да се засили имунитетът. Ето защо винаги трябва да спазвате режима на сън и почивка, и не забравяйте да омекотите тялото. Рискова зона е пренаселено място, особено по време на епидемии от грип и ARVI.

Коментари

Елена 03.28.2016 Вече имаме erazaban в Русия, това наистина помага много. Купих го в аптеките също е доволен, той трябва да се прилага 3-4 пъти дневно в продължение на 4-5 дни, а резултатът ще ви направи щастливи) Добра статия, съжалявам, че науката все още не е дошъл с такова лекарство, че питие или помазан завинаги забравен за херпес. Аз страдах от това заболяване в продължение на няколко години, използвах много пари, но в началото помогнах, тогава ефективността на лечението намаля понякога. През лятото роднина дойде да ме види и аз забелязах малка тръба в чантата си, когато попитах какво е това? тя отговори, че това е нейният спасител и ми го даде. За пореден път имах блистер на устната си, аз бях на мехлем (erazaban) и буквално на 4-тия ден от устните ми са ме зарадва) Вика 01/23/2016 Е, статията е много добра. На конкретен пример ще използвам опита си от използването на мехлем Герферон, за да бъда честен, сега има много лекарства, но след това блистери бързо преминаха и болката не беше по време на лечението. Не искате да рекламирате нещо, просто кажете - това е надежден инструмент.
Share:
Comments