Избор на ниски сортове домати за открито място: снимка,

Нискорастящите домати са популярни сред градинарите, тъй като те не изискват специални грижи и дават добра реколта. Компактните храсти могат да се отглеждат дори на малък парцел. Специално предимство е разнообразието на сортовете ниско развиващи се домати за районите с рисково земеделие. Съвременните хибриди се отглеждат не само в южната част на страната, но и в Урал, Сибир и Далечния изток. Ние ще се запознаем с такива сортове по-близо.

Популярни сортове нискорастящи черешови домати за вътрешно отглеждане

Малките чери домати имат богат вкус и цвят, подходящи за консервиране на цели плодове и салати. Предимството на сортовете е тяхната компактност, можете да разраснете храст в балконска кутия във всеки ъгъл на страната.

Феновете на необичайни жълти домати ще харесат вкуса на ацтеките. Растението образува компактен храст само на 40 см висок, който е напълно покрит с малки сладки плодове. Грижата за културата е много проста, не е нужно да я патронизирате. Плодовете се срещат в началото на лятото и продължават до замръзване. Жътвата узрява заедно, нови плодове са вързани добре. Сортът е подходящ за заготовки, консерви и салати.

Не по-малко популярно е разнообразието от маломерни балсами домати "Бонсай". Компактният храст с височина не повече от 25 см може да добие до 3,5 кг плодове. Нарастването на културата започва 100-120 дни след засаждането. Доматите са червени с дебела кожа и сладка плът, а не водни. Средното тегло на един плод е около 30 g. Жътвата се формира от гроздове, от които храстите изглеждат елегантни. Домати от този сорт са много рядко, те не се нуждаят от лечение и pasynkovaniya. Подходящ за прясна консумация.

Чували ли сте все още за домати в висулки? Запознайте се - сорт "Garden Pearl". Това растение с висящи издънки расте до 35 см, се характеризира с ранно съзряване на плодове и висок добив. Първите домати могат да бъдат събрани след 85 дни от засаждането. Плодове, облицовани, кръгли, розови. Средното им тегло достига 25 грама. През сезона храстът е в състояние да даде повече от 300 бр. Домати, които са подходящи за салати и различни заготовки.

Най-добрите ниско развиващи се сортове жълти домати за открита земя

В райони с топъл климат, домати се отглеждат на открито, което ви позволява да се насладите на уникалния вкус на плодовете. Ние представляваме популярните сортове сред летните жители:

- "Златен поток";

- "Елдорадо".

Тези култури ще радват с ранна и изобилна реколта.

Сортът "Златен поток" започва да дава плодове след 80 дни от засаждането в земята. Плодовете са вързани много, с една четка до 9 бр. Средно тегло на домати от 60 до 100 гр. Тяхната необичайна форма и цвят привличат любителите. Плодовете са удължени, приятен цвят на меда, вкусът е сладък. Подходящ за заготовки и прясна консумация. Храстите са компактни, те не израстват повече от 80 см върху леглото, те са устойчиви на различни заболявания. Производителност около 5 кг от 1 квадрат. м. легла.

Сортът "Eldorado" се счита за среден. В плода се появяват след 100-150 дни от засаждането. Храсти са ниски до 90 см, устойчиви на Fusarium. Плодовете са яйцевидни и жълти на цвят. Средното им тегло е около 120 грама, в четката се залага до 3 бр. Доматите вкусват сладки, захарни, подходящи за консервиране. Средна доходност до 7 кг от 1 квадрат. квадратни метра.

Месни сортове от нискорастящи домати за открита земя

Сортовете домати с изобилие от пулп са подходящи за заготовки. Те се понасят добре в транспорта, те се отличават с тяхната предпазливост и външен вид. В банките такива плодове изглеждат привлекателни, гъстите им кожи не се напукват. Сред популярността на градинарите се натрупаха следните сортове:

- "Червен Фанг";

— «Супер модель»;

— «Загадка».

Това са ранни и средни сортове червени домати с приятен вкус и съдържание на захар.

Клас "Riddle" ви позволява да получите зрели продукти след 85-90 дни от засаждането. Храстите са мощни, добре листни, високи не по-големи от 60 см. Жартиерът не се изисква, тъй като растението може да издържи самостоятелно теглото на зрелите плодове. Грижата не е трудно, културата не се нуждае от pasynkovanie, устойчива на болести и се засенчва, което не оказва влияние върху добива. Плодове с кръгла форма, наситени цветове, тежащи до 100 грама.

Друг супер ранен и високодоходен разнообразие е Red Fang. Разсад на този сорт е устойчив на много болести, той е добре адаптиран в почвата. Плодовете се получават 2,5 месеца след засаждането. Плодовете са идеални за консервиране. Те се различават в удължена форма и сладка плът. Средното тегло на домати е до 40 г. В една четка се залагат до 10 плода.

Сортът "Супер модел" се отнася до средата на узряване, плодовете идват на масата след 3.5 месеца от засаждането. Бушите компактни, растат не повече от 80 см, са устойчиви на кафяви петна. Плодове с интересна форма на слива, удължена, тежаща до 120 грама. Плътта е плътна, захаросана. Отличителната страна на сорта е съпротивлението на плодовете на напукване и прекомерно узряване.

Оранжерийни сортове нискомаслени салатни домати за Урал, Сибир и Далечния Изток

Степените на дегустация на салата позволяват да се получи продукция още в началото на лятото. Те са подходящи за отглеждане на филмови заслони и всякакви неотоплени оранжерии.

Най-популярна е "Masha Doll". Това е голям плодов домат, теглото на един екземпляр е около 200 г. Домати са кръгли, пълни с розов и червен цвят с дебела плът. Средна доходност до 10 кг от 1 квадрат. м. легла. Бушките са компактни, устойчиви на температурни промени.

Сорт с добри вкусови качества - "Толстушка". Храстите са ниски, със светло зелени листа. В периода на плод даваме до 3 кг реколта всеки. Доматите са големи, средно тегло до 250 грама, редовно закръглена форма, богат червен цвят. Пулпът съдържа няколко зърна.

Растителни оранжерии сортове нискорастящи домати, които са подходящи за консервиране и преработка на цели плодове

Често срещано сред градинарите и фермерите е сортът "Оля", който е предназначен за отглеждане в условия на ниско осветление и студено лято. Този сортиращ сорт позволява събирането на до 27 кг плод от 1 квадрат. м. площ, което е безспорно предимство на културата. Буш компактен, клон слабо, не се нуждаят от подкрепа и pasynkovaniya. Четките за цветя се поставят в отвори за три парчета, всеки от които има 7 домата. Плодовете са редовно заоблени, четирикамерни, яркочервени. Средното тегло е до 150 грама. Пълната зрялост на домати идва в 90 дни от засаждането на разсад.

Ранното узряване на сорта "Аляска" дава добра реколта от домати в условия на тежко отглеждане. Пълното узряване на плода се случва 80 дни след засаждането. Храстите не надхвърлят половин метър, но изискват pasynkovaniya за увеличаване на добива. Свързаните домати при всички метеорологични условия, узряват заедно. Средното тегло на плодовете е около 100 гр. Вкусът е богат, сладък, кожата е гъста, цветът е червен.

Друга висока степен на добив за филмовите оранжерии е Lelya. Това е хибрид от средния период на узряване, плодовете се отстраняват след 3.5 месеца от появата на издънките. Храстите се характеризират с лошо образуване на стрели, не изискват сложни грижи, те се понасят добре от температурните промени. Плодовете са кръгли, червени, събрани в четка от 10 бр. Средното тегло на домати е до 150 г. Производителността достига 18 кг от 1 кв. Км. м. легла.

Share:
Comments