Отслабвам с лимон: лимон диета

Фактът, че лимонът е истински склад за витамини и хранителни вещества, е известен отдавна. Но фактът, че лимонът става тънък, се установи съвсем наскоро, но веднага даде тласък за създаване на нови диети, включително голям брой лимони. И не само целулоза, но и коричка и лимонов сок се използват. Тези диети обаче не отговарят на хора с алергии към цитрусови плодове и с висока киселинност на стомашния сок.

Какво е диетата на лимона?

Разбира се, това не означава, че трябва да ядете лимони сами, но трябва да ги използвате повече в различни форми.

  • Така че, сутрин трябва да пиете чаша лимонов сок, който се приготвя много просто: изстискайте цял лимонов сок в чаша вода.
  • Всички месни и рибни ястия, които приготвяте, поръсете с лимонов сок и добавете останалата жара на супи и салати. Освен лимоните, ежедневието ви трябва да включва пресни зеленчуци и плодове. Те могат да бъдат допълнени с малко количество ядки, тъй като съдържащият се в тях протеин неутрализира захарта.
  • Диетата трябва задължително да включва полезни мазнини Омега-3 и Омега-6, които се намират в рибните мастни сортове и ядките. Но печенето и червеното месо е по-добре да се изключат от диетата.
  • Трябва да намалите консумацията на захар и да имате предвид, че картофите, бял хляб, бял ориз и царевица също съдържат захар.
  • Интервалите между храненията трябва да бъдат от три до четири часа; трябва да се опитате да ядете бавно, колкото е възможно по-добре дъвченето на храна. Трябва да се изправите от масата, да почувствате леко усещане за глад и да не хапвате между главните ястия.

Продуктите трябва да бъдат пресни, да се опитват да не използват полуготови продукти и консервирани продукти (с изключение на боб и леща). Ако е твърде трудно да се придържате към строга диета, веднъж седмично (но не по-често!) Оставете се да се отпуснете и да ядете например малко шоколад или торта - тогава няма да почувствате, че сте постоянно под психологическата преса, свързана с диета ,

Меню диета по дни

Киселината, съдържаща се в лимон, е отлично средство за изгаряне на мазнини и намаляване на обемите в проблемните области. Важно е такава диета да не може да бъде по-дълга от две седмици. През това време, ако са изпълнени всички необходими условия, можете да загубите до 10 килограма наднормено тегло. В допълнение, ще забележите значително подобрение в благосъстоянието поради почистването на тялото. Това също ще се прояви в подобряването на външния вид.

Безспорно предимство на тази диета може да се счита, че практически не се ограничавате до храненето. Можете да ядете каквото ви харесва, но с умереност. Можете дори да ядете торти, vareniki, пържени картофи и други екстри. Въпреки това, си струва да се има предвид, че в този случай, загуба на тегло ще бъде много малък. Ако искате реални резултати, тогава е желателно да се придържате към модериране по отношение на храната.

  • Първият ден

Както вече споменахме по-горе, трябва да започнете диетата, като пиете чаша вода на празен стомах сутрин, в който се разтваря сокът от цял ​​лимон. Важно е, че напитката е на стайна температура, в противен случай тя ще бъде зле възприета от тялото. Пийте сместа в малки глътки и след час можете да закусите и да продължите да ядете по обичайния начин. Опитайте се да не се ограничавате с храна през първия ден, така че началото на диета не е стрес за организма. Също така, адекватно хранене също е важно, за да се защитят стените на стомаха от киселина.

  • Вторият ден

Вторият ден начинается уже не с одного, а с двух стаканов «лимонада». Далее вы питаетесь, как обычно. Если же вы нацелены на быстрое похудение, то со вторых суток диеты начинайте уменьшать количество сладостей и мучных изделий в своем рационе. Но ни в коем случае не переходите к голоданию, иначе вы рискуете заработать гастрит или язву.

  • Последующие дни

Всеки ден трябва да изпиете чаша вода с лимон от само сутринта, което съответства на поредния номер на деня. Все пак не всеки може да пие толкова много. Следователно, трябва да се ограничи до количеството течност, което можете да поемете. Възможно е този процес да бъде разделен на няколко метода.

  • Седмият ден

Краят на първата седмица ще бъде доста пестелив. Ще трябва да се разтварят в три литра воден сок, изцедени от три лимона и да добавите една лъжичка мед към тази смес. Желателно е да се разпределя напитката цял ден, като се консумира един час преди всяко хранене. Този режим има за цел да даде на тялото прекъсване от голямо количество концентрирана лимонена киселина.

  • Втората седмица

Тъй като рязкото прекратяване на лимоновата диета може да повлияе неблагоприятно на вашето здраве и функционирането на определени телесни системи, втората седмица ще бъде насочена към постепенно намаляване на количеството лимонада пиян. Така че, на осмия ден от диетата, трябва да изпиете 6 чаши подкислена вода, а на 13-ия ден тази сума ще намалее до една чаша. Последният ден 14 напълно ще дублира седмата.

Заслужава да се отбележи, че ако след две седмици резултатите не ви задоволят, тогава втори курс може да се проведе не по-рано от два месеца по-късно. През това време тялото ще се възстанови напълно. Ако в края на диетата забележите влошаване на здравословното състояние или дискомфорт в областта на стомаха и червата, тогава втори курс е неприемлив, докато здравословното състояние е напълно нормално.

глад

По-радикална версия на лимоновата диета е гладът. Нейната същност се крие във факта, че по горепосочената схема окисната вода се пие и количеството храна се свежда до минимум. През този период е особено важно да се пие възможно най-чиста вода. Следвайки този вариант на диетата, можете да загубите до три килограма всеки ден. Но последиците за здравето, за съжаление, могат да бъдат доста сериозни.

Лимонов сок е един от най-ефективните и доказани средства, които ви позволяват бързо да се отървете от мразените излишни килограми. Към такава диета трябва да се подхожда съзнателно, като ясно се спазва схемата за подготовка на подкислена вода. Но също така трябва да се помни, че освен доброто, лимонът може да причини непоправима вреда на тялото. Ето защо се уверете, че нямате противопоказания и внимателно следете състоянието си по време на диета.

Сега е ясно, че отслабването от лимон, от лимонова диета не е толкова лошо, колкото може да изглежда отначало и няма да изисква от вас никакви свръхестествени усилия. Така че, губят тегло върху здравето и здравето, и нека нашия стар приятел - лимон ви помогне!

Share:
Comments