Джинджифил - лечебни свойства и приложение в медицината

Джинджифил - общо описание

Джинджир (Zingiber) - многогодишно тревисто растение от семейството на джинджифил. Коренът на подчиненото, който формира влакнестата система, коренището под формата на подземно издънка дава допълнителните корени и въздушните кълнове. Покриват се тъканите под формата на корк, на мястото на първичния кортекс, се наблюдава паренхим с затворени габаритни греди и жълто-зелено етерично масло. Стъблата изправени, оставящи прости, копиенообразни, с остър връх. На къси дръжки има цветя в подредени съцветия. Зелената чаша се състои от 5 листа, плод под формата на трикуспидна капсула.

Джинджифил - видове и места на растеж

Има седем вида от това пикантно лечебно растение, разпространено главно в Китай, Индия, Западна Африка, Барбадос и остров Ямайка. В Европа джинджифилът дойде едва през Средновековието като подправка. Основната ценност на джинджифила се съдържа в корена му, който има появата на няколко парчета, наподобяващи фигури, разположени в една и съща равнина.

Нерафиниран и непреработен джинджифил се нарича черен, измит и почистван от гъст повърхностен слой - бял. Изсушеният на слънце черен джинджифил създава по-горещ вкус от бялото. Стара кореница на счупен жълтеникав цвят. От корените на джинджифил се правят тинктури, чаени листа, както и прах.

Джинджифил - лечебни свойства

Лечебните свойства на джинджифила са отбелязани от великия Конфуций. Почти всички органи могат да изпитат своите лечебни свойства, но основно се използват като лекарство за кожата, алергични заболявания, бронхиална астма.

Джинджифилът се използва и при следните заболявания: атеросклероза, метаболитни нарушения, повишен холестерол, парализа, жълтеница, червеи, язва на стомаха. Също така коренният екстракт помага при болест по време на движение, болезнена менструация, укрепва съдовете и дейността на щитовидната жлеза. В допълнение, джинджифил увеличава сексуалното желание и забавя стареенето.

Джинджифил - дозировъчни форми

Обичайните настинки се третират с джинджифил чай с мед. Коренът на джинджифил се прилага под формата на прах, бульони и тинктури. Дивият джинджифил - куркума - се използва като подправка при заболявания при готвене и стави, компреси се използват за главоболие и ревматизъм. Кожата на корена на растението има диуретичен ефект.

Джинджър - рецепти

- Лечение на стомаха - една четвърт чаена лъжичка джинджифил и индийско орехче, смесени с половин чаша бяло кисело мляко и половин чаша вода.

- Лечение на главоболие: разбъркайте джинджифил (половин чаена лъжичка) с топла вода, разбъркайте докато се образува паста. Нанесете върху челото или в близост до назалните синуси.

- Извадете съдържанието на кипене с куркума: разбъркайте половината чаена лъжичка джинджифил и куркума с вода, нанесете пастата на кипене.

- Лечение на хемороиди: вземете една чаена лъжичка сок от алое и джинджифил (разбъркване) два пъти на ден.

- джинджифил баня с мускулна умора: 2-3 лъжици джинджифил на прах кипете 10 минути в един литър вода. Добавете към банята и направете процедурата за 20 минути.

Джинджифил - противопоказания

Чудотворното е коренът - специално лекарство, което може да бъде противопоказано при същите заболявания, които могат да облекчат. Този парадокс се дължи преди всичко на факта, че действието на веществото е много силно, следователно в стадия на обостряне на алергични заболявания и сърдечни аномалии е необходимо да се изчака намаляване на интензитета и след започване на лечението.

Джинджър - интересни факти

- Джинджифилът е докаран в Европа за предотвратяване на чума в средните векове. - Има убеждение, че силата на жените по време на употребата им се подобрява. Легенди, описващи тази собственост, са известни в много народи по света. Голяма любовница, мадам Дю Бари, дала джинджифилови напитки на партньорите си, включително на краля.

Коментари

Аз съм напълно развълнуван за това цвете! Някак си мислеха, че джинджифилът е коренът. И не можех да си представя горната част на растението. И тогава има чудо! Любопитен съм, но джинджифилът се продава в пакети като подправки, настъргани. Можете ли да го използвате и вие? Съхранява ли всички свойства? Лида 04/22/2016 Започнах да пия чай от корена на джинджифила преди около две седмици. Бях мотивиран от факта, че с помощта на такъв чай ​​може да загубите няколко килограма. И бях много изненадан, че килограмите бяха изчезнали и здравословното състояние беше просто отлично. Валерия 04/22/2016 Аз също взех много от тази статия. Например, метод за борба с furuncle. Може да ми бъде полезно, както наскоро, през пролетта и есента, цирковете ми са лесни за преодоляване. И като цяло, много полезна информация. Джули 04/22/2016 Научих много нови от тази статия !!! Благодаря ви! Първо, аз не знаех, че куркума е джинджифил, само дива! На второ място, красиво цвете на джинджифил, аз просто го карам луд! Е, за лечебните свойства на това растение и няма какво да кажем! Алина Невероятно красиво цвете !!! Това е просто чудо! Нямах представа, че джинджифилът изобщо не е цвете! Благодаря ви много за статията и тази снимка! Аз съм много позитивен за джинджифил, а сега още повече! Използвам го за отслабване.
Share:
Comments