Използвайки какао, можете да се борите с промените в

Резултатите от последните проучвания на американски учени са показали, че флаванолът, който е основният компонент на какаото, може да предостави реална помощ на възрастните хора при възстановяването на паметта.

Според лекарите загубата на памет, свързана с възрастта, не е сенилност или появата на болестта на Алцхаймер. Промените в паметта се наблюдават при 40% в продължение на 65 години. През годините тази болест се развива само. Постепенно хората започват да забравят подробностите за разговора, имената на познатите, важните дати на живота. В случай на деменция, хората забравят последните разговори или дори имената на близки хора.

Според лекарите свързаните с възрастта нарушения на паметта са причинени от увреждане на мозъчната област, което е отговорно за съхраняването на краткосрочните спомени. Установено е, че това е флаванол, който може да възстанови тези функции.

В допълнение към какаото, това вещество е част от някои плодове и зеленчуци. Много от него в зелен чай.

Трябва обаче да знаете, че какаото по време на преработката губи значително количество флаванол, съдържащ се в него.

Проучванията на хора, които са приемали достатъчно количество от това вещество, дадоха шокиращи резултати: доброволците, които консумират достатъчно количество флаванол, възвърнаха паметта си на 30-40-годишен мъж, докато преди изследването тя отговаряше на 60-годишна възраст.

Учените казват: шоколадът не може да се използва като средство за възстановяване на паметта, тъй като съдържанието на флаванол в него е незначително.

Коментари

Исмаилов Ренат Шафигулович (Омск) 10/28/2016 и как дойдох тук
Share:
Comments