Прически от сатенени панделки: как да си направите собствени

Важен елемент на изображението на млади жени от рождението до безкрайността е прическата, украсена с панделки, фиби, лъкове, невидими. Но често се случва, че като и много принадлежности, но нищо общо не е подходящо.

Изходът от тази ситуация е много прост: вземете необходимите материали и изградете самата украса.

Прически от сатенени панделки: правим се малко чудо

От огромното създаване на обици със собствена ръка - от ценни камъни, от кожи от кожи, от мъниста и не само - ще изберем най-простия, дори икономичен начин (за начинаещи) ленти

За да получите такава фиба, тези материали ще са необходими:

- сатенена панделка с широчина 5 см, синьо;

- Сатенена панделка с широчина 2,5 см, розова;

- игла с резба (нишките са по-добри от светлината, неутралните тонове);

- клей «Момент»;

- топчета, най-вече не много големи, бели или млечни;

- ножици;

- заколка-автомат.

Така че, един малък урок за начинаещи. Ние подготвяме всичко, което е необходимо, и започваме работа:

1. Първо, вземете розова лента и я нарязайте на ленти (дължината им е около 7 см).

2. Всяко парче лента трябва да бъде сгъната (ъгъл от 90 градуса), така че дължината от ъгъла до края на лентата да е еднаква.

3. Получените венчелистчета трябва да бъдат резбовани на игла с резба, резбована в нея.

4. По същия начин, трябва да се редят още четири листа (според идеята за бъдещето цвете, пет венчелистчета). Когато този етап е приключил, всички венчелистчета трябва да бъдат издърпани равномерно и много внимателно. Така че ще получите първото цвете.

5. Използвайки същата схема, правим второто цвете, използвайки синя лента с по-голяма ширина.

6. Подгответе базата. Много е лесно да направите: изрежете кръг от необходимия диаметър от картон, обвийте кръг от плат от същия цвят, от който ще бъде цветът. В нашия случай е по-добре да вземете синьото парче, защото синьото цвете ще бъде най-ниското в крайния продукт.

7. Базата е готова. Сега е необходимо да поставите цветя върху него.

8. Все още се нуждаете от втори вид венчелистчета. Те могат да бъдат направени като бели (след това продуктът ще бъде по-мек и да добавите парче бяла лента към материалите), или може да е розово. Избраната лента се нарязва на парчета с дължина 5 см. Едно парче е едно венчелистче.

9. Използвайки спойка и влакче, е необходимо да залепите ъгъл. Или направете същото по друг начин: много внимателно зашийте ъгъла с малки шевове и отрежете ненужната кърпа. При тези действия в никакъв случай не дърпайте плата, защото венчелистчетата ще бъдат неравномерни и груби. Лентата трябва да бъде сгъната отвътре отвътре. Крайният ъгъл се оказва достатъчно остър. Тук трябва да изясним: колкото по-остри са ъглите, толкова по-гладко ще бъде резултатът от венчелистчетата. Ще бъде много хубаво, когато ъгълът е около 30 градуса.

10. Необходимо е да разпространявате венчелистчетата и да завъртите ъглите в центъра. Краят е по-добре да се стопи с цигара.

11. За тази коса, направена от сатенени панделки, направени от собствени ръце, ще е необходимо да направите шест точно еднакви венчелистчета.

12. Следващата стъпка. Готовите листенца трябва да бъдат пришити - три парчета - да бъдат нанизани върху игла с резба.

13. Накрая, всички заготовки са направени от сатен. Можете да продължите към последния етап. Първо, поставете цветята: първо - синьо, така че да се намира изключително в центъра на щипката. На него да постави розово цвете. Залепете го по такъв начин, че горната част на розовите венчелистчета да се намира между венчелистчетата на синьото. От горе можете да поставите друго цвете от син цвят (след това в готовата форма цветът ще бъде по-обемно). В центъра на цветето поставете топчето. След това на всяка страна поставете малки остри венчелистчета (три от всяка страна).

14. Една фиба, направена от сатенени панделки, които са направили със собствените си ръце, е готова!

Необичайни клипове от сатенени панделки: как да направите Kanzashi със собствените си ръце?

Първо да видим какво точно е "Kanzash". Тази красива дума се отнася до орнамента за коса, който е разпространен в цяла Япония и Китай. Днес тези сатенени косми, които не са толкова трудни за направата сами, са популярни сред хората, чиято специфична работа е свързана с носенето на кимоно и сред булките.

И в необятността на безграничната Русия Канзас падна в полза на дами от различни епохи като ежедневен аксесоар. Те могат да бъдат намерени в много магазини, където те са в огромен асортимент. Но не е необходимо да организирате пазаруване, за да ги преследвате. Ние ще се опитаме да изградим красиви фиби с помощта на сатенени панделки, със собствените си ръце.

И така, За да можете да се хвалите с приятелките на Канзаш, ще ви трябва прости инструменти: сатенена лента, ножици, няколко игли, пинцети, тръбичка с лепило или конец с игла, мъниста (те ще действат като украса), свещ и основа за клипс за коса.

1. Вземем лентата в ръцете й (нейната ширина зависи от това колко голяма или, напротив, малка, цветът трябва да завърши като резултат) и се нарязва на броя квадрати, необходими за работа.

2. Всеки от квадратите е сгънат наполовина веднъж и след това два пъти повече.

3. Внимателно отрежете ъгъла на лентата и я изпечете върху запалената свещ. Възможно е да прескочите тази точка, но ъгълът в този случай ще бъде твърде висок.

4. Съгласно същата схема е необходимо да се наложи броят на венчелистчетата, които ще са необходими.

5. Свържете произведените венчелистчета един към друг с помощта на лепило или резба.

Последната стъпка е да украсите средата на цветето с кристали, копчета, мъниста или някаква друга декорация по желание. След това всичко това се комбинира добре с основата. Това е всичко! Прическата на модата ще бъде изключително красива.

Прически от сатенени панделки: създаването със собствените си ръце укрепва връзките с децата

А наистина красива, практична и за разлика от други декорации са клипове за коса. Те са много лесни за подчертаване на индивидуалното изображение, избрано единствено "за себе си, възлюбени". Не е необходимо да търсите подходящ аксесоар на рафтовете на много магазини, защото (ако опитате) е напълно възможно да го направите сами.

Всички занаяти, създадени от собствените си ръце от разнообразни материали, са много евтин и лесен начин да се реализирате от творческата страна и да прекарате няколко часа с полза не само за себе си. Този път е от голямо значение за тези майки, които искат да подобрят взаимоотношенията си с децата си (предимно момичета). След магистърски клипове на сатенени панделки, със собствените си ръце е шанс не само да направи изключителен декорация върху косата, но и невероятно забавно да прекарват време с дъщеря си, племенница или кръщелник.

Съвместните творчески събирания на много близки възрастни и деца, освен фините фини двигателни умения на ръцете, навик на работа, творческо мислене се развиват добре.

И всичко това като цяло представлява важен елемент от възпитанието. И фиби, които любимата дъщеря прави за двойка с майка си, тя не само може да носи себе си, но и да даде на приятелите си.

Share:
Comments