Почистване - лечебни свойства и приложение в медицината

Почистване - общо описание

тлъстига е многогодишно, по-рядко едногодишно растение, принадлежащо към семейството на дебели крака и се простира до височина 1 метър. Дръжката се почиства изправена, мощна и твърда; листата са дебели, гладки, месести и пресечени, често подредени в основата. Лист плоска плоска, анаеробна. Малките звездни цветя се събират в съцветия, унделат или рамесовите съцветия.

Цветята в много видове са много плътни един към друг. Периодът на цъфтеж трае от юли до октомври. Плодове се формират през есента. Размножаването се извършва от яйцевидни семена, резници и с помощта на коренище.

тлъстига — виды и места произрастания

Родът на прочистването е най-разнообразен и екстензивен, има повече от 600 вида. Много от тях имат странна и странна форма, поради която те са високо ценени от цветарите за декоративни и необичайни. Представители на рода са широко разпространени в умерената зона на Северното полукълбо, главно в Средиземноморието, Европа, Сибир и също живеят в Япония и Китай.

Много видове пречистване са концентрирани в сухите места на САЩ и Мексико. Така че най-известният представител - розовото почистване (родилола или златен корен) идеално съжителстват дори в Аляска, Гренландия, на Нова Земя.

В Русия, главно в Западен Сибир и в Урал, има широко разпространено очистване със сини жълти цветя, които се класифицират като отровни растения. В европейската част на нашата страна, можете да намерите друг вид - рок почистване, отглеждане на каменисти земята. Неговите млади филизи се използват за приготвяне на пикантни ястия.

тлъстига — лечебные свойства

Хомеопатията и народната медицина използват каустик. Въпреки своята вирулентност, растението се използва широко при лечението на определени заболявания от много народи.

Те използват каустик за епилепсия, малария, хипертония, треска, скорбут. Пресните листа и стъблата помагат за увеличаване на хемоглобина, премахване на хепатита и намаляване на атеросклерозата. Често пречистването се използва като леко слабително и диуретично средство, което нормализира работата на чревния тракт. Външно се използва за лечение на язви, гангрена, гнойни рани, абсцеси и акне. Сокът от растението ефективно се бори срещу брадавици, мазоли и лунички.

тлъстига — лекарственные формы

В народната медицина обикновено се използва въздушната част на почистването: листа, стъбла и цветя, които са нарязани на цъфтежа. След като съберете частта, която трябва да се смила малко и да се изпере с вряла вода, сушете я на слънце, докато изсъхне и се постави във фурна, загрята до 60 градуса. Готовата медицинска суровина запазва свойствата си в продължение на две години, след което е необходимо да се актуализира комплектът за първа помощ.

тлъстига — рецепты народной медицины

Приемането на каустик вътре в пречистването трябва да бъде придружено от внимателно проследяване и строга дозировка.

- Инфузия с хипертония: изсипете супена лъжица сух екстракт (цветя, стъбла и листа) във врящата вода (200 ml), къкри с 5-7 часа разстояние, след това се охлажда, изтръгва суровите материали и пие инфузията по време или след хранене на масата. лъжица три пъти на ден.

- За лечение на епилепсия, препоръчително е суха трева на прах да се приема два пъти дневно: сутрин, вечер. Използвайте с малко количество течност за 500 mg в продължение на 2-3 месеца.

- инфузия с температура и малария: чаша гореща вода се поставя на масата. супена лъжица суровини, настоявай, обвийте топла кърпа, 3-4 часа и вземете половин чаша след ядене три пъти на ден. Тази инфузия може да се използва с запек.

- За отстраняване на болка от различна природа (остеохондроза, невралгия, артрит, натъртвания и др.) И лечение на кожни заболявания, е необходимо да се използват лапи от сухо, а през лятото от почистване на прясна трева. За да направите това, пет супени лъжици се изсипват в марля или широка превръзка, обгаряна с вряла вода и се нанася върху болни и проблемни области.

тлъстига — противопоказания

Заводът е отровен! Следователно, употребата му е противопоказана при деца и бременни жени. Предозирането може да предизвика повръщане, замаяност, както и животозастрашаващи състояния - сърдечен арест и дишане, на кого.

Коментари

Нина 05.02.2016 Основните болести, които тази растителност третира, не са толкова популярни в нашата страна. Къде можем да открием малария или треска? Можете, разбира се, но това е рядкост. И тук е хипертония - да, много известно заболяване в нашата страна. И защо не опитате почистването в действие. Уляна 05/02/2016 Тук няма да съм оригинален, ако кажа, че такова отровно растение няма да ме накара да вляза в живота. Въпреки това, аз пих по някакъв начин златен мустаци ... Вярно, не за дълго. Това е ужасно едно и също. Предпочитам по-лоялни средства. Настя 05/02/2016 Радиола и златният корен, това е пречиствателя !! В смисъл - разнообразие. Но след като целият златен корен може да се напие и да повиши имунитета. Разбира се, сок от такова отровно растение, можете да се отървете от лунички, както и от брадавици, и от мазоли, нищо не остава. Кира 05/02/2016 Е, да - какви растения, такива и болести третира. В смисъл, че прочистването е много токсично и болестите, в които е взето, са опасни. Епилепсия, малария, скорбут и такива сериозни рани. Разбира се, вероятно заболяването не трябва да се разделя на "добро" и "лошо". Слава 05/02/1976 Уау, ти! Колко красиво и необичайно съм правил снимки на това растение, аз дори не го разпознах веднага. И расте с нас. Между другото, както разбрах, растящото очистване расте. Но за факта, че ястията се приготвят от младите му издънки - чувам за пръв път!
Share:
Comments