Мога ли да нахрани кученцето със суха храна: да взема под

Често собствениците на кучета имат въпроси относно храненето. Как да нахраним домашен любимец, така че да расте здравословно и силно? Възможно ли е да се даде на кученцето суха храна с домашна храна?

Предимства на сухата храна

За да развиете правилно домашен любимец, трябва да се придържате към правилното съотношение на витамини, минерали и мазнини. Развъдчиците оценяват ползите от сухата храна, тъй като тя е много по-икономична от консервираната храна и желе.

Благодарение на тази диета, кученцето е по-малко болно и води активен начин на живот. Сухата храна има положителен ефект върху венците и зъбите на кучето.

Предотвратява развитието на възпалителни процеси и облекчава плаката.

Възможно ли е да се даде на кученцето суха храна до 3 месеца? По това време, домашните любимци ядат майчиното мляко. За да въведете суха храна, трябва постепенно, така че тялото му да свикне да променя диетата.

Гранулите трябва да се смилат и да се смесват с вода, тъй като бебето започва да образува зъби. Собствениците на животни отбелязват подобряването на благосъстоянието на малките след преминаване към суха храна.

Брилянтна вълна и добро здраве показват, че кучето получава всички необходими вещества. Специалистите не препоръчват смесването на суха храна с овесена каша, месо или извара. Домашната храна и сухата храна не могат да се поставят в една купа, тъй като кученцето може да започне да разгражда храносмилането.

Въпреки това, много собственици не могат да се откажат от изкушението да третират своя домашен любимец.

Деликатността може да се даде само като награда след основното хранене. Например, тя може да бъде парче сирене или крекер.

Грешката на неопитни развъдчици е да се опита да разнообрази диетата на домашния любимец с помощта на домашно приготвена храна. Това води до влошаване на благосъстоянието на кученцето. Той започва да изостава в развитието си.

Мога ли да дам на кучето суха храна? Характеристики на избора на готови ястия

Произведени от производителя на фуражите могат да бъдат разделени на 4 вида:

1. Най-евтината храна е опакована в опаковки, обозначени със знак "икономична класа". При производството на такива гранули най-често се използват нискокачествени компоненти.

2. Продуктите от средната класа се използват за хранене на възрастни. Той е с по-високо качество. Въпреки това, тази храна не е подходяща за кученца. След ядене на гранули при млади индивиди има храносмилателно разстройство.

3. За хранене на кученца, експертите съветват закупуване на фуражи от първокласни класове.

4. Собствениците на животни могат да използват продукти, които са означени като "супер-премия". Тази храна се препоръчва за хора, страдащи от алергии.

Опитвайки се да запазите храната, това може да доведе до сериозни последствия. В процеса на получаване на храна някои производители нарушават сушенето на месни съставки.

Това води до намаляване на количеството витамини и минерали. Евтините храни могат да причинят алергична реакция. Животното има запек, растежът и развитието се забавят.

Мога ли да нахраня кучето си със суха храна и домашна храна в същото време?

Повечето собственици на кучета предпочитат суха храна. В същото време те редовно хранят животното с естествена храна. Мога ли да дам на кученцето суха храна заедно с домашно приготвената храна? Хората вярват, че един котлет или парче сирене няма да навреди на тялото на кученцето.

Експертите смятат, че такова мнение е грешно. Не смесвайте натурална и суха храна в една чиния. Храната трябва да е отделна, тъй като храносмилателната система на кученцето едва започва да се формира.

Скоростта на храносмилане на суха храна и храна за домашни животни е значително различна. Обикновено котлето преминава през целия храносмилателен тракт за 40 минути. Суха храна се появява в червата на кучето само след 2 часа.

Колко суха храна трябва да дам на кучето всеки ден?

Кученцата ядат много по-често възрастни. Най-добре е да въведете суха храна в диетата на домашния любимец на малки порции, като започнете с една чаена лъжичка на ден. При липса на алергия дозата може постепенно да се увеличи. Разгледайте възрастта на кученцето, неговата тежест и индивидуални характеристики.

Колко суха храна дават на кученцето? Растящият организъм се нуждае от постоянен прием на витамини и микроелементи.

Пакетът посочва количеството суха храна, което трябва да се даде на кучето.

Кученцата на възраст от 2 месеца трябва да се хранят 5-6 пъти на ден. За един месец можете да намалите броя на храненията до 4 пъти.

На възраст 6 месеца кучето трябва да получава храна 3 пъти на ден. Ако домашните любимци тежат по-малко от 2 кг, количеството храна не трябва да надвишава 60 грама на ден.

Колко суха храна дава кученце, което тежи 5 кг? Дневният процент за такова куче е 90 г. Ако теглото на домашния любимец е достигнало 10 кг, тогава трябва да дадете 160 грама.

Колко суха храна трябва да се даде на кученцето с оглед на поведението му? Обърнете внимание на двигателната активност на животното. Кученцата, които прекарват по-голямата част от времето си у дома, са склонни да имат наднормено тегло. Количеството храна в този случай трябва да бъде намалено с 20-30% от нормата.

Защо да не купувате евтини видове фуражи за кученца?

Не се опитвайте да спасите храната на кученцето. Храни със средно качество могат да бъдат усвоявани само от възрастни кучета. За да избегнете лошо храносмилане, изберете продукти, които не са по-ниски от премиум клас.

Благодарение на сухата храна кучето е по-малко болно, косата му блести. Когато купувате готови храни, помислете за възрастта на кученцето, двигателната активност, породата. Някои животни развиват алергична реакция след консумацията на пелети.

Мога ли да нахраня кученце със суха храна за затлъстяване?

Има породи животни, които са склонни да наемат наднормено тегло. За такива кучета са осигурени лечебни фуражи. Те трябва да бъдат закупени само след консултация с ветеринарен лекар.

Стоките, обозначени като "нормални", са предназначени за кученца, които водят спокоен начин на живот. Кученца, които се характеризират с повишена активност, е необходимо да се даде продукт с марката "ascie".

Сухата храна не може да бъде избрана само въз основа на аромат или външна привлекателност. Тези характеристики могат да бъдат измамни.

Развъдчиците трябва внимателно да проучат списъка на съставките, готови продукти.

Share:
Comments