Салата "тифани" с бяло грозде - вкусна, бляскава, но не

Истински вкусен вкус на фойерверки ще ви даде цветна салата "Тифани" с бяло грозде! Името на ястието се дължи на украсата на гроздето - като скъпоценни кристали, привлича любителите на всичко луксозно и изключително.

Необикновеният сладко-солен вкус на салата, подправен с мазна майонеза, е толкова уникален, че никога няма да объркате това ястие с другите. Много различни варианти в подготовката, която има салата за цялото й съществуване, ще ви позволи да намерите рецептата си според вашите предпочитания и да изненадате роднините си с нея!

За да приготвите такава сочна и атрактивна салата, ще ви трябва:

- 1 пилешки крак или 1-2 гърди;

1 - септември протеин; грозде

- 150 г твърдо сирене;

- 3 пилешки яйца;

- 3 ст. л. майонеза;

- 50 грама орехи;

- сол на вкус.

За да започнете сглобяването на тази маринована маруля, първо трябва да сварите пилето или пилешките гърди в осолена вода в продължение на 25-30 минути, а след това - да се охлади.

Също така варете пилешките яйца твърди за около 12-15 минути, така че те със сигурност готвят! Незабавно ги поставяйте под ледената вода и ги държите в нея, докато се охлади - това ще улесни почистването на черупката. След това отлепете очистените яйца на голяма ренде в купа. Добавете 1-2 супени лъжици. майонеза със сол и се разбърква.

Охладен пилешки крак, сортирайте ръцете в контейнер на малки парченца. Добавете 1 супена лъжица. майонеза и се разбърква. Солта не е необходимо да се добавя, защото месото вече е варено в осолена вода.

Поставете слой пиле с майонеза на празнична чиния. Ако желаете, можете да поставите слой от нарязан лук върху пилешко месо, ако ви харесват такива съставки в многослойните салати.

Нарежете орехите в не твърде малки трохи. Можете да направите това на блендер или в комбинация. При липса на технология в кухнята, поставете яйцата в две пластмасови торбички и леко ги бийте с подвижен щифт или чук. Поръсете ядки върху пилешкото месо.

Покрийте салатата с трети слой настърган пилешки яйца с майонеза.

Твърда решетка на сирене върху ренде.

Покрийте настърганото сирене с приготвената салата - това ще бъде четвъртият слой.

Последната стъпка е да украсите салата с бяло грозде. За да направите това, изберете сортовете "Киш-миш" или "Аркадия". Най-добрият "Киш-миш" е най-добрият, тъй като в него няма абсолютно никакви кости. Но узрелият "Arcadia" също е невероятно вкусен. Единственият минус от този сорт е в две малки кости в средата на всяка крушка. За да ги получите - е необходимо да изрежете всеки butochku в няколко кръга. Поставете кръгчетата върху слоя сирене в кръг.

Приготвена салата, поставете я в хладилника, докато се охлади напълно и натопи за около 1-2 часа. Подгответе салата с билки и я поднесейте на масата. Бон апетит!

С очевиден лукс, салата "Тифани" е доста бюджетна и лесна за приготвяне - да видим с вас:

- 1 пилешки крак или 1-2 гърди - 50 рубли;

1 - септември протеин - 35 грозде трият.

- 150 г твърдо сирене - 30 рубли;

- 3 пилешки яйца - 15 рубли;

- 3 супени лъжици. л. майонеза - 10 рубли;

- 50 грама орехи - 10 рубли.

Общо: 2 плоча от вкусна салата за 4 порции ще струват 150 рубли, а 1 порция - примерно 20 рубли! Виждате ли каква отлична опция за всяко празнуване? Кук и да продължи с нас изключителни закуски, изненадващо вашите гости и роднини и не плащат за храна.

Share:
Comments