Как да използвате кокосово масло за кожата и косата

Сега има много различни масла, които никой не е чувал преди 20 години: масло от масло, авокадо, макадамия, масло от пшенични зародиши и много други лечебни масла. Записите за продажбите помежду им бият кокосово масло.

Особено се появи популярността му след интервюто на топ модела на Миранда Кер, който призна, че за поддържане на красотата яде няколко супени лъжици кокосово масло всеки ден.

Кокосово масло може да се консумира и може да се използва като крем за тяло и да се прилага върху отслабена коса.

кокосово масло за тяло

Това масло изглежда бяло и дебело, текстура, наподобяваща сгъстен крем. Половин килограм буркан струва около 10 долара в Америка, около 700 рубли в Русия за 500 г. Тази сума е достатъчно, за да използвате този продукт на всички фронтове.

Маски за коса

Молекулата на кокосовото масло е много малка и прониква добре в структурата на косата. За суха, скучна и отслабена - това е истинска находка. По-добре е да нанесете маслото върху косата преди да измиете главата, особено като обърнете внимание на върховете. След като приложите, поставете пластмасова дупчица на косата си и задръжте най-малко 30 минути, за предпочитане един час, ако времето позволява.

При редовно приложение косата става по-жива, появи се блясък, съветите са много по-малко разделени. Но не трябва да прилагате тази маска върху скалпа, особено ако корените са мазни.

Можете да направите домашен спрей за блясък от кокосово масло. Вземете празна пластмасова бутилка, оставена след използвания спрей. Поставете в него супена лъжица кокосово масло и разредете с топла вода. Оставете да се разтварят и пръскат космите на разстояние от 20 см. Не измивайте. Спреят ще подхранва косата и ще я направи по-блестящ.

Естествен овлажняващ лосион

Кокосово масло е естествен омекотяващ лосион за тяло, който не съдържа никакви вредни добавки, които освен това имат приятна миризма. Кокосово масло предотвратява изсушаването на кожата чрез овлажняване. Основното нещо е да го приложите върху влажна кожа. Сухата кожа ще покрие с лепкав слой, но няма да абсорбира.

Нанасяйте масло върху кожата, добре масажирайте. По-добре е да направите това преди да си легнете или след като си направите вана, но не преди да пуснете любимата си рокля. Маслото е мазно и може да не се измие, ако се замърси.

Можете да добавите кокосово масло в самата баня. Сложете няколко супени лъжици във вана и разбъркайте. Легнете във водата поне за двадесет минути, кожата ви ще ви благодари.

Няколко лъжички масло вътре

Както нашето обичайно слънчогледово масло, кокосовото масло е рафинирано и нерафинирано. Вкусната миризма на кокосов орех е просто нерафинирана - може да се идентифицира с надписа на банката "Екстра Вирджиния".

Масло от кокосово масло може да бъде заменено с кремообразно, ако ограничите употребата на млечни продукти. Можете да добавите малко кокосово масло в кафе, вместо в мляко. Или го използвайте за печене.

Палачинките са много вкусни, ако са смазани с кокосово масло. Също така, може да се използва за пържене - на нерафинирано е по-добре да се пържите на ниски температури, на рафинирани - можете да изпържите на по-високо. Основното е, че маслото не пуши. Ако димът изчезна, канцерогенните вещества започнаха да се освобождават.

Том-модел Миранда Кер ежедневно изяжда няколко супени лъжици кокосово масло, за да подхранва кожата и косата отвътре. В интервю за списание Cosmopolitan, Миранда казва, че редовно използва кокосово масло от 14-годишна възраст, добавя я в салати и печени продукти.

Къде да закупите кокосово масло

Най-голямата селекция от продукти от кокосово масло можете да намерите на американския сайт iherb с директна доставка до Русия. В нашата страна кокосово масло може да бъде закупено и в интернет в онлайн магазини, които можете да видите на нашия уебсайт.

Share:
Comments