Как да отслабвам от ябълков оцет?

Нека да започнем в ред. Разбира се, оцет от ябълков сайдер абсорбира всички ценни свойства на самите плодове. Той включва около 20 минерални микроелементи, киселини (лимонена, оцетна, млечна), аминокиселини, ензими и други важни за организма вещества. Както се казва, ползите са очевидни - но как може ябълковият оцет да се освободи от наднорменото тегло?

Мислите в тази връзка сред поддръжниците и противниците на този метод за отслабване са противоположни. Първата преса за това, че използването на оцет от ябълков сайдер стимулира отделянето на слюнката, а синтезата на храносмилателните ензими се получава по-бързо. Твърди се, че този продукт има уникално свойство - премахва токсините от тялото, помага за разграждането на мазнините, което води до загуба на тегло. Изявлението изобщо не е неоснователно - според редица научни изследвания, използването на оцет от ябълков сайдер намалява желанието на тялото за бързи въглехидрати, т.е. за сладки.

Ако целта за консумация на оцет е само намаляване на апетита, можете да ограничите един прием на ден. За да се постигне ефект на изгаряне на мазнините, трябва да се пие два или три пъти на ден в продължение на половин час преди ядене чаша вода с разтворени в нея половин чаена лъжичка мед и една или две супени лъжици ябълков оцет. Също така е възможно да използвате ябълков оцет на празен стомах, пропорциите са еднакви. Някои експерти препоръчват използването на ябълков оцет заедно с кисело мляко, така че оттеглянето на токсините и токсините ще бъде по-ефективно. За да се определят резултатите, оцет ябълков сайдер трябва да се вземат най-малко два месеца.

Но има метод за отслабване и техните опоненти - и техните аргументи не са по-малко оправдани. Първо, редовното използване на ябълков оцет може да причини проблеми с храносмилането. Този продукт, подобно на всеки друг оцет, променя киселинността на стомаха и може да причини обостряне на заболяванията на стомашно-чревния тракт. На второ място, твърде дълъг курс на такава загуба на тегло продължава: някои резултати, които ще получите в рамките на 2-3 месеца. Експертите казват, че около 1-2 години редовна употреба, за да се постигне ясно изразен ефект. Не се успокоихме и решихме да разберем от експерта - и изобщо очакваният резултат? Играта струва ли свещта?

Като се обърнахме към експерт в работата на човешкото тяло, отговорът, който чухме, беше разочароващо. Олга Едуардовна Заикина, доктор по медицина, водещ изследовател в Института по имунология на Министерството на здравеопазването на Руската федерация, отговори: "Можете да отслабнете с ябълков оцет. Ако нищо друго не е там. " Друг експерт, доктор, старши изследовател в Клиниката по хранене на Института по хранене на Руската академия по медицина, Олга Николаевна Григориан, ни даде малко надежда. "Ябълковият оцет няма значителни свойства за отслабване. Въпреки това, той може да оказва забавящ ефект върху апетита и увеличава тона на тялото ", отбелязва специалистът. - Но има и ограничения. Ако имате заболявания, свързани със стомаха, винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да го приемете, за да не причинявате вреда на Вашето здраве. "

Така че използването на ябълков оцет не е безполезно в края на краищата - това е добър начин да ограничите апетита и да подобрите общото състояние на тялото. И какви други функции има за вземане на ябълков оцет?

Първо, да се пие ябълков оцет е най-добре чрез тръба, а след приема е необходимо да се изплакнат добре устата, тъй като киселината разваля емайла на зъбите. На второ място, оцет ябълков сайдер е полезно не само да се пие, но и да се вземат външно. Сутрин е много полезно да разтривате тялото с ябълков оцет. Втриването ще даде на кожата твърдост, свежест и гладкост, а също ще помогне да се отървете от целулита и да намалите стрии. Органичните киселини, съдържащи се в ябълковия оцет, помагат да се разрушат бръчките. Полезно за кожните вани с добавяне на ябълков оцет (две чаши оцет на водна баня).

Резултатът от прилагането на ябълков оцет е очевиден - приемливо е да се използва и е напълно възможно да се постигне положителен ефект. По този начин да се освободите от наднорменото тегло, има плюсове и минуси, но не бива да се отказвате от този метод. Основното нещо е да не бързаме, тогава ще има резултат.

Share:
Comments