Как се прави лицето в салона и у дома

В наше време младостта на кожата и тънката фигура са най-важните ценности за една жена. Вие не искате да остареете, а младежкият вид ви дава много предимства в работата и личния живот. Съвременната козметология предлага много начини за запазване на младостта и красотата - от пластична хирургия до различни видове инжекции. Напоследък обаче се наблюдава тенденция към постепенен преход от хирургически интервенции към ефективни неинвазивни техники. Много е популярно да се използва лазер, разнообразие от масажи и хардуерни техники. Едно от последните открития в тази област е процедурата за термиране, която ви позволява бързо и без последствия да подмладите и затегнете кожата на лицето.

термидж, снимка

Какво представлява Thermage?

Всъщност тергегата е нехирургично затягане на кожата по лицето. Това е специална модерна техника, базирана върху ефекта върху кожата на променливо електромагнитно поле с висока честота. При тази манипулация дозираното нагряване се извършва в строго фиксирано време на определена област от лицевите тъкани, което предизвиква реакция на кожния колаген. В резултат на този ефект тялото реагира чрез обновяване на съединителната тъкан, което се подобрява чрез производството на колаген и еластин. Това укрепва естествената рамка, върху която кожата се държи, а лицето изглежда много по-младо. Изправянето на кожните гънки, изчезването на бръчките, намаляването на възрастта на кожата намалява, удължава се, става по-еластично и плътно. Външно това се проявява от значителни промени във външния вид и жената изглежда няколко години по-млада от истинската си възраст.

В момента тервагерът се счита за един от най-ефективните и най-бързи методи за подмладяване, без почти никакви странични ефекти и противопоказания. Аз все още не са аналози, по-добре от други бързи методи да даде силен подмладяване на кожата и повдигане ефект. Тази процедура вече е била призната в 72 страни и се използва от 2002 г. насам, така че козметолозите имат богат опит в приложението и знаят всички тънкостите на работата с тази техника.

Thermage има много предимства пред другите методи за повдигане:

 • Почти няма противопоказания.
 • Не предизвиква алергични реакции.
 • Не оставя следи по лицето и не изисква рехабилитация. След като завършите процедурата, можете да продължите да живеете нормално - да ходите на работа, да ходите, да почивате и т.н.
 • Може да се провежда по всяко време на годината и не налага ограничения за извършване на други манипулации с външен вид. Можете да прилагате декоративна козметика, да използвате обичайните средства за грижа, да плувате, включително в морето и т.н.
 • Ефектът след процедурата е видим веднага и след това расте в половин година.

Резултатите от процедурата и нейната цена в кабината

Провеждането на процедура за термично повдигане се препоръчва в условията на салон на добре обучен специалист. Въпреки липсата на много противопоказания, за да се постигне качествен и устойчив ефект, са необходими сериозен опит и точни познания за правилната последователност от действия. Извършва се от добър козметолог, терзането може да даде бърз ефект на подмладяване, без да се отразява неблагоприятно на външния вид и здравето на пациента.

До и после

До и после

Когато се препоръчва да се направи топъл вана

Тази процедура е свързана със следните кожни проблеми и състояния:

 1. Възрастови промени в кожата.
 2. Наличието на слаба и тъпа кожа на лицето, шията и деколтето.
 3. Плуването на овала на лицето, което нарушава ясните контури и дава още няколко години.
 4. Двойна брада.
 5. Деформация на кожата и дълбоките тъкани в скулите и бузите.
 6. Интензивно добре маркирани назолабиални гънки.
 7. Открити бръчки около устата.

След процедурата, ефектът от подмладяването идва незабавно и се забелязва след няколко минути след края на манипулацията. С течение на времето ефектът се подобрява само чрез подсилване на подкожния скелет на колаген и еластин влакна. Смята се, че пълният ефект от процедурата се проявява след 5 месеца след това.

При правилна и редовна грижа ефектът на термичното може да продължи 5 години.

По време на термичната терапия пациентът може да получава болезнени усещания с различна интензивност. Тяхното ниво зависи от индивидуалната чувствителност, но във всеки случай е поносимо и не предизвиква особен дискомфорт.

Цената на процедурата зависи от това къде се провежда и каква част от лицето и тялото се обработват.

Понастоящем термиджът също така се използва успешно за коригиране на свързаните с възрастта деформации на телесните тъкани. След процедурата, видимо затягане на кожата, изчезването на дълбоки гънки и деформации, причинени от влиянието на възрастта. Също така термията се препоръчва след бърза загуба на тегло, когато кожата се разтърсва поради загуба на подкожна мазнина. След тергагацията ситуацията се подобрява значително, тъй като влиянието на вълните помага да се укрепи съединителната тъкан и да се намали просмукването. Въпреки това, ако загубата на тегло е прекалено бърза и значима, този метод няма да бъде особено ефективен, тъй като не може да намали много голям излишък на кожата. При такава ситуация човек може да се справи само с хирургично изрязване на излишната кожа и това е пълна хирургическа интервенция.

до и после, фото

До и после

Противопоказания

Има минимален брой противопоказания за ефективността на термотерапията:

 • Наличието на силиконови импланти в лекуваната област на лицето и тялото.
 • Дефекти на кожата в засегнатата област (обрив, възпаление, травма).
 • Нарушения на съединителната тъкан, при които има нежелани вълнови и топлинни ефекти.
 • Захарен диабет.
 • Бременност и време на кърмене.

Въпреки минималните противопоказания процедурата за термична обработка изисква внимателно внимание. Един опитен експерт ще бъде сигурен, че термажът няма да причини отрицателна реакция и да провери ефекта му преди употреба върху кожата на лицето. Спомнете си, че добър резултат може да постигнете само като използвате услугите на опитен и компетентен козметик, който е специално обучен и знае всички тънкости на процедурата. Също така е много важно да следвате всички препоръки, които ще даде след извършване на термичната обработка.

Прегледи за процедурата за термична обработка

 • Мариана, на 29 години

Нямам ясни възрастови промени, но след второто раждане бързо изгубих тегло, а на лицето назолабиалните гънки станаха рязко забележими, овалното лице "леко се появи". Престанах да се харесвам в огледалото, но не бях готов за радикални мерки и не видях никаква специална нужда. Една приятелка посъветва термична терапия, тя направила самата процедура и ми хареса, че след нея няма останали следи. Не мога да кажа, че изобщо не съм бил наранен, но нищо прекалено болезнено не беше, а доста неприятно. Но! Веднага след дипломирането, козметикът ми даде огледало. Аз със сигурност не очаквах това. Изглеждах, сякаш прекарах 8 месеца след раждането и си починах на пълен работен ден, но не се занимавах с две деца. Nosogubki почти изчезна и лекарят казва, че след шест месеца ще бъде още по-добре. Изключително съм доволен от резултата и се радвам, че отидох за топлинна, а не за друга процедура.

 • Татяна, на 34 години

Отидох в термиката, защото се страхувам от инжекции. На мен меко достатъчно, такива плоски бузи, и те изглеждат малко увиснала. Това е грозно и ми дава възраст. Намерих информация за термина в Интернет, когато търсех начин да отстраним дефекта си колкото е възможно по-безболезнено. След ефекта ефектът беше забелязан веднага - да се каже, че нещо се е променило радикално, не мога, но оттам започнах да изглеждам по-млад. Вече са били три месеца и ефектът се засилва. Разбира се, аз не получих оформени потънали бузи, но плъзгащите ми подложки по някакъв начин се стегнаха и станаха по-точни, по-плътни или нещо такова. Добър ефект и не беше болезнено, просто не много приятно.

 • Галина, на 48 години

До моята възраст дойдох с добра кожа, но с внимателен преглед можете да видите възрастовите промени. Имаше бръчки в очите, плитки, но доста забележими, грозни гънки около устните, в които червилото започна да се надува, назолабиални гънки и променено овално лице. По препоръка на нейния козметолог аз отидох на термична, която е много доволна! Лицето се промени неусетно, но много съществено. Кожата изглеждаше много по-силна и по-стегната, долната челюст беше очертана, назолабиалните гънки бяха изгладени и фините бръчки просто изчезнаха. Особено приятно е изчезването на ужасни бръчки в устните - червилото сега не се разпространява дори без контурен молив. Козметикът съветва да се направи пълнежът в контура на устните, тъй като с възрастта стана по-неясен и обемът на устните намаля. Пълнителят ще даде необходимата маса и ще изглеждам по-млад и по-свеж.

Share:
Comments