Обнаружен вирус глупости

Американски учени са открили вирус, който нарушава процесите на мислене на хората. По-рано се смята, че такъв патоген е способен да зарази изключително растителни организми.

В хода на изследването беше открит вирусът ATCV-1, който обикновено заразява растенията. Учените са убедени, че при определени условия този вирус може да инфектира животни, а в определени случаи и хора.

Извършените проучвания направиха възможно откриването на ATCV-1 върху устната лигавица на 40% от доброволците. Трябва да се отбележи, че за всички времена на изучаването на вируса е само един случай, когато той влезе в мозъка. Проучването вече е проведено в мъртво тяло, така ATCV-1 ефект върху нервната система е невъзможно да се разбере. Въпреки това, има доказателства, че наличието на вируса в човешкото тяло с 10% намалява процеса на обучение. Носителите на вируса е много по-зле, за да се справят със задачите и не са били в състояние да продължи толкова дълго, колкото здрави хора, за да се съсредоточи върху работата.

Share:
Comments