Какво е течен нож за педикюр?

За модерните активни жени, маникюр и педикюр са сред задължителните хигиенни процедури. Трудно е да си представим, че има жени, които никога не са правили различни манипулации с външния си вид. Въпреки това, има много красиви жени, които поради характеристиките на своето тяло не могат да използват конвенционален или хардуерен педикюр. Това може да се дължи на кожни дефекти или много близко местонахождение на капилярите под кожата. Най-малката травма може да причини силно и доста продължително кървене, болезненост и възможност за възпаление на огнищата в случай на инфекция в раната.

Течно острие - какво е това?

Козметичната индустрия дойде в помощ на жените. Бяха разработени редица препарати на базата на плодове и други киселини, наричани общо "течен нож".

Тези средства са предназначени за внимателно, деликатно и безболезнено да ексфолират и отхвърлят всички "мъртви" тъкани от краката, включително груби напотипи и кожички на пръстите на краката. Използването на "течно острие" изключва използването на разнообразни предмети за рязане, като бръсначи, ножици и пинсети. При извършване на този вид педикюр е невъзможно да се нарани, защото острите предмети просто не се използват. В резултат на процедурата можете да получите много мека и деликатна кожа на крака, напълно безболезнено отстранена кутикула и много чисти гладки нокти, без да има следи от патергиум върху тях. От периферията на зачервяващите се облаци изчезват царевиците и грубите трупове.

За да се направи педикюр с "течно острие" вече не е необходимо не само в остри инструменти, но и при продължително изпарение, като се използват различни триони, пемза или полиране за токчета. "Течният нож" е напълно безболезнен, така че може да се използва за хора с много чувствителна кожа, бременни, страдащи от диабет и дори с микотични лезии на краката. Правейки такава педикюра еднакво успешно, може да има както жени, така и мъже. След такава бърза и висококачествена хигиенна процедура, мъжете могат да покрият ноктите си със специален защитен, безцветен лак, който спестява ноктите да бъдат засегнати от гъбични заболявания. Това е особено важно за спортистите, хората, които често посещават басейни, бани, сауни или плажове. Жените след "течно ножче" могат безопасно да използват цветни лакове или да направят декоративен издръжлив педикюр с помощта на гел-лак.

Как да използвате течен нож

Първият път, когато можете да посетите салона и да направите киселинен педикюр за майстора. Това ще ви даде възможност да разберете последователността на операциите и да проверите ефективността на процедурата.

У дома, използването на "течно острие" е много проста. За да направите това, трябва да имате:

  • Средства за киселинен педикюр под формата на течност или крем.
  • Средства за дезинфекция.
  • Полиетиленови торбички в размерите на краката.
  • Тънки ръкавици за нанасяне на крем.
  • Пръчици от портокалово дърво.
  • Кърпа за крака.
  • Баня за крака.
  • Крем за крака - овлажняващ или подхранващ, по избор.

Преди началото на педикюра е необходимо да се изследват краката и пръстите на краката. Те не трябва да имат издрасквания, водни зъби, дълбоки пукнатини и рани, тъй като течността, съдържаща киселина, ще проникне в отворените рани и ще предизвика дразнене, възпаление и остра болка. Ако няма увреждане на кожата, можете безопасно да пристъпите към процедурата.

Чистите крака се потапят в банята за крака с топла (не гореща вода). Това е необходимо за сухи кератинови образувания на краката и кожичките на ноктите, за да абсорбират вода и да набъбват. В това състояние те ще бъдат по-податливи на въздействието на "течното острие".

Когато се налага 5-10 минути, краката трябва да се избършат и да се третират със специален дезинфектант. В този случай ръцете трябва да носят ръкавици, тъй като продуктът може да развали свежия и красив маникюр.

След това нанесете крем или педикюр течност на краката си. На места с увеличено легло на мъртва кожа може да наложите вата дискове, импрегнирани с лекарството. След това пластмасови торбички се поставят на крака или се увиват с няколко слоя еластичен хранителен филм.

Агентът остава на краката си за удар в периода, посочен върху опаковката на избрания препарат. Обикновено това отнема 10 минути. След това филмът или сашето се отстранява и краката се масажират с ръкавици в ръкавици, а мъртвите и отделените кожни люспи и ролки. Ако имате затруднения с особено заздравените области, можете да приложите пемза, но трябва да действате много внимателно и деликатно, за да не повредите тънката и деликатна кожа, която е под грубия слой.

С помощта на пръчици от оранжевото дърво можете внимателно да отстранявате парченца от кожата и кожата около ноктите и да отстранявате остатъците от специална мека четка за ноктите. В резултат на това трябва да се получат много чисти и красиви нокти, мека и свежа кожа на краката, без да се набиват и жилеи.

След отстраняване на мъртвата кожа отново се полага дезинфектант, след което краката се освобождават от следите от мъртва тъкан. Хигиеничната процедура е завършена, а сега можете да украсите и съставите ноктите си.

Лесен и удобен начин за използване на течно ножче

У дома можете да опростите и улесни процедурата за киселинно ексфолиране на краката, като използвате "течно острие". Много азиатски страни продават специални чорапи за педикюр, базирани на плодови киселини и млечна киселина. Те действат като "течно острие", съдържат само киселина в по-ниска концентрация и имат много удобна форма за домашна употреба.

Всяка опаковка от това средство за педикюр съдържа две водоустойчиви "чорапи" с меки нетъкани вложки в някои версии, които се импрегнират с препарата с киселини. Можете да намерите модели, предназначени за мъже - те просто имат по-големи от обичайния размер "чорапи". Стандартната дължина на този продукт е 27 см, което прави възможно използването на "педикюрни чорапи" от жени с различни размери на стъпалата.

Чорапите се носят в продължение на 1,5 до 2 часа, след това се отстраняват, изхвърлят и краката се измиват старателно от следите на лекарството. Пилингът на кожата започва от около 3 до 5 дни и може да трае от 3 до 4 дни до две седмици, в зависимост от свойствата на кожата. Има безболезнено отделяне на кожата, като се започне с най-добре третираните области. Не можете да "помогнете" на пилинг, разкъсване на кожата, може да причини сериозни щети. Ускоряване на процеса могат да бъдат редовни бани за крака, след което кожата просто се отстранява от големи пластири, оставяйки чиста, млада и мека кожа без следи от калци или твърди слоеве.

След процедурата трябва да използвате подхранващ или овлажняващ крем за краката, в зависимост от сезона.

Share:
Comments