Използването на бързо хранене води до намаляване на

Австралийски изследователи направиха проучване, в което разбраха, че яденето на бързо хранене в юношеството може да бъде изпълнено не само със затлъстяване, но и с намаляване на интелектуалните способности.

Известно е, че най-усърдните фенове на бързо хранене са тийнейджъри и получават най-голяма вреда на здравето, консумирайки храна, наситена с калории и вредни трансмазнини.

Използването на бързо хранене на 14-годишна възраст има отрицателно въздействие върху здравето на младите хора след няколко години. Така че активната консумация на сода, пържени картофи и червено месо предизвиква умствено разпадане. Това се потвърждава от поредица от тестове: тийнейджърите, които употребяват бързо хранене, имат значително по-ниско ниво на когнитивни способности, не могат да се концентрират и трудно могат да придобият нови умения.

Причината за това е високото съдържание на мастни киселини в бързо хранене. Според лекарите в "правилната" диета съотношението на мастните киселини Омега-3 и Омега-6 е 1: 1, докато в "нездравословните" храни за бързо хранене 1:25. Учените предполагат, че този дисбаланс води до аномалии в областта на мозъка, отговорни за способностите за учене.

Share:
Comments