Чем полезен грейпфрут

Грейпфрутът е богат на жизнено важни витамини В2, С, Р, каротин (провитамин А), калий, калций, етерични масла, органични киселини, фибри.

Прясно изцеден сок от грейпфрут заздравява централната нервна система, така че е особено полезен за физическа и психическа работа. Пиенето на празен стомах, чаша прясно изцеден сок от грейпфрут, помага на червата бързо да се настрои в работно настроение. При грейпфрут много разтворими фибри - пектин, който подобрява чревната перисталтика, помага да се предотврати запек - един от виновните за метаболитните нарушения.

Етеричните масла и органичните киселини, открити в грейпфрута, играят важна роля в процесите на храносмилане: стимулират метаболизма, увеличават производството на храносмилателни сокове, подобряват храносмилането и асимилацията на храната.

Грейпфрутите изхвърлят излишната течност от тялото, активират процеса на изгаряне на мазнините, помагайки да отслабнете и да изчистите тялото от токсини.

Те са нискокалорични, така че приготвят отлични десерти по време на храненето и са включени в почивните дни. В допълнение, грейпфрутите съдържат хранителни вещества, които ще ви помогнат да разтоварите по време на разтоварващите атаки на летаргия, сънливост и световъртеж.

Share:
Comments