Добре известен неврохирург - животът след смъртта е

В САЩ неврохирургът представи своята най-продавана книга "Кралството на небето съществува" за обща дискусия. Книгата "за живота след смъртта" удари масите и се превърна в изненада за мнозина. И всичко това благодарение на личността на автора. Изненадващо, че неврохирургът, който добре познава възможностите на човешкия мозък и непрекъснато обяснява на своите колеги и студенти причините, поради които хората след клиничната смърт се завръщат с необичайни странни истории в шедьовъра си разказват за личния опит на отвъдния живот.

Читателите Нюзуик д-р Ебен Александър каза, че преди не е вярвал в странните истории, които разказват хора, които са преживели клинична смърт. След като е работил в неврохирургия в продължение на много години, той е убеден, че пътуването към отвъдното умиращ човек има прост научно обяснение: липсата на кислород води до заболявания на мозъка, което обяснява произхода на тези необичайни фантазии. Но, след като прекара две седмици в кома, аз бях в състояние да се види по друг начин. Според лекаря, в безсъзнание част на мозъка му не работеше, но той усети нещо голямо, което му дава основание да вярват в съществуването на живот след смъртта.

Такава необичайна обрат, която принуди Александър да промени вижданията си, се появи през 2008 г. Той се разболял от рядка форма на менингит и попаднал в дълбока кома. В продължение на една седмица мозъчната кора на мозъка му не работеше. Според лекаря през този период душата и съзнанието му се скитаха в друго измерение, чието съществуване просто не беше повярвал преди. Сега авторът вероятно знае, че смъртта е краят на живота, но не и на съзнанието.

Опитът на автора е много важен: той беше тестван във време, когато кората не функционира напълно. Но съвременната медицина все пак не дава право на живот на такова твърдение, като гарантира, че съзнанието и възприятието в това състояние по принцип са невъзможни.

За тези, които вярват в съществуването на другия свят, книгата на неврохирург се превърна в истински дар, привържениците на научния подход обясняват такива полети на Александър с обичайната силна травма на мозъка след дълбока кома.

Share:
Comments