Как да използвате пилинг, получаване на най-добър резултат

Процесът на пилинг се е обърнал все по-голямо внимание през последните години. Ако наскоро се е смятало, че кремове, маски и достатъчно вода към поддържат кожата в добро състояние, но сега всичко се е променило. Буркани с ексфолианти появиха на рафта почти всяка жена, и в салоните всяка година, увеличаване на гамата на пилинг процедури. Но не се отдадете на тази вълна на безсмислено, първо е необходимо да се направи оценка на състоянието на кожата си точно това, което се нуждае от пилинг и пилинг как да се използва правилно. Всъщност, в този случай, както и в много други, най-вече да не се нарани.

кожа след пилинг, снимка

Видове пилинг

И така, нека да започнем с основите: пилингът е необходим за нашата кожа, за да се отървем от излишните клетки. Мъртвите клетки създават слой, който предотвратява дишането на кожата и взима всички видове питателни и овлажняващи процедури, с които ние щедро разграбваме себе си. Ето защо, преди да получите от шкафчето скъпа маска, трябва да подготвите лицето за благоприятните му ефекти. За да направите това, кожата трябва първо да се третира с почистващо мляко, лосион или гел за измиване, след това да се освежи и обелени.

Най-популярните видове пилинг у дома: механични и химически.

Най-простият начин е да се приложи първият сорт: за това е достатъчно да се използват скраб, които на рафтовете на козметичните магазини вече са много. Въпреки това, не взимайте първия улов, вярвайки, че няма разлика между тях. За начало всеки тип кожа се нуждае от различна "сила" на пилинг.

Сухата и чувствителна кожа се нуждае от най-точните и нежни средства, за предпочитане кремообразна.

За мазна и плътна кожа ще направи нещо с по-големи частици. Зависи от избора и възрастта: колкото по-голяма е кожата, толкова по-голяма е необходимостта от актуализиране. Как се използва пилинг с механични частици за почистване е лесно да се запомни. Просто нанесете върху влажната кожа на състава и движенията на светлината, докато се търкаляте по цялото лице. Препоръчително е да се движите по линии за масаж: по този начин, според който прилагате крема. Процедурата отнема 3-5 минути, след което почистващата композиция се измива с топла вода и кожата е напълно готова за следващи процедури.

Имайте предвид, че при наличието на сериозни кожни проблеми, рани или акне, скрабът за употреба е силно нежелан. В този случай химичният пилинг е по-подходящ, тъй като не насърчава микротракция на епидермиса и не може да разпространи микроби по цялото лице.

как да използвате пилинг, снимка

Как да използваме пилинг?

За химически пилинг, някои производители предлагат лесни за използване продукти на базата на различни природни киселини. Разликата в начина на прилагане на пилинг с киселини и с изстъргване на частици е много забележима. Химическият пилинг не трябва да се втрива в кожата или да се масажира: той се прилага равномерно и остава като маска за известно време. Важно е да изчислите точния брой минути, за да не нараните кожата, но да получите желания резултат. Времето зависи както от концентрацията на активните киселини, така и от вида на кожата. Средните стойности обикновено са посочени на етикета на конкретно пилинг съединение.

Трябва да се помни, че всяко ново лекарство трябва да се използва внимателно, а пилингът е особено подходящ, тъй като кожната реакция към всеки състав може да бъде различна. Преди да приложите пилинг върху цялото лице, тествайте върху малка част от кожата, като намалите времето за съхранение до определения минимум. Ако няма отрицателни реакции, можете безопасно да поставите тази епруветка във вашата козметична чанта!

Share:
Comments